Już biegnę, pędzę,.... aż się zadyszałam...
Tutaj tylu Miłych Gości, a mnie nie ma... Przepraszam, ale musiałam skosić trawnik! Miałam to zrobić już kilka dni temu, ale jak się zabrałam do roboty, to okazało się, że są rzeczy pilniejsze do zrobienia w ogródku, bo trawka już o tej porze aż tak szybko nie rośnie. Ale teraz mogę już wypić z Wami kawkę i pogadać!
Beatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Usiądź na huśtawce, pij kawkę i ochłoń troszkę ...
Ulinko, spaceruj do woli a jak już będziesz miała dosyć, przysiądź obok Beatki!
Edytko, Możesz jeść jabłuszek ile dusza zapragnie...

A jeśli chodzi o aucubę, to świetnie się złożyło, że Chatte akurat z wizytą wpadła, bo myślę, że Ona lepiej wie niż ja, co Ci doradzić odnośnie jej przechowania...

:

I nie powinnaś mieć żadnych obiekcji co do spacerków z Izą po moim ogródku! Przecież Was zapraszałam!
Izo- Kotko, dziękuję za wiadomość o janowcu! Może wygląda inaczej, bo to jakaś inna pododmiana... a może to wina zdjęcia... zrobiłam przed chwilą nowe, na których lepiej widać (są nawet jakieś pojedyncze kwiatki, na pożegnanie lata!

)
Jeśli chodzi o grevilleę, to się pomyliłam. Przed chwilą znalazłam jej etykietkę. To jest grevillea
juniperina. Dużo jest o niej w internecie, ale zdjęcia nie za bardzo oddają jej prawdziwy wygląd. Zobacz
te, są w miarę przyzwoite. Klikając na nie, można je powiększyć. Wklejam Ci dodatkowo moje, "świeże" w zbliżeniu

. Jeśli się przyjrzysz, zobaczysz takie szare pączki kwiatków. Jeśli jeszcze zakwitną, zrobię oczywiście zdjęcia. Na wiosnę zakwitną na pewno. Jeśli chodzi o strefę, to jeżeli może Cię to pocieszyć, ja zazdroszczę Hiszpanom...

A zdjęcia, pewnie, że będę wklejać! Ja zakończyłam tylko oficjalną część prezentacji, ale ta nieoficjalna, będzie oczywiście trwała nadal...
Naleweczko, cieszę się, ze wpadłaś! Kawkę Ci podam nową, gorącą, a Bobik aż merda ogonkiem z rozkoszy!
KaRo, wpadłaś w ostatniej chwili, już miałam ładować zdjęcia i wysyłać post!
Dzięki za informacje ale jak widzisz, z grevilleą trochę się pomyliłam...

chociaż i tak wyglądają podobnie...