Mały skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały skromny ogródek

Post »

WITAM W POCHMURNY PORANEK :wit

Dzisiaj znów zapowiada się brzydki dzień , wcześnie rano padał deszcz , a teraz pochmurno .
Miałem w planach pielenie rabat , bo strasznie po tych deszczach zarosły chwastami .

Tomku cieszę siĘ , że podobajĄ ci się irysy , to bardzo wdzięczne rośliny i rosną bez większego nakładu pracy i
pieniędzy , bo nawet nie nawożone kwitną . Najwyższa pora , abyś zaopatrzył się w te kwiaty - ogród robi się piękny
i kolorowy gdy one zakwitają - ty masz duży ogród więc możesz z odmianami zaszleć .
Tak jak pisała Genia ty posiadasz iryski holenderskie , które kwitną wczesną wiosną .

Geniu Ty masz liliowce szlachetne , a one kwitną później . Mój to jakiś pospolity który nawet nie wiem , czy ma jakąś nazwę .
Czekam z niecierpliwością na " festiwal " jaki pokażą twoje iryski , bo wiem , że masz też dużo nowości . Ty zapwene też , bo nie wiadomo
czy okażą się tymi , które zamawiałaś .

Gosiu - dziękuję , mieczyki dopiero okażą się czy będą takie jak w zeszłym roku . Dużo cebul zmarzło zimą . ;:108 :cry:

Dagmaro na pewno w twojej wiosce ładniejsze irysy mają sąsiedzi . więc się z tobą podzielą , a przy okazji nawiążesz trochę nowych znajomości . ;:108

Jolu dziękuję w imieniu iryska jest bardzo dumny za pochwały :D

Aniu cieszę się , że irys zaszczyci cię w tym roku kwiatami , nie byłem pewien czy zakwitnie .Ciekawe czy liliowiec też zakwitnie .
Mój jeszcze nie ma pąków , więc trzeba jeszcze poczekać i uzbroić się w cierpliwość .

Martynko no widzisz czasami kwiaty potrafią nas niespodziewanie zaskoczyć . A twojemu pewnie nie spodobało się , że go wyeksmitowałaś
gdzieś na ubocze i wypiękniał , aby zająć w ogrodzie bardziej godne miejsce .
Na razie z kwitnącymi zastój się zrobił , czekają jeszcze na słońce i ciepło inne iryski .

Było coś dla ducha to teraz coś dla ciała- warzywka , czyli pomidorki pod folią i borówka amerykańska, chyba sprzyja jej taka pogoda , bo jakby w lepszym stanie jest niż w posostałych latach .

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adaś właśnie zamierzam posadzić borówki :tan Czy to prawda, że one nie znoszą przeciągów :roll:, bo gorzej dojrzewają? U mnie jeden wielki przeciąg ;:223
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adam już wiem że wszystkie które zamawiałam to burki do wyrzucenia 3 już zakwitły i leżą w kompostowniku . Ale miejsca się robi na nowe odmiany :;230

A liliowiec tez jakiś u mnie zakwitł taki malutki .
No i irysek przecudny dziś zrobiłam zdjęcie jak syn wgra na fotosik to wkleję u siebie

Genia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nie słyszałem o tym , że borówki nie lubią przeciągów - być może , że to prawda.
U mnie nie rosną zbyt długo , do tej pory nie zabardzo owocowały - dopiero w tym roku lepiej zakwitły ,
więc się okaże jak owoce dojrzeją , Moje są posadzone raczej w zacisznym miejscu na ogrodzie , między innymi krzewami
owocowymi .

Geniu ale Ty wybrzydzasz :;230 naprawdę były takie brzydkie - mnie też nie podobają się takie szaro - bure bez
wyrazistego koloru . Będę zaglądał do ciebie , aby zobaczyć iryska (Geniu poproś syna , aby pokazał ci jak się zdjęcia wgrywa , będziesz niezależna
kasia_072
50p
50p
Od: 15 maja 2010, o 15:34

Post »

Piękny ogród,wszystko takie dopieszczone ;:138 ,czyściutko,kolorowo po prostu bajka!!!!marzy mi się taki efekt u mnie,oj przyjdzie mi jeszcze poczekać :(
pozdrawiam serdecznie ;:3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Adamie witaj.
Borówka jest bezproblemowa w uprawie, jak zaczęła Ci już kwitnąć i owocować, to będzie tak co roku, one raczej przeciągów się nie boją tylko nie lubią cienia.
U mnie krzewy, które posadziłam pomiędzy drzewami owocowymi słabo kwitną, a te ze słonecznych stanowisk są oblepione owocami. :)
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ;:7 fajnie , że i tutaj mnie odwiedziłaś , cieszę się , że Ci się u mnie podoba .
Będę bardzo zadowolony jak znajdziesz czasem chwilkę czasu i będziesz do mnie wpadać w odwiedziny .

