Sylwekw zakłada ogród
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sylwekw zakłada ogród
Pink się nie dopatrzyłam ale wspaniałą urodę widzę .Sliczna ta kalinka 

No to kontynuuję prezentację nowych roślin, które pojawiły się w naszym ogrodzie.
Trzy azalie wielkokwiatowe:
Wiem, że azalie najlepiej się prezentują w czasie kwitnienia ale nie mogłem ich zmusić aby zakwitły przed naszym wyjazdem .. choć bardzo je prosiłem
Goldlack

Doloroso

Gibraltar

Kiścień Rainbow

Ogniki
Przykro mi, że ich tu za dobrze nie widać na zdjęciu ale są trzy sztuki - trafiły na najbardziej słoneczny róg budynku.

Jaśminowiec wonny

Tawuła Grefsheim

Głóg pośredni Paul's Scarlet

I to by było na tyle nowości, które tym razem przywieźliśmy do swojego ogrodu.
W dalszej części przedstawię inne rośliny w naszym ogrodzie jak również zmiany jakie w nim zaszły .... ale pierw wrócę do obiecanych tulipanów, które rosną w "naszym" holenderskim ogródku. Przygotujcie się na długą listę zdjęć i odmian.
Oh jeszcze jedno bo nie mogę się nacieszyć tym widokiem .... czyż ten Pieris nie ma pięknych przyrostów ??

Trzy azalie wielkokwiatowe:
Wiem, że azalie najlepiej się prezentują w czasie kwitnienia ale nie mogłem ich zmusić aby zakwitły przed naszym wyjazdem .. choć bardzo je prosiłem

Goldlack
Doloroso
Gibraltar
Kiścień Rainbow
Ogniki
Przykro mi, że ich tu za dobrze nie widać na zdjęciu ale są trzy sztuki - trafiły na najbardziej słoneczny róg budynku.
Jaśminowiec wonny
Tawuła Grefsheim
Głóg pośredni Paul's Scarlet
I to by było na tyle nowości, które tym razem przywieźliśmy do swojego ogrodu.
W dalszej części przedstawię inne rośliny w naszym ogrodzie jak również zmiany jakie w nim zaszły .... ale pierw wrócę do obiecanych tulipanów, które rosną w "naszym" holenderskim ogródku. Przygotujcie się na długą listę zdjęć i odmian.
Oh jeszcze jedno bo nie mogę się nacieszyć tym widokiem .... czyż ten Pieris nie ma pięknych przyrostów ??
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pieris jest boski Sylwku!!!!!
Też przywieziony? Jak się nazywa? Koniecznie muszę go poszukać!
A ogniki:D widać,widać.... nawet dobrze widać i wszystko widać i ...

Też przywieziony? Jak się nazywa? Koniecznie muszę go poszukać!
A ogniki:D widać,widać.... nawet dobrze widać i wszystko widać i ...

Nie jestem pewien czy mam jeszcze etykietkę od Pierisa ale dzisiaj sprawdzę.
Powojniki ... ?? Hmm czyżbyś dostrzegła w moim ogrodzie coś czego ja nie wiem ??
Chyba mówisz o Ognikach??
Powojniki ... ?? Hmm czyżbyś dostrzegła w moim ogrodzie coś czego ja nie wiem ??

