Storczyki patrysi
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki patrysi
Patrycjo czekamy na zdjęcia , bo wszystkich nas zaintrygowałaś tą szklarnią 

właśnie poprosiłam córę by zrobiła foty to może po pracy wstawie po obróbce
po moich ostatnich szaleństwach allegrowych chyba zakupię jeszcze jedną taką samą...
jedyny jej mankament to taki, że wysokich okazów nie można wstawiać no chyba, żebym zlikwidowała jakąś półkę w tym celu

po moich ostatnich szaleństwach allegrowych chyba zakupię jeszcze jedną taką samą...
jedyny jej mankament to taki, że wysokich okazów nie można wstawiać no chyba, żebym zlikwidowała jakąś półkę w tym celu

Patrysia
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Patrysia...to jeszcze ściągane półeczki ma? Ależ jestem jej ciekawa...
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Nie trzymaj nas zbyt długo w ciekawości ok? Bo człowiek oszaleje
A ile takie coś kosztowało?

Uff... Patrysiu, spełniłam swoje dawne postanowienie i przewędrowałam przez całe 46 stron Twojego wątku
!
Mogę napisać tak: były achy i ochy, były chwile zamyślenia i trochę pytań.
Pierwsze - najbardziej utkwiły mi w pamięci zdjęcia i uroda Twojej miniaturki Phalaenopsis z białymi kwiatami i białą warżką
o oryginalnym rysunku płatków oraz zdjęcia górskich storczyków i innych roślin ze str. 28
Zadumałam się natomiast przy wypowiedziach Limonki. Wspaniała dziewczyna
Szkoda, że już nas nie odwiedza
A pytania - jak się ma Dendrobium thyrsiflorum, które pokazałaś na którejś z pierwszych stron wątku
i drugie - możesz napisać mi na P.W. w jakiej okolicy mieszkasz (ciekawa jestem, czy daleko od mojej siostry?)
Oczywiście na drugie nie musisz odpowiadać

Pierwsze - najbardziej utkwiły mi w pamięci zdjęcia i uroda Twojej miniaturki Phalaenopsis z białymi kwiatami i białą warżką
o oryginalnym rysunku płatków oraz zdjęcia górskich storczyków i innych roślin ze str. 28

Zadumałam się natomiast przy wypowiedziach Limonki. Wspaniała dziewczyna

Szkoda, że już nas nie odwiedza

A pytania - jak się ma Dendrobium thyrsiflorum, które pokazałaś na którejś z pierwszych stron wątku
i drugie - możesz napisać mi na P.W. w jakiej okolicy mieszkasz (ciekawa jestem, czy daleko od mojej siostry?)

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
z chwilkę wstawię foty a kosztowała całe 97 zł z przesyłkąZabka_Monis pisze:Nie trzymaj nas zbyt długo w ciekawości ok? Bo człowiek oszaleje![]()

Patrysia
Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafkiArt pisze:Uff... Patrysiu, spełniłam swoje dawne postanowienie i przewędrowałam przez całe 46 stron Twojego wątku!
o oryginalnym rysunku płatków oraz zdjęcia górskich storczyków i innych roślin ze str. 28![]()
Zadumałam się natomiast przy wypowiedziach Limonki. Wspaniała dziewczyna![]()
Szkoda, że już nas nie odwiedza![]()

ale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence

Ja mieszkam w ścisłym centrum to jest jakieś 100 m od aquaparku na Jagiellońskiej a gdzie mieszka twoja siostra?
Patrysia
a teraz moje łatwe w obsłudze cudko

można wyciągnąć od biedy jedną z półeczek i wtedy te większe okazy mogłyby spokojnie wejść do środka...
na szczęście moje wszystkie duże okazy stoją na parapecie i cieszą me oczy kwiatuszkami

można wyciągnąć od biedy jedną z półeczek i wtedy te większe okazy mogłyby spokojnie wejść do środka...
na szczęście moje wszystkie duże okazy stoją na parapecie i cieszą me oczy kwiatuszkami
Patrysia
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Patrysiu super okazy, no i regalik-szklarenka niczego sobie
Podaj czym prędzej (na PW bo nie wiem czy tutaj można) gdzie takie cudo kupiłaś? Ponoć były w niektórych sklepach "Biedronka", ale u mnie nie było.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Świetna ta szklarenka....ja już sobie nawet półeczki policzylam
Będę chyba myśleć nad takim cudeńkiem, ale to dopiero na przyszły sezon...
Patrysia, ile wchodzi doniczek <12cm> na jedną póleczkę?

