Aczkolwiek oglądając Twoje zdjęcia stwierdziłam, że stanowczo mam za mało powojników (tylko 18

Oj takaleksandra odwazna pisze:Już niedługo Twoja miłośniczka piękna będzie mogła przerzucić się na truskawki.
Bardzo ciekawy bodziszek z 8 zdjęcia i ten ostatni też śliczny.Lubię takie drobne.
Jeszcze ostróżki i dzwonki, goździki, dalie - bedą...lubię "wiejskie" roślinki i podobają mi się ogrody w bałaganiarskim stylu, gdzie jedno wyrasta z drugiego (jak u Oliwki na przykład) - i do tego dążęcoma95 pisze:No.
Teraz wierzę że jest prawie lato.
Widzę kwitnące powojniki, róże, bodziszki i orliki.
Tak właśnie powinien teraz wyglądać ogród
Jest jestJLG pisze:Chyba się przekonam do bodziszkównawet nie sądziłam, że jest tyle ładnych odmian.
Aczkolwiek oglądając Twoje zdjęcia stwierdziłam, że stanowczo mam za mało powojników (tylko 18). A córeczka za jakiś czas wyrośnie z kolekcjonowania kwiatków i stanie się małą ogrodową pomocnicą.
Kochana, to nie wszystko...jak widzę jak będzie szalała w tym roku Emilia Plater...ile pąków ma Solidarność...jak oplątuje różę Louise Odier Alba Luxuriance...i New Dawn z Duchess of Albany...mam nadzieję, że w tym roku moje różano-powojnikowe zestawienia zaczną już współpracowaćMala_MI pisze:Aniu, ale masz tych clematisówJa do zeszłego roku miałam jednego, w tym roku dokupiłam kolejnego. Ale jak widzę tę różnorodność kolorów to chyba na tych dwóch się nie skończy
Miałaś nie kupować? A czemu sobie odmawiać ich piękna?EdytaB pisze:clematisy super !!! A miałam już nie kupoiwać
![]()
Ten bordowy orlik rewelacyjny.
E tam czadu, nie chce mi się robić zdjęć - zresztą robię małpim aparatem odziedziczonym po synu, który utopił aparacik w jeziorze, małżon naprawił z lekka i coś tam robi - działa, jeno wyłącznik off to wyjęcie baterii ;)AniaDS pisze:Aniu, ale dałaś czadu z tymi zdjeciami, super
Oba powojniki to wielkokwiatowe wczesnokwitnące, Viticella w zeszłym roku mnie nie zawiodły i ładnie rosły - mam nadzieję że w tym też. Solidarność już w zeszłym, pierwszym roku pokazał co potrafi, teraz aż ugina się po ciężarem pąków mniamoliwka pisze:No właśnie![]()
Nie wiadomo czym się zachwycać.
z powojników najbardziej mi się spodobała Solidarność i Julka.
Czy ten pierwszy to odmiana włoskiego?
No i fantastyczbe bodziszki![]()
Też je zbieram (już prawie 30). Chętnie wymienię
Olu, zdecydowanie po babciach...My razem z mężem jesteśmy spokojnymi leniuchami ;)aleksandra odwazna pisze:Aniu , po kim to dziecko takie pracowite
Dołożyłaś kilka bodziszków . Piszę się na 8 i 11. Wyszukuj sobie u mnie roślinki do wymiany.
Ktoś się odgrażał , że do mnie przyjedzie (...)
Jest piękna, a chyba jeszcze piękniejsza a podobna jest Anna Patricia Fretwell...dodad pisze:Aniu, napotykam się co rusz w różnych wątkach na bodziszki. Twoje są urocze. A z powojników Andromeda mnie znokautowała. Jeszcze nie mogę szczęki zebrać
Niech rośnie i cieszy - to bardzo wdzięczna róża.dawidbanan pisze:Róża 'Rosarium Utersen' od Ciebie ma już pąki kwiatowe Ale na pędach 5cm
Niestety, te dwie róże(nie pamiętam nazwy) nie przezimowały
Moje na razie są niewielkie, ale nigdzie stąd nie uciekam więc co się odwlecze...Ok, jak będę segregować odmiany, to się zgłoszęoliwka pisze:Świetnie, bardzo się cieszę
To szczegóły może na pw.
jak chcesz, to mogę podać nazwy tych Twoich, tzn. większość, nie wszystkie