Ogrodniczka z małopolski
- AGNESS
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodniczka z małopolski
Magdo wspaniały kolor azalii, aż płonie  
 śliczne żurawki i hosty . Tawułki całe w pąkach, niedługo będzie przepiękny widok jak zakwitną, ja je bardzo lubię  

- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jak pięknie u Ciebie.. wszystko takie zadbane, wypielęgnowane ... zaczynam podejrzewać Cie o jakieś czary .. albo skrzaciki ogrodowe do pomocy ... 

Agnes wielkie dzięki.Hosty faktycznie rosną wspaniale szczególnie że pogoda im sprzyja 

Na kwitnące tawułki czekam niecierpliwie

Póki co nadal kwitną azalie,czosnki ozdobne.Wczoraj mieliśmy oberwanie chmury,dosłownie z zewsząd mknęły górskie ,rwące potoki.Na szczęście dzisiaj wszystko wróciło do normy ,aczkolwiek prognozy nieciekawe do piątku

Miiriam tym skrzatem odpowiedzialnym za całą pielęgnacje ogrodu(koszenie,odchwaszczanie ,sadzenie) jestem tylko ja.Ale ja to kocham

Zaraz biegnę oglądać Wasze ogrody bo jest co podziwiać

Na kwitnące tawułki czekam niecierpliwie
Póki co nadal kwitną azalie,czosnki ozdobne.Wczoraj mieliśmy oberwanie chmury,dosłownie z zewsząd mknęły górskie ,rwące potoki.Na szczęście dzisiaj wszystko wróciło do normy ,aczkolwiek prognozy nieciekawe do piątku
Miiriam tym skrzatem odpowiedzialnym za całą pielęgnacje ogrodu(koszenie,odchwaszczanie ,sadzenie) jestem tylko ja.Ale ja to kocham
Zaraz biegnę oglądać Wasze ogrody bo jest co podziwiać
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Niektórym roślinkom taka deszczowa pogoda bardzo odpowiada .
Hosty dorodne a i tiarelle też wspaniale się prezentują . :P

Hosty dorodne a i tiarelle też wspaniale się prezentują . :P
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43

Śliczne kępy host, tiarelli i sasanek i bez jednego chwaścika mimo,że miesiąc leje a one rosną jak grzyby po deszczu  

Czy dobrze widzę te kasztanowe liście... masz Rodgersia aesculifolia?
U mnie też wymarzła róża pienna jako całość,bo wcale jej pnia ani korony nie zabezpieczyłam, zostawiłam na straty, bo okazała się niezbyt urodziwa. Natomiast wajgela wyprowdzana na pienną ładnie przezimowała

Czy dobrze widzę te kasztanowe liście... masz Rodgersia aesculifolia?
U mnie też wymarzła róża pienna jako całość,bo wcale jej pnia ani korony nie zabezpieczyłam, zostawiłam na straty, bo okazała się niezbyt urodziwa. Natomiast wajgela wyprowdzana na pienną ładnie przezimowała
Pozdrawiam ciepło   
Ulubieńcy MariiTeresy

Ulubieńcy MariiTeresy
- 
				stokrotka6
 - 200p

- Od: 24 sie 2009, o 21:46

Zachwycający ,cudny jest Twoj ogród.Muszę tu wrocić i od początku poznać Twoj ogrod.

Sześciolistna koniczynka - stokrotka6 
Pozdrawiam. Krystyna

Pozdrawiam. Krystyna
JolantaGraj witam serdecznie.Hosty szaleją ze szczęścia,bukszpany też pięknie rosną.
Ostatnia noc jednak chyba wszędzie dała się we znaki.Powódż wróciła i chyba większość z nas jest przygnębiona ,nie mówiąc już o tych biednych ludziach których powódz najbardziej dotknęła.
Mario Tereso dziękuję za miłe słowa.Tak to jest Rodgersja kasztanowolistna.Mam ją drugi sezon ale nie zapowiada się aby zakwitła.Mimo to mi się bardzo podoba z samych liści.
Krzewuszkę kupiłam w formie piennej i tylko ją formuję na wiosnę.
stokrotka6 Zapraszam ponownie ,będzie mi bardzo przyjemnie.
Ja Twój ogród również podziwiam i chętnie po nim spaceruje

Dzisiaj myślami jestem z tymi którzy cierpią z powodu powodzi ....

