Storczyki patrysi

ODPOWIEDZ
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki patrysi

Post »

Patrycjo czekamy na zdjęcia , bo wszystkich nas zaintrygowałaś tą szklarnią :D
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

właśnie poprosiłam córę by zrobiła foty to może po pracy wstawie po obróbce :heja
po moich ostatnich szaleństwach allegrowych chyba zakupię jeszcze jedną taką samą...

jedyny jej mankament to taki, że wysokich okazów nie można wstawiać no chyba, żebym zlikwidowała jakąś półkę w tym celu :)
Patrysia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Patrysia...to jeszcze ściągane półeczki ma? Ależ jestem jej ciekawa...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Nie trzymaj nas zbyt długo w ciekawości ok? Bo człowiek oszaleje :lol:
A ile takie coś kosztowało? :oops:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Uff... Patrysiu, spełniłam swoje dawne postanowienie i przewędrowałam przez całe 46 stron Twojego wątku :) !
Mogę napisać tak: były achy i ochy, były chwile zamyślenia i trochę pytań.

Pierwsze - najbardziej utkwiły mi w pamięci zdjęcia i uroda Twojej miniaturki Phalaenopsis z białymi kwiatami i białą warżką
o oryginalnym rysunku płatków oraz zdjęcia górskich storczyków i innych roślin ze str. 28 ;:215

Zadumałam się natomiast przy wypowiedziach Limonki. Wspaniała dziewczyna ;:108
Szkoda, że już nas nie odwiedza :(

A pytania - jak się ma Dendrobium thyrsiflorum, które pokazałaś na którejś z pierwszych stron wątku
i drugie - możesz napisać mi na P.W. w jakiej okolicy mieszkasz (ciekawa jestem, czy daleko od mojej siostry?)
Oczywiście na drugie nie musisz odpowiadać :)
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

Zabka_Monis pisze:Nie trzymaj nas zbyt długo w ciekawości ok? Bo człowiek oszaleje :lol:
A ile takie coś kosztowało? :oops:
z chwilkę wstawię foty a kosztowała całe 97 zł z przesyłką ;:136
Patrysia
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

Art pisze:Uff... Patrysiu, spełniłam swoje dawne postanowienie i przewędrowałam przez całe 46 stron Twojego wątku :) !
Mogę napisać tak: były achy i ochy, były chwile zamyślenia i trochę pytań.

Pierwsze - najbardziej utkwiły mi w pamięci zdjęcia i uroda Twojej miniaturki Phalaenopsis z białymi kwiatami i białą warżką
o oryginalnym rysunku płatków oraz zdjęcia górskich storczyków i innych roślin ze str. 28 ;:215

Zadumałam się natomiast przy wypowiedziach Limonki. Wspaniała dziewczyna ;:108
Szkoda, że już nas nie odwiedza :(

A pytania - jak się ma Dendrobium thyrsiflorum, które pokazałaś na którejś z pierwszych stron wątku
i drugie - możesz napisać mi na P.W. w jakiej okolicy mieszkasz (ciekawa jestem, czy daleko od mojej siostry?)
Oczywiście na drugie nie musisz odpowiadać :)
Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafki :twisted:
ale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence ;:224

Ja mieszkam w ścisłym centrum to jest jakieś 100 m od aquaparku na Jagiellońskiej a gdzie mieszka twoja siostra?
Patrysia
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

a teraz moje łatwe w obsłudze cudko ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

można wyciągnąć od biedy jedną z półeczek i wtedy te większe okazy mogłyby spokojnie wejść do środka...
na szczęście moje wszystkie duże okazy stoją na parapecie i cieszą me oczy kwiatuszkami
Patrysia
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Patrysiu super okazy, no i regalik-szklarenka niczego sobie ;:138 Podaj czym prędzej (na PW bo nie wiem czy tutaj można) gdzie takie cudo kupiłaś? Ponoć były w niektórych sklepach "Biedronka", ale u mnie nie było.
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

kupiłam na allegro
na pw wyśle ci link do aukcji sprzedającego
Patrysia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Świetna ta szklarenka....ja już sobie nawet półeczki policzylam ;:224
Będę chyba myśleć nad takim cudeńkiem, ale to dopiero na przyszły sezon...
Patrysia, ile wchodzi doniczek <12cm> na jedną póleczkę?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super domek dla storczyków. Widziałam takie w biedronce, ale niestety mój T. uznał, że bedzie paskudnie wyglądać w mieszkaniu.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

patrysia pisze:Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafki :twisted: ale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence ;:224

