Kolejna Storczykomaniaczka:)

ODPOWIEDZ
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Re: Kolejna Storczykomaniaczka:)

Post »

Halinko nie spodziewałam się, że kiedykolwiek to powiem, ale ten pędzik bardziej mnie martwi niż cieszy-boję się, że to za duży wysiłek dla rośliny :(
Chyba nie będę się nim mogła cieszyć bo za miesiąc wyjeżdżam na 2,5 miesiąca. Ale pech! Spodziewałam się, że któryś z badyli złośliwie zacznie puszczać pędzik jak mnie nie będzie, ale że zacznie miesiąc przed moim wyjazdem to się nie spodziewałam!

Kasiu odpisałam :D
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ale chyba będziesz miała jakąś opiekunkę do doglądania kwiatuszków :?: :?: :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Do zeszłego roku wyjeżdżając prosiłam sąsiadkę, żeby zaszła raz na tydzień i podlała kwiatki :;230 W poprzednie wakacje miałam tylko 3 Falki więc sąsiadka sobie radziła-podlewała przelewając obficie nad wanną i już. Teraz mam 13 storczyków i każdy wymaga indywidualnego traktowania 8-) Niektóre spryskuję rano, inne po południu, a te ze sphagnum to w ogóle 3 razy dziennie. Każdy ma też swoją częstotliwość podlewania. nie mogę o to prosić sąsiadki, która po 1 nie lubi storczyków :evil: po drugie nie rozumie takiego roztkliwiania się nad roślinami, a po trzecie nie ma czasu. Tak więc wszystkie storczyki pojadą na wakacje do mojej Przyjaciółki, która sama ma kilka swoich więc wie jak się nimi zająć. No i wie jak ja świruję na ich punkcie :;230 Będzie im tam dobrze, postoją sobie na balkonie, poopalają się ;:3 Najgorsze jest to, że muszę je przewieźć już za 3 tygodnie :cry: :cry: bo później musiałabym się z całą trzynastką (oraz z Oliwką) przez 1,5h tłuc autobusem. Może tylko Keikowca zostawię u siebie dłużej.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też nie lubię się rozstawać ze storczykami, ale nikomu nie pozwalam ich ruszać, choć i tak B. przychodzi i podlewa, choć jej setki razy powtarzam, że nie wolno ich podlewac, pryskac, przestawiać itp. W końcu przesuszenie jest lepsze niż przelanie.
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Dusiu moja sąsiadka tez lekko przesadziła z podlewaniem w poprzednie wakacje. Na szczęście nic się nie stało. Co do przesuszenia-też nie można przesadzać, po 2,5 miesiąca bez wody raczej nie byłoby już czego ratować :?

Czy Wy też macie dziś taki kiepski dzień? Jakoś większość rzeczy zupełnie nie układa się dziś po mojej myśli-począwszy od czegoś co miałam dziś załatwić skończywszy na złej wiadomości od mojego ;:167 Ceny biletów lotniczych rujnują moje życie uczuciowe.
No to może chociaż kilka zdjęć na pocieszenie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Basiu, wystarczy popatrzeć na Twoje kwiaty i od razu humor się poprawia. Czasami takie dni bywają, ale dzięki Bogu trwają tylko ok. 12 godzin i po wszystkim ;:108
empe88
200p
200p
Od: 18 mar 2010, o 14:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu jakiż on piękny... Zazdroszczę! I współczuję w tej drugiej sprawie... Domyślam się co czujesz. Ale może jednak się poukłada? My teraz robimy skok na dość głęboką wodę i niestety ale na nowe storczyki będziemy musieli zaczekac... no chyba że... na nowe mieszkanie należy się kwiatek? :)
Magda
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu każdy miewa gorsze i lepsze dni. Wszystko sie poukłada po waszemu. Główka do góry Kochana ;:196 Pamiętaj że po każdej burzy w końcu wyjdzie słoneczko ;:3 Tylko jedno małe pytanko: też przeżywasz związek na odległość? ;:167

Sabotek przecudny :) Ciekawe kiedy mój zakwitnie ;:224
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Kasiu masz rację, ale akurat skutki złych wieści z dnia dzisiejszego będę jeszcze jakiś czas odczuwała-miało być spotkanie ale nie będzie :cry:
Patrzenie na kwiatuchy zazwyczaj poprawia mi nastrój, ale ostatnio towarzyszy temu myśl, że już niedługo muszę się z nimi rozstać na całe 3 miesiące i zapewne przegapię wzrost i kwitnienie moich pierwszych rozgałęzień i mojego Pierwszego Pędzika. Więc w sumie i to mnie nie bardzo rozwesela dzisiaj.

Madziu dawno Cię nie widziałam na forum, ale już widzę dlaczego :) Dlaczego macie czekać na nowe storczyki, nie będziecie mieć właśnie na nie teraz więcej miejsca? Jasne że na nowe mieszkanko należy się nowy kwiatek i to nie byle jaki! A najlepiej wypraw parapetówę-storczykówę i powiedz gościom, że bez storczyka wstęp wzbroniony :;230

Moniś tak, tylko, że odległość jest jakieś 15 razy większa niż w Twoim przypadku, więc sama rozumiesz jak to wygląda. Trzymam kciuki żeby Twój Sabotek zainspirowany fotkami mojego tez coś wypuścił lada dzień ;:108
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Basiu rozumiem i pozostaje tylko współczuć , lecz z drugiej strony podziwiam was, że dajecie rade. Pamiętaj , że miłość zwycięży wszystko , a jedno spotkanie mniej tylko spotęguje to uczucie poprzez tęsknotę. Trzymaj się Słońce będzie dobrze ;:3 ;:168
Mój sabotek ruszył na rocznej rozetce z nowym liściem, więc to znaczy ,że nie śpi. Może wezmę go do monitora i pokaże mu Twoje cudo i nastraszę go , że jak nie pokaże pyszczka to go oddam komuś złemu i niedobremu :P :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ach te sabotki...skradły moje ;:167 już dawno ;) piękność ;) i niech się wakacjują u Przyjaciółki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Justynko ja tez juz od dawna marzyłam o Sabotku ;:108 I coś mi się wydaje, że na jednym sie nie skończy :heja W tym moim fascynuje mnie to, że pączek był zielony i kosmaty, a jak widzę na dorosłym kwiatku te płatki, które tworzyły zewnętrzną stronę pączka wcale nie są zielone ani kosmate "na plecach". Otwierający się pączek chyba też zmienia kolor :shock:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Basiu, głowa do góry !

Paphio ma urocze włoski :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Dzięki Justynko :)

Dzisiaj coś mnie BAAAARDZO zaskoczyło. Pokażę Wam wieczorkiem, a póki co możecie pozgadywać co to takiego ;:224
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

No to pewnie będzie kwiat sabotka w całej swojej piękności :?: ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”