Tajeczko moje borówki rosną w słońcu na południowej wystawie , mają zaplecze z krzewów owocowych ,
więc chyba zimno im nie jest . Myślę , że w tym roku dogodziłem im gnojówką i sprzyja im taka deszczowa pogoda.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajka pisze:Adamie witaj.
Borówka jest bezproblemowa w uprawie, jak zaczęła Ci już kwitnąć i owocować, to będzie tak co roku, one raczej przeciągów się nie boją tylko nie lubią cienia.
U mnie krzewy, które posadziłam pomiędzy drzewami owocowymi słabo kwitną, a te ze słonecznych stanowisk są oblepione owocami. :)
No i dziękuję Wam bardzo Adasiu i Tajko ;:180 Mam miejsce słoneczne, tylko nie bardzo osłonięte ;:108
Jutro wkopuję :tan
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu cieszę się , że mogliśmy z Tajką pomóc w podjęciu decyzji . :D
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz , może akurat pomimo Twoich obaw borówkom spasuje u Ciebie .
Najwyżej jeszcze czymś kiedyś ją obsadzisz , aby wiatr jej nie szkodził . ;:108
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Adamie ja się również podpisuję pod Pamelką że liliowiec śliczny mimo że pospolity a kolorek jest całkiem na czasie :lol: .
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor jak będziesz o nie dbał i zaraza Ci ich nie zniszczy ;:108 , to i
trzema krzakami nakarmisz rodzinę . Ja i moja rodzina jesteśmy wielkimi smakoszami
pomidorów , stąd taka "plantacja " :D
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu dziękuję ;:196 Cieszę się Tobie też przypadł do gustu .Kiedyś gdy go kupowałem ,
był moim jednym z pierwszych nabytków , więc się nie zastanawiałem nad kolorem , byleby był .
Jak podglądam na forum to i owo u innych forumowiczów , to coraz bardziej nabawiam się kompleksów .

Igor to co się stało z dużą szklarnią ?.
Ja w tunelu mam posadzonych 25 szt. pomidorów i 25 papryk ,
i jeszcze w polu 25 pomidorów , bo mi się nie zmieściły w tunelu ,
a szkoda mi było wyrzucać .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam S. pisze:Jak podglądam na forum to i owo u innych forumowiczów , to coraz bardziej nabawiam się kompleksów .
A zupełnie niepotrzebnie ;:196 Każdy ogród ma swoją duszę i tak już być musi ;:108
To tak, jak z ludźmi, wyobrażasz sobie jakby każdy był taki sam :roll:
kasia_072
50p
50p
Od: 15 maja 2010, o 15:34

Post »

Adasiu dziękuje za zaproszenie,na pewno będe wpadać i podziwiać jest naprawde co oglądać.Jak tylko ogarne wszystko u siebie to pewnie założe swój wątek.W nowym domu mieszkam od stycznia,dotychczas rosła tu trawa z mleczami tylko,pod wpływem forum postanowiłam zrobić trochę więcej niż planowałam,powstały nowe rabatki,i jeśli bedzie mi wszystko pieknie rosło to na pewno je powiększe za rok.Póki co ciągle mam pod górkę,wszystkie zwierzątka szopy,zajączki,wiewiórki,ptaki itd przychodzą do mnie na NOWALIJKI :evil: ,i ręce mi opadają,co zasadze to pogryzione albo wykopane :evil: jeszcze mnie nie zniechęciły,także mam nadzieję że doczekam się w miare ładnego ogródka.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Adamie daj sobie spokój z kompleksami-każdy jakieś ma :wink: ja również chciałam mieć już szybko piękny ogródek ale teraz się nie spieszę bo urządzanie wszystkiego w piękną całość to wielka przyjemność :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”