Ja mieszkam w ścisłym centrum to jest jakieś 100 m od aquaparku na Jagiellońskiej a gdzie mieszka twoja siostra?
Patrycjo, to znaczy,ze Twoje Dendrobium jest "po przejściach" :wink:
A ja myślałam, że już się ładnie rozrosło i 'posępię' u Ciebie o jakieś ewentualne keiki... :D

Moja siostra mieszka na ul Balzera pod Nosalem :) To nie tak daleko od Ciebie.
Może więc kiedyś Cię odwiedzę ? (choć w Zakopanem jestem średnio raz w roku...)

Szklarenka chyba jest większa od tej z Biedronki, bo widziałam je. Uznałam jednak, że na moim balkonie
od strony południowo-zachodniej, storczyki ugotowałyby się w pełnym słońcu.
A gdzie Ty postawiłaś swój "domek dla storczyków" ? Mają zapewnione cieniowanie ?
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

Art pisze:
patrysia pisze:Niestety thyrsiflorum stanęło w rozwoju po tym jak raz wpadła kocia banda do mojego pokoju i zrzuciła go z szafki :twisted: ale przesadziłam go i umieściłam w akwarium z moimi zdechlaczkami, które też zastrajkowały... a ponieważ żółw mojej córki potrzebował większe to stare mam w spadku na storczyki i doskonale się zmieściło w szklarence ;:224

Patrycjo, to znaczy,ze Twoje Dendrobium jest "po przejściach" :wink:
A ja myślałam, że już się ładnie rozrosło i 'posępię' u Ciebie o jakieś ewentualne keiki... :D

Moja siostra mieszka na ul Balzera pod Nosalem :) To nie tak daleko od Ciebie.
Może więc kiedyś Cię odwiedzę ? (choć w Zakopanem jestem średnio raz w roku...)

Szklarenka chyba jest większa od tej z Biedronki, bo widziałam je. Uznałam jednak, że na moim balkonie
od strony południowo-zachodniej, storczyki ugotowałyby się w pełnym słońcu.
A gdzie Ty postawiłaś swój "domek dla storczyków" ? Mają zapewnione cieniowanie ?

O to musi twoja siostra mieszkać blisko mojej koleżanki -forumowej AZY, z którą nie raz wybieram się na górskie wycieczki, a która tak jak ja ma malamuty (od niej mam mojego Karmelka).
Aza ma piękny ogród i niesamowicie zabiera poprzez swoje relacje forumowych czytelników na swoje wycieczki...
Z nią wspinałam się po raz pierwszy na Kościelec 2.155m zeszłym latem
ma swój wątek w ogrodach (ogród Azy - coś pięknego) zapraszam do czytania

Mam nadzieję, że dendrobium weźmie się do życia, bo całkiem dobrze się zapowiadało, będziem walczyć do upadłego

Tak ta szklarenka jest większa od biedronkowej o 1 pięterko co najmniej, teraz nie pamiętam wymiarów dokładnych ale ma na pewno 158 cm wysokości :)

Ja mam balkon od strony południowej ;:162 ale postawiłam szklarenkę od wschodniego boku więc w razie potrzeby mogę w każdej chwili zacieniować choćby firanka powieszona na balkonowycm sznurku ;:224
Patrysia
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p

Post »

Justynko myślę, że przy niedużej rozpiętości liści storczykowych może wejść nawet ok 15 doniczek... wszystko zależy od tych liści
jutro siądę i dokładnie przeliczę :P
Patrysia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”