Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Pamelko koty łowią myszy, ale żeby chciały np zabrać się za ślimaki, to nie :wink: .

Michale- mnie ten łubin bardzo cieszy, bo to mój pierwszy. Mam nadzieję że nie ostatni. Wysiałam też baptystię -ma być nieco podobna do łubinu, ale latem ma ładniejsze liście.

Martuś - musisz sobie skojarzyć z czymś te mieczyki, żeby automatycznie przed wyjazdem podejść do lodówki. Ja zawsze tak robię, wymyślam jakieś(często abstrakcyjne) skojarzenie i to działa :D Ale i tak nic nie zastąpi notatki na kartce :;230
Oczywiście wszelkie niechciane rośliny usuwam (zwłaszcza dzikie trawy) z rabat, lituję się za to nad samosiejkami ozdobnych. Na muchy w domu, przy ich dużym natężeniu, stosuję dwuskładnik- jedna aplikacja i spokój.

Arletko, tym razem w imieniu siostry dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że u Ciebie irysy już rozwinięte, a u mnie dopiero zaczynają. ;:3
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, większość kosaćców u mnie już kwitnie, czekam tylko na kilka kęp które mają więcej cienia.
Teraz potrzebna lepsza pogoda, żeby się w pełni cieszyć tym kwitnieniem. Twoje kosaćce sobie będę chętnie oglądać, bo już znalazłam Twój świeżo założony wątek :D
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Torcik, powiadasz? Świetne imię dla kocurka. A jak się nazywa reszta towarzystwa?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Torcik bardzo apetyczny :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, Dorotko - ano, przyszła kiedyś moja bratanica (wtedy czteroletnia) i zaczęła nazywać kotki. I powstał Torcik (można go rozpoznać po białej plamie na piersi i brzuchu, może jak śmietana na torcie? ). Potem trzeba było nazwać inne (dziecko się już znudziło, musiałam ja). Tak powstał Półtorcik (ma mniejszą plamkę), Trzywłos (kilka białych włosków), Mysza (mała koteczka, z bardzo miękkim futerkiem). Jest też Prążek-Olka (wzór na futerku+przynależność do właściciela). A starsze pokolenie to Baribal, Niunia i Asfalt.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu śliczne roślinki pokazałaś ;:138 a Torcik milutki i fotogeniczny :D :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Majeczko :D A jaki z niego pieszczoch, i bardzo śmiesznie mruczy (raczej brzmi to jak rozruch silnika :wink: )
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

I znowu trochę mnie ominęło, ale nadrobiłam. Oczy się jeszcze uśmiechają do tych ślicznych zdjęć :D
Co to jest dwuskładnik na muchy :shock: :?: Chyba by mi się przydał...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, czytam o tych kocich imionach i oczy mi się coraz bardziej rozszerzają ze zdumienia :shock: Jedno imię = jeden kot. To Ty masz tyle kotów? Jeden kot przypada prawie na jedną kurkę! Co kurki na to? W tej sytuacji to należało by pomyśleć jeszcze o krówce, co by mleko dla tych kotów było :) Chyba,że to takie nowoczesne, na Whiskasie chowane :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, dwuskładnik to taki preparat- są dwie substancje które się miesza, potem pędzelkiem się nanosi na futryny i framugi (czy też tam gdzie muchy gromadzą się najchętniej). Mucha siada i kaput. Działa długo. Jedyny mankament to sprzątanie denatek, no ale wolę to, od klejącego się i paskudnego lepu.

Marto na razie stan liczebny kurek (10), przewyższa stan kotów (8). Jakieś zakusy na kurki dwa koty robiły na wybiegu, ale mały pokaz sił w kurniku szybko je oduczył polowania. Krowie mleko dla kotów niewskazane, ale koza, koza by była w sam raz :;230 :;230
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Półtorcik i Mysza :;230 :;230 :;230 ale się uśmiałam.
Masz talent, dziewczyno. A co to będzie, jak zaczniesz wymyślać imiona kurkom? :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zielona_Ania pisze:Pamelko koty łowią myszy, ale żeby chciały np zabrać się za ślimaki, to nie :wink: .
Aniu, ja nawet mojego psa uczyłam likwidować ślimaki :;230 , to i Torcik się nauczy przepłoszyć to to :uszy No przynajmniej może się z nimi zabawić :tan

Aniu, Marta - No to załatwicie już dwie kozy, bo Marcie też by się przydała do wykończenia podłej łąkowej trawy, a w hurcie zawsze taniej :;230 :;230 :;230 Tylko czy dwa to już hurt w przypadku kóz :roll:
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:;230 Aniu żółwia sobie załatw do ślimaków ;:112 , moja Zuzia wciąga je z przyjemnością ;:113
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, kurki pewnie będą się nazywały Mietka1, Miteka2, Mietka3 - ja ich nie rozróżniam na razie.

Pamelko- czyli powiadasz mam szansę wytrenować Torta? Właśnie śpi na łóżku, nie będę mu przeszkadzać. Kozy na ogródek nie wpuściłabym. Przecież toto zje wszystko ;:7 Sąsiad kiedyś hodował, najbardziej lubiłam najstarszą kozę o imieniu Melisa :D

Arletko - podziwiałam Zuzię, nawet mi przyszło przez myśl, że to świetny sposób na ślimaki :D Tylko zimą w domu trzeba by przetrzymywać, a miejsca za bardzo nie mam.

Dzisiaj powitało mnie słońce :D Teraz już zachmurzone niebo króluje, ale zdążył się rozwinąć pierwszy mak i pierwszy liliowiec. Jakoś mi leniwie- powinnam poplewić, a tylko oglądam kwiaty i wyleguję się na tarasie :oops: .

Z perspektywy owada
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”