Tylu gości

- jak miło! Tylko mam spore zaległości w odpisywaniu

Wybaczcie proszę. Zaraz postaram się to naprawić i nikogo nie pominąć
Janko - u mnie nie wszystkie mają nawet pąki. Tylko ten taki "wyścigowy", ale pewnie był podpędzany...Pogoda chyba jak wszędzie

- niby słonecznie, ale bardzo zimno i wietrznie.
Grażynko - dziękuję! Mi też się podoba - zobaczymy tylko jak będzie się sprawował, bo u mnie nie będzie miał lekkiego życia
Witaj
Jurku! Miło, że zajrzałeś. Pewnie pierwszy raz u mnie. Dzięki za radę, ale mam w zasadzie zerowe doświadczenie z powojnikami. Muszę dopiero poszukać czym różnią się liście
Masz rację
Agness. Gdzieś ją w końcu dopadnę.
Dzięki
Wiesiu, że wpadłaś! To Twoja kwitnąca montana była przyczynkiem tego zakupu. Sprawdzę dziś te pręgi. Po zdjęciach najbardziej przypomina ten Twój "Miss Bateman" - szczegóły pasują - zielone pręgi, czerwone pręciki i nawet ten zielony środek. Niestety na stronce
http://www.clematis.com.pl nie ma opisu tej odmiany. Czyżby nie była u nas dostępna? W takim razie skąd się u mnie wzięła? Nie wiem...
Moniu - dziękuję! Masz tyle różnych pięknych odmian, że warto podpisywać byśmy wiedzieli czego szukać w szkółkach. Choć u Ciebie większy wybór niż w niejednej szkółce. Aronia ma ładne kwiatki jak patrzy się z bliska. Z daleka nawet obficie kwitnąca nie robi takiego wrażenia.
Witaj
Peonio! Miło Cię gościć! Zapraszam częściej. Dzięki za podpowiedź. Wciąż są pewne wątpliwości, ale najważniejsze żeby ładnie kwitł i rósł - dostał "kawał rury" do obrośnięcia
Krysiu - jak możesz po fakcie chwalić się, że byłaś

Mogłaś chociaż zadzwonić...Rozumiem jednak ten stres. Cieszę się, że jesteś zadowolona z komisji. Zapraszam gorąco w czerwcu. Będzie może cieplej i pewnie bardziej kolorowo. Chyba wiesz, że lubię biały kolor. Jednak ten powojnik powinien rosnąć gdzie indziej.
Dzięki
Asiu za pomoc. Wszystko sprawdzam. Co do konwalii, to jeszcze sporo brakuje by to była łączka
Witaj nowy gościu
roza333! Dziękuję za miłe słowa i zapraszam do częstych odwiedzin. W zasadzie mój ogród ( działka) dopiero powstaje.
Jolu - cieszę się, że nie masz problemu z nadmiarem wody

Kolejne kwiatki od Ciebie zaczynają kwitnąć. Niestety część skalniaczków z tej mieszanki nie nadaje się raczej na skalniak.
A skoro o skalniaku mowa to może pokażę swoje "dzieło":