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak! masz rację

Tulipany Sylwka
No to pora na obiecane tulipany. Zastanawiałem się czy pokazać tylko odmiany, których wcześniej nie pokazywałem czy jednak wszystkie.
Będą wszystkie - wiem i przepraszam, że niektóre odmiany z wcześniejszych postów się powtórzą ale pomyślałem, że fajnie będzie je zebrać w jednym poście. Ułożę alfabetycznie bo będzie trochę ponad trzydzieści odmian więc gdyby ktoś sobie jakiejś szukał będzie łatwiej.
Wiem również, że taka ilość zdjęć to dość dużo ale staram się wszystkie zmniejszyć do rozmiarów poniżej 200 kB więc chyba nie będą dużym obciążeniem dla łączy oglądających.
Muszę też wyznać, że chyba zrobiłem błąd i niepotrzebnie zasiliłem je wiosną, co w połączeniu z lekkim brakiem słońca w tutejszym ogrodzie spowodowało, że wiele odmian wyrosło bardzo mocno w górę no i niestety wiele kwiatów się przewraca. Z tego powodu nie bardzo mogłem zrobić dobre zdjęcia całych tulipanów a musiałem się czasami ograniczyć tylko do kwiatów.
Każdą odmianę postaram się też opatrzyć jakimś krótkim komentarzem ale proszę miejcie na uwadze, że to dopiero mój pierwszy sezon z tulipanami na poważnie.
Zatem zaczynamy.
AIR
Jak już pisałem wcześniej, mi za bardzo do gustu nie przypadł. Na pewno wyróżnia się wyglądem ale jak dla mnie kwiat w pełnym rozkwicie za mało przypomina tulipana jakie sobie wyobrażamy.

ANGELIQUE
Robi wrażenie zarówno w grupie jak i pojedynczo. Na pewno będziemy chcieli mieć ich więcej. Dość wysoki.

BLACK PARROT
Bardzo się wyróżnia swoją nietypową urodą. Niestety rośnie w gęstwinie i na dodatek poprzewracał mi się więc mam tylko zdjęcia samych kwiatów.

BLUE DIAMOND
Jak dla mnie super. Kolejna odmiana pięknie się prezentująca w grupie i pojedynczy kwiat też robi wrażenie.

CANASTA
Z nim mam duże kłopoty aby zdjęcie oddało prawdziwy kolor kwiatów. Kombinowanie z balansem bieli coś nie daje rady. W rzeczywistości jest znacznie bardziej ciemno-różowy (może nawet fioletowy) niż taki czerwony jak wygląda na zdjęciu.

CHINATOWN
Dodatkową atrakcją tej odmiany są liście ozdobione białym obrzeżem.

DAVENPORT
Bardzo podobne do Canasty ale te już faktycznie są czerwono-żółte.

ESTELLA RIJNVELD
Niezwykły - imponujący.
Z niepozornego pąka rozwija się coś niezwykłego. Ale tylko jeden rozwinął się tak wspaniale (żeby było śmieszniej - ten który się przewrócił tak pięknie wygląda
- inne są trochę skromniejsze.

FLAMING CLUB
Raczej rozczarowanie. Zdecydowanie lepszych wrażeń oczekiwałem oglądając go na obrazku opakowania.

FLAMING PARROT
Liczę na wrażenia podobne do Estella Rijnveld ale jak na razie kwiaty nie chcą się tak pięknie rozwinąć.

A jednak w końcu się rozwinął
ale dla ścisłości na tym zdjęciu są dwa kwiaty obok siebie

GIPSY LOVE
Chyba też trochę za dużo wyrósł przez moje zasilanie .. przez to stracił na urodzie. Kwiaty (kilka z jednej łodygi) powinny być skupione blisko siebie tymczasem porosły na długich łodyżkach i oddaliły się.

GIUSEPPE VERDI
Niby taki zwykły a jednak ma coś w sobie.

GOLD DUST
Właściwie nic szczególnego nie mam do powiedzenia na jego temat - może poza słowem: ciekawy.

HELMAR
Jak już wcześniej pisałem, wzór na jego płatkach jest dla mnie rewelacyjny.

HORIZON
Nie wiem o co chodzi ale jego kwiaty całkowicie różnią się od tych ze zdjęcia na opakowaniu

HUIS TEN BOSCH
Delikatne sympatyczne kwiaty.

JETFIRE
Dość niskie. Niestety nie objawiły swoich wielokrotnych kwiatów co miało być ich urokiem ??

JOHAN STRAUSS
Zakwitły jako jedne z pierwszych. Bardzo niskie.

