Dziękuję za odwiedziny. Prezentacja metamorfozy jeszcze nie zakończona - w tym roku w maju jeszcze się sporo zmieniło a ja ciągle obrabiam zdjęciadwostr pisze:No ,Sylwku przeszłam przez cały Twój wątek,podziwiam metamorfozę polskiego ogrodu i rozmaitości ze szkółek zagranicznych .Zazdroszczę Ci ,że masz taką możliwość wyboru (za to mój portfel może chwilowo odetchnąć)
Cóż mogę napisać ,jestem pod ogromnym wrażeniem tulipanów-mnogości odmian i ich oryginalności.
I TY piszesz (w moim wątku) że jesteś całkiem początkujący w temacie tulipanów?Gratuluję takiego początku ,nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało jak się rozkręcisz!
Już wiem na pewno,że dokupię angelique widziałam ją na jesieni w ofercie all ale jakoś mi umknęła-w tym roku jej nie przeoczę.
Pieris cudowny, zwłaszcza jego młode przyrosty-miałam tę odmianę ,ale za pomocą moich kundelków zimy nie przetrwał![]()
Miło było poświęcić tyle czasu ,by obejrzeć Wasz ogród!

Z tymi tulipanami to prawda - jestem jeszcze laikiem, to, że mam sporo odmian i niektóre być może ciekawe to zawdzięczam pobytowi w Holandii a nie swoim umiejętnościom. Jeśli przez dwa trzy lata uda mi się je utrzymać a nawet rozmnożyć wtedy dopiero będę z siebie zadowolony.
Dziękuję.JolantaGraj pisze:BAAAAJECZNE tulipany ,a berberys obsypany kwieciem ,wygląda niesamowicie.![]()
![]()
![]()
Berberys jak juz pisałem naprawdę sprawił mi w tym roku wielką radośc i przyjemność. Jednak już wiem, ze będę musiał go odpowiednio przyciąć aby się zagęścił.
Zachęcam. Warto bo jest trochę pozytywnych emocji na każdym etapie ich pielęgnacji. A na dodatek mogą dostarczyć zajęcia (jeśli ktoś lubi prace w ogrodzie) gdy inne rośliny już nie wymagają tyle opiekimartka84 pisze:Tulipany piekneUwielbiam te kwiaty i na jesien mam zamiar posadzic swoje pierwsze cebule