Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Witaj Moniś w ten piekny słoneczny dzień :wit ;:3
A jeśli chodzi o twoje piękności, to jak jeszcze dłużej będę się przyglądał Twoim pięknym azaliom, to nie obejdzie się bez przeróbki ogrodu ;:112
One są cudne :shock:
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO!
Istotnie Twoje Rh nie mają sobie równych. Masz piekne odmiany i do tego świetnie
u Ciebie się czują. U mnie znowu działka zalana. Wcoraj ratowaliśmy, kopiąc rowki
aby ochronić rośliny. Ale woda nie ma gdzie odpływać.
Miłego dnia ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Moniko, w swoim ogrodzie masz dużo roślin, które najbardziej lubisz i o to chodzi. ;:3 :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko u mnie też słonecznie :tan
Przepiękne masz rh ale Centennial Gold jest przeuroczy ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko witaj.
Tak mi przykro, że rozchorowałaś się na samo kwitnienie Twoich pięknych Rododendronów.
Kolekcje Azalii masz niesamowitą, ta cytrynowo- żółta jest przepiękna i będzie moim marzeniem.
To fakt, że Twój ogród słynie przede wszystkim z azalii i różaneczników, ale masz także wiele pięknych roślin, tak jak klematisy i bodziszki, nie wiedziałam, że są o pstrych liściach.
Pozdrawiam serdecznie. :) :) :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Moniko cudowne azalie , powiedz kochana ile Ty masz tych ślicznosci bo co wchodzę to inne cuda mi się w oczy rzucają :) A to cudne Rh to hosty niezwykłej urody to zalie i clematisy ech cudny leśny tajemniczy ogród :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam Moniczko i pozdrawiam, lubię Twój leśny ogród,
widzę rh Centennial Gold czy możesz mi coś podpowiedzieć czy jest mocno kapryśny, dwa lata temu kupiłam ale niestety nie przetrwał, zakwitł nawet ładnie ale coś mu się stało, ratowałam ale w końcu zaliczył eksmisję.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Trochę się już zmęczyłam czterogodzinną pracą w ogrodzie, więc postanowiłam zrobić sobie krótką przerwę. Zresztą niebawem muszę wyjść- mam trochę spraw do załatwienia po tak długim siedzeniu w domu i chciałam zajrzeć do ogrodniczego, może uda mi się kupić jakieś byliny na hostowisko i pod rh. Na termometrze 25 st. i słońce ;:138

Aniu, masz bardzo ładne rh i widać, że nieźle się u Ciebie czują. Powinnaś więc powiększać kolekcję :)

Małgosiu, o tegorocznych powojnikach niewiele mogę powiedzieć, bo posadzone niedawno. M twierdził, że u nas nie będą dobrze rosły. Wydaje się jednak, że jest inaczej- ubiegłoroczny Multi Blue bardzo się zagęścił i ma dużo pąków. Oby tak dalej!!
Rh i azalie najlepiej kupować wiosną, gdy pękają paki. Jest szansa, że trafi się na wymarzoną odmianę, co ma niebagatelne znaczenie w przypadku braku miejsca w ogrodzie.

Tomku, dziękuję :D Zastanawiałam się nad Nabucco i doszłam do wniosku, że termin kwitnienia zależy przede wszystkim od lokalizacji. Na Mazowszu przypada na czerwiec. U Ciebie i Doroty- dodad kwitnie wcześniej. Dwa dni temu oglądałam Belcanto Halinki z Pomorza- u Niej kwitnie teraz, u mnie pozostało po nim wspomnienie.
Pomyłki z etykietami zdarzają się coraz częściej, zaczynam mysleć, że to niechlujstwo przy pracy :evil:

Dziękuję, Marysiu :D Przyglądałam się dzisiaj swoim liliom- pierwsze chyba zakwitną dopiero w końcu czerwca.

Marcinie, dziękuję :D Wydaje mi się, że dla nich warto trochę przerobić ogród :wink: :lol:

Ta pierwsza to miała być Dream Weaver, może jeszcze zzielenieje :lol: Pozostałe bliżej nieznane.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Krysiu ;:167 Bardzo mi przykro z powodu tego ciągłego zalewania... Mam nadzieję, że udało się Wam ochronić rośliny ;:196

Majko, nie sposób nie przyznać Ci racji :D

Dzidziu, dziękuję ;:196

Tajeczko, na szczęście ogród mam przy domu, więc choroba nie stanowiła przeszkody, żeby na niego zerknąć :lol: Rzeczywiście roślin mam sporo, lubię je wszystkie, chociaż serce zostaje przy rh i azaliach.

Celinko, dziękuję ;:196 Rh i azalii mam ponad 50, host w tej chwili ponad 100, a clematisy 4, ale w przypadku tych wszystkich roślin nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa :lol:

Aniu, jest mi niezmiernie miło, że lubisz mój ogród ;:196 Przykro mi, ale nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. U mnie wszystkie odmiany rosną dobrze, nie chorują, więc z mojego punktu widzenia żadna nie jest kapryśna. Masz kilka rh, które rosną i kwitną pięknie, może po prostu sadzonka Centennial Gold była trafiona?

Paradise Glory i NN
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitł wiciokrzew Browna Dropmore Scarlet i jedyny irys od Irenki :) (w tle borówki amerykańskie)
Obrazek Obrazek
Muszę już uciekać, więc zajrzę do Was wieczorem. Miłego dnia :wit
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Moniko, w Twoim leśnym ogrodzie hosty też -jak widać- świetnie się czują :P
Wiciokrzew lada dzień otworzy pąki i jak widać na fotce wcale, a wcale nie ma mszyc. Jak Ty to robisz? Mój wiciokrzew upodobały sobie te małe czarne paskudy i obsiadły go masowo. Próbowałam z nimi walczyć ekologicznie, ale zdaje mi się, że one się ani mydła potasowego, ani czosnku nie boją :evil:
Miłego dnia :wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko, dorabiam powoli zaległości.Teraz mam więcej czasu dla forum.Jak byłam w domu z psem to nie miałam czasu i chęci, ale teraz już chodzę do pracy. :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś, ten wiciokrzew jest w pełnym rozkwicie :) I właściwie tylko jego atakują mszyce w momencie pojawienia się pąków kwiatowych. Jednorazowy oprysk Mospilanem niszczy je skutecznie.
Pola mi kiedys powiedziała, że hosty bardzo lubią las :lol:

Igo, cieszę się, że już wszystko w porządku :D Miałaś piękną wycieczkę!!
AFRYKA
Mój ogród.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Moniko, rh i hosty pięknie wyglądają w Twoim leśnym ogrodzie. Śliczny wiciokrzew. U mnie w tym roku bidulek marnie wygląda po ataku mszyc i mączniaka. Dopiero teraz jak pogoda się poprawiła mogłem go opryskać środkami. Może zdąży się jeszcze podźwignąć w tym roku.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Witaj Monisiu ;:196 Piękne widoczki pokazujesz :D U ciebie prawie,jak w ogrodzie botanicznym prześlicznie. Pozdrawiam serdecznie i życzę słonka i zdrówka.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Monika - Twoja kolekcja azalii jest imponująca :shock:
Ja mam tylko trzy mizeraki ,ale i tak się cieszę ,że zakwitły :lol:
Hosty też Ci super rosną w tym leśnym ogrodzie .
Pewnie i grzybki też Ci rosną :roll: Mam na myśli takie jadalne do zbierania :wink:
Ja uwielbiam zbierać grzyby i z lasu to trudno mnie wyciągnąć :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”