Ostatnia noc jednak chyba wszędzie dała się we znaki.Powódż wróciła i chyba większość z nas jest przygnębiona ,nie mówiąc już o tych biednych ludziach których powódz najbardziej dotknęła.
Mario Tereso dziękuję za miłe słowa.Tak to jest Rodgersja kasztanowolistna.Mam ją drugi sezon ale nie zapowiada się aby zakwitła.Mimo to mi się bardzo podoba z samych liści.
Krzewuszkę kupiłam w formie piennej i tylko ją formuję na wiosnę.
stokrotka6 Zapraszam ponownie ,będzie mi bardzo przyjemnie.
Ja Twój ogród również podziwiam i chętnie po nim spaceruje
Dzisiaj myślami jestem z tymi którzy cierpią z powodu powodzi ....
- Greta

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Witam ciepło , przyszłam na kawę z tygielka  
 ,
Piekny , wysmakowany masz ogród , bardzo mi się podoba.
A od nośnie powodzi , to co dzieje się w Polsce , to jest jakiś potworny koszmar , codziennie oglądam wiadomości z Polski i to co widzę wbija mnie w osłupienie.
Ludzie tracą cały dorobek pokoleń i wynik cięzkiej pracy.
Pozdrawim i pozwolę sobie na częstsze odwiedziny.

Piekny , wysmakowany masz ogród , bardzo mi się podoba.
A od nośnie powodzi , to co dzieje się w Polsce , to jest jakiś potworny koszmar , codziennie oglądam wiadomości z Polski i to co widzę wbija mnie w osłupienie.
Ludzie tracą cały dorobek pokoleń i wynik cięzkiej pracy.
Pozdrawim i pozwolę sobie na częstsze odwiedziny.
Greto zaglądaj kiedy tylko masz ochotę na tygielek 

Ogród to moje hobby i wielka miłość

Dzisiaj kupiłam kolejną Morwę białą szczepioną i obecnie jest ich w ogrodzie 5 sztuk.Zauroczyła mnie na tyle, że nie mogłam się powstrzymać i dziś.
Jedna z nich ,posadzona rok temu wyglada tak;

Pozostałe są z tego roku więc "parasolek" jeszcze brak

A to już fotki z dzisiejszego dnia

Biała lawenda powinna już kwitnąć, ale ten rok im nie słuzy.

Aktinidia pstrolistna

Tegoroczna Morwa biała ....

Ogród to moje hobby i wielka miłość
Dzisiaj kupiłam kolejną Morwę białą szczepioną i obecnie jest ich w ogrodzie 5 sztuk.Zauroczyła mnie na tyle, że nie mogłam się powstrzymać i dziś.
Jedna z nich ,posadzona rok temu wyglada tak;

Pozostałe są z tego roku więc "parasolek" jeszcze brak
A to już fotki z dzisiejszego dnia

Biała lawenda powinna już kwitnąć, ale ten rok im nie słuzy.

Aktinidia pstrolistna

Tegoroczna Morwa biała ....

- Miiriam

Pięknie, pieknie i jeszcze raz pięknie 

Ja kupiłam w tym roku morwę czarna - ale nie na pniu . Szukałam białej , ale nie znalazłam
 . Powiesz mi coś więcej o niej ?