LINGERIE
Stanowią piękną parę dla Huis ten Bosch. Zdecydowanie większe od Huis ... a poza tym dość podobne, nawet w kolorze.
Na pierwszym zdjęciu po lewej "Lingerie" a po prawej "Huis ten Bosch".

MAJA
po prostu maja 

MASCOTTE
Bratanek "Gold Dust" ... tylko trochę inne kolory

MAUREEN DOUBLE
Małe rozczarowanie.

MONTE CARLO
Jeden z naszych faworytów.

NEGRITA DOUBLE
Nie różni się prawie niczym od Royal Acres z wyjątkiem ceny i to na niekorzyść.

ORANGE FAVOURITE
Hmmm .... delikatnie mówiąc raczej nie kupię więcej.

OUTBREAK
Miał być wielokwiatowy. Jakoś tak mu nie wyszło
Ale kolory ma ładne.

PINK PARFAIT
Dość ładny ale jak na złość mamy fioletowych odmian kilka i są ładniejsze.

PINOCCIO
Prezentowany już wcześniej.

PRAESTANS SHOGUN
Jak dla mnie mało ciekawy.

ROCOCO
Moim zdaniem jest intrygujący na każdym etapie rozwoju.

ROYAL ACRES
Nasz zdecydowany faworyt i ulubieniec.

SAXATILIS
Ten się wyrwał na powierzchnię już w grudniu. Potem myślałem, że zmarzł bo takie małe listki stanęły całkowicie i zostały wyprzedzone przez kilka innych odmian ale koniec końców i on zaczął kwitnąć. Pierwsze zdjęcie jest z 3 stycznia 2010.

SPRING GREEN
Niestety ale też raczej już nie kupię

SUNLOVER
Z powodzeniem może konkurować urodą z Monte Carlo. A zważywszy czerwone znaczenia może nawet wygrać

SWAN WINGS
Kolejny strzępiasty ale nie krzykliwy - ma swój urok.

YELLOW POMPONNET
Na pierwszy rzut oka trudno go odróżnić od jednego z naszych faworytów czyli od Monte Carlo. Jednak jest trochę mniejszy.

Na koniec jedna z naszych nieoznaczonych odmian tulipana w polskim ogrodzie. Kupowany dość dawno, od dwóch-trzech lat nie wykopywany.

I to już koniec prezentacji naszej obecnej "kolekcji" tulipanów.
Jutro wstawię jeszcze kilka barwnych
zdjęć zbiorowych przedstawiających tulipany w wieloodmianowej grupie.
Będą wszystkie - wiem i przepraszam, że niektóre odmiany z wcześniejszych postów się powtórzą ale pomyślałem, że fajnie będzie je zebrać w jednym poście. Ułożę alfabetycznie bo będzie trochę ponad trzydzieści odmian więc gdyby ktoś sobie jakiejś szukał będzie łatwiej.
Wiem również, że taka ilość zdjęć to dość dużo ale staram się wszystkie zmniejszyć do rozmiarów poniżej 200 kB więc chyba nie będą dużym obciążeniem dla łączy oglądających.
Muszę też wyznać, że chyba zrobiłem błąd i niepotrzebnie zasiliłem je wiosną, co w połączeniu z lekkim brakiem słońca w tutejszym ogrodzie spowodowało, że wiele odmian wyrosło bardzo mocno w górę no i niestety wiele kwiatów się przewraca. Z tego powodu nie bardzo mogłem zrobić dobre zdjęcia całych tulipanów a musiałem się czasami ograniczyć tylko do kwiatów.
Każdą odmianę postaram się też opatrzyć jakimś krótkim komentarzem ale proszę miejcie na uwadze, że to dopiero mój pierwszy sezon z tulipanami na poważnie.
Zatem zaczynamy.
AIR
Jak już pisałem wcześniej, mi za bardzo do gustu nie przypadł. Na pewno wyróżnia się wyglądem ale jak dla mnie kwiat w pełnym rozkwicie za mało przypomina tulipana jakie sobie wyobrażamy.
ANGELIQUE
Robi wrażenie zarówno w grupie jak i pojedynczo. Na pewno będziemy chcieli mieć ich więcej. Dość wysoki.
BLACK PARROT
Bardzo się wyróżnia swoją nietypową urodą. Niestety rośnie w gęstwinie i na dodatek poprzewracał mi się więc mam tylko zdjęcia samych kwiatów.
BLUE DIAMOND
Jak dla mnie super. Kolejna odmiana pięknie się prezentująca w grupie i pojedynczy kwiat też robi wrażenie.
CANASTA
Z nim mam duże kłopoty aby zdjęcie oddało prawdziwy kolor kwiatów. Kombinowanie z balansem bieli coś nie daje rady. W rzeczywistości jest znacznie bardziej ciemno-różowy (może nawet fioletowy) niż taki czerwony jak wygląda na zdjęciu.
CHINATOWN
Dodatkową atrakcją tej odmiany są liście ozdobione białym obrzeżem.
DAVENPORT
Bardzo podobne do Canasty ale te już faktycznie są czerwono-żółte.
ESTELLA RIJNVELD
Niezwykły - imponujący.
Z niepozornego pąka rozwija się coś niezwykłego. Ale tylko jeden rozwinął się tak wspaniale (żeby było śmieszniej - ten który się przewrócił tak pięknie wygląda