Będę chyba myśleć nad takim cudeńkiem, ale to dopiero na przyszły sezon...
Patrysia, ile wchodzi doniczek <12cm> na jedną póleczkę?
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super domek dla storczyków. Widziałam takie w biedronce, ale niestety mój T. uznał, że bedzie paskudnie wyglądać w mieszkaniu.
Patrycjo, to znaczy,ze Twoje Dendrobium jest "po przejściach"patrysia pisze:Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafkiale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence
![]()
Ja mieszkam w ścisłym centrum to jest jakieś 100 m od aquaparku na Jagiellońskiej a gdzie mieszka twoja siostra?

A ja myślałam, że już się ładnie rozrosło i 'posępię' u Ciebie o jakieś ewentualne keiki...

Moja siostra mieszka na ul Balzera pod Nosalem

Może więc kiedyś Cię odwiedzę ? (choć w Zakopanem jestem średnio raz w roku...)
Szklarenka chyba jest większa od tej z Biedronki, bo widziałam je. Uznałam jednak, że na moim balkonie
od strony południowo-zachodniej, storczyki ugotowałyby się w pełnym słońcu.
A gdzie Ty postawiłaś swój "domek dla storczyków" ? Mają zapewnione cieniowanie ?
Pozdrawiam, Joanna
Art pisze:Patrycjo, to znaczy,ze Twoje Dendrobium jest "po przejściach"patrysia pisze:Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafkiale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence
![]()
Ja mieszkam w ścisłym centrum to jest jakieś 100 m od aquaparku na Jagiellońskiej a gdzie mieszka twoja siostra?![]()
A ja myślałam, że już się ładnie rozrosło i 'posępię' u Ciebie o jakieś ewentualne keiki...![]()
Moja siostra mieszka na ul Balzera pod NosalemTo nie tak daleko od Ciebie.
Może więc kiedyś Cię odwiedzę ? (choć w Zakopanem jestem średnio raz w roku...)
Szklarenka chyba jest większa od tej z Biedronki, bo widziałam je. Uznałam jednak, że na moim balkonie
od strony południowo-zachodniej, storczyki ugotowałyby się w pełnym słońcu.
A gdzie Ty postawiłaś swój "domek dla storczyków" ? Mają zapewnione cieniowanie ?
O to musi twoja siostra mieszkać blisko mojej koleżanki -forumowej AZY, z którą nie raz wybieram się na górskie wycieczki, a która tak jak ja ma malamuty (od niej mam mojego Karmelka).
Aza ma piękny ogród i niesamowicie zabiera poprzez swoje relacje forumowych czytelników na swoje wycieczki...
Z nią wspinałam się po raz pierwszy na Kościelec 2.155m zeszłym latem
ma swój wątek w ogrodach (ogród Azy - coś pięknego) zapraszam do czytania
Mam nadzieję, że dendrobium weźmie się do życia, bo całkiem dobrze się zapowiadało, będziem walczyć do upadłego
Tak ta szklarenka jest większa od biedronkowej o 1 pięterko co najmniej, teraz nie pamiętam wymiarów dokładnych ale ma na pewno 158 cm wysokości

Ja mam balkon od strony południowej

Patrysia
Justynko myślę, że przy niedużej rozpiętości liści storczykowych może wejść nawet ok 15 doniczek... wszystko zależy od tych liści
jutro siądę i dokładnie przeliczę :P
jutro siądę i dokładnie przeliczę :P
Patrysia