Ja kupiłam w tym roku morwę czarna - ale nie na pniu . Szukałam białej , ale nie znalazłam
Jolu witam serdecznie 

Na zdjęciu jest pnącze kiwi Aktinidia ostrolistna i pierwszy raz tak się "wije".Rok temu kwitła ale zawiązki owoców spadły.Owocuje ponoć po 5-6 latach. W tym sezonie widać że znacznie się rozrośnie,więc będę miała busz

Miiriam dziękuję za miłe słowa.
Morwę czarną nabyłaś?"Podobno ciężko ją dostać w PL.
Ja białe morwy na pniu kupiłam w Kokotowie w szkółce "Batko".Nawet wczoraj rozmawiałam z właścicielem i mówił że ciężko "upolować" morwę.Ale oni mają ją zawsze

Wracając do morwy to moja zaczęła owocować ale w małych ilościach bo są to młode drzewka.Rosną najlepiej w słonecznym miejscu i nie jest jakoś specjalnie wymagająca.Ja swoja rok temu przesadzałam chyba dwa razy ,zanim zdecydowałam o ostatecznym miejscu i w ogóle jej to nie przeszkadzało

Polecam i zapraszam do mnie.
Agulina witaj

Clematisy w zeszłym roku po wsadzeniu, prawie wcale u mnie nie rosły ,dopiero teraz są piękne,więc u ciebie po przesadzeniu zaszaleją za rok.
Czosnki są cudne i już myślę o zakupie większej ilości .....
Agulino że niby u Ciebie coś marnie kwitnie?Toż to niemożliwe ....Twój ogród jest przepiekny
Kwitnące piwonie
  i czekam na białe ale póki co są w pąkach.

Tiarella po zabiegach kosmetycznych...

Jedna z kobei.Teraz jest znacznie wyższa i mam nadzieję że zakwitnie pierwszy raz u mnie.

Pozdrawiam i słonecznego dnia Wszystkim życzę

Na zdjęciu jest pnącze kiwi Aktinidia ostrolistna i pierwszy raz tak się "wije".Rok temu kwitła ale zawiązki owoców spadły.Owocuje ponoć po 5-6 latach. W tym sezonie widać że znacznie się rozrośnie,więc będę miała busz
Miiriam dziękuję za miłe słowa.
Ja białe morwy na pniu kupiłam w Kokotowie w szkółce "Batko".Nawet wczoraj rozmawiałam z właścicielem i mówił że ciężko "upolować" morwę.Ale oni mają ją zawsze
Wracając do morwy to moja zaczęła owocować ale w małych ilościach bo są to młode drzewka.Rosną najlepiej w słonecznym miejscu i nie jest jakoś specjalnie wymagająca.Ja swoja rok temu przesadzałam chyba dwa razy ,zanim zdecydowałam o ostatecznym miejscu i w ogóle jej to nie przeszkadzało
Agulina witaj
Clematisy w zeszłym roku po wsadzeniu, prawie wcale u mnie nie rosły ,dopiero teraz są piękne,więc u ciebie po przesadzeniu zaszaleją za rok.
Czosnki są cudne i już myślę o zakupie większej ilości .....
Agulino że niby u Ciebie coś marnie kwitnie?Toż to niemożliwe ....Twój ogród jest przepiekny
Kwitnące piwonie

Tiarella po zabiegach kosmetycznych...

Jedna z kobei.Teraz jest znacznie wyższa i mam nadzieję że zakwitnie pierwszy raz u mnie.

Pozdrawiam i słonecznego dnia Wszystkim życzę
- Miiriam

hehehe - a wiesz, gdzie ja kupiłam czarną ???Miiriam dziękuję za miłe słowa.
W Kokotowie w szkółce "Batko" -
W najbliższych dniach jadę do Wieliczki - z myślą o szkółce Batko - oczywiście, też
W zeszłym roku widziałam ją też w ogrodniczym w Myślenicach - ale było po ponad 100 zł - o ile dobrze pamiętam
Nigdy nie jadłam morwy - jak smakuje ???