Kochani, witam Was serdecznie
Trochę się już zmęczyłam czterogodzinną pracą w ogrodzie, więc postanowiłam zrobić sobie krótką przerwę. Zresztą niebawem muszę wyjść- mam trochę spraw do załatwienia po tak długim siedzeniu w domu i chciałam zajrzeć do ogrodniczego, może uda mi się kupić jakieś byliny na hostowisko i pod rh. Na termometrze 25 st. i słońce
Aniu, masz bardzo ładne rh i widać, że nieźle się u Ciebie czują. Powinnaś więc powiększać kolekcję
Małgosiu, o tegorocznych powojnikach niewiele mogę powiedzieć, bo posadzone niedawno. M twierdził, że u nas nie będą dobrze rosły. Wydaje się jednak, że jest inaczej- ubiegłoroczny Multi Blue bardzo się zagęścił i ma dużo pąków. Oby tak dalej!!
Rh i azalie najlepiej kupować wiosną, gdy pękają paki. Jest szansa, że trafi się na wymarzoną odmianę, co ma niebagatelne znaczenie w przypadku braku miejsca w ogrodzie.
Tomku, dziękuję

Zastanawiałam się nad Nabucco i doszłam do wniosku, że termin kwitnienia zależy przede wszystkim od lokalizacji. Na Mazowszu przypada na czerwiec. U Ciebie i Doroty- dodad kwitnie wcześniej. Dwa dni temu oglądałam Belcanto Halinki z Pomorza- u Niej kwitnie teraz, u mnie pozostało po nim wspomnienie.
Pomyłki z etykietami zdarzają się coraz częściej, zaczynam mysleć, że to niechlujstwo przy pracy
Dziękuję,
Marysiu 
Przyglądałam się dzisiaj swoim liliom- pierwsze chyba zakwitną dopiero w końcu czerwca.
Marcinie, dziękuję

Wydaje mi się, że dla nich warto trochę przerobić ogród
Ta pierwsza to miała być Dream Weaver, może jeszcze zzielenieje

Pozostałe bliżej nieznane.