FLAMING CLUB
Raczej rozczarowanie. Zdecydowanie lepszych wrażeń oczekiwałem oglądając go na obrazku opakowania.
FLAMING PARROT
Liczę na wrażenia podobne do Estella Rijnveld ale jak na razie kwiaty nie chcą się tak pięknie rozwinąć.
A jednak w końcu się rozwinął

GIPSY LOVE
Chyba też trochę za dużo wyrósł przez moje zasilanie .. przez to stracił na urodzie. Kwiaty (kilka z jednej łodygi) powinny być skupione blisko siebie tymczasem porosły na długich łodyżkach i oddaliły się.
GIUSEPPE VERDI
Niby taki zwykły a jednak ma coś w sobie.
GOLD DUST
Właściwie nic szczególnego nie mam do powiedzenia na jego temat - może poza słowem: ciekawy.

HELMAR
Jak już wcześniej pisałem, wzór na jego płatkach jest dla mnie rewelacyjny.
HORIZON
Nie wiem o co chodzi ale jego kwiaty całkowicie różnią się od tych ze zdjęcia na opakowaniu

HUIS TEN BOSCH
Delikatne sympatyczne kwiaty.
JETFIRE
Dość niskie. Niestety nie objawiły swoich wielokrotnych kwiatów co miało być ich urokiem ??
JOHAN STRAUSS
Zakwitły jako jedne z pierwszych. Bardzo niskie.
LINGERIE
Stanowią piękną parę dla Huis ten Bosch. Zdecydowanie większe od Huis ... a poza tym dość podobne, nawet w kolorze.
Na pierwszym zdjęciu po lewej "Lingerie" a po prawej "Huis ten Bosch".
MAJA

MASCOTTE
Bratanek "Gold Dust" ... tylko trochę inne kolory

MAUREEN DOUBLE
Małe rozczarowanie.
MONTE CARLO
Jeden z naszych faworytów.
NEGRITA DOUBLE
Nie różni się prawie niczym od Royal Acres z wyjątkiem ceny i to na niekorzyść.
ORANGE FAVOURITE
Hmmm .... delikatnie mówiąc raczej nie kupię więcej.
OUTBREAK
Miał być wielokwiatowy. Jakoś tak mu nie wyszło

PINK PARFAIT
Dość ładny ale jak na złość mamy fioletowych odmian kilka i są ładniejsze.
PINOCCIO
Prezentowany już wcześniej.
PRAESTANS SHOGUN
Jak dla mnie mało ciekawy.
ROCOCO
Moim zdaniem jest intrygujący na każdym etapie rozwoju.
ROYAL ACRES
Nasz zdecydowany faworyt i ulubieniec.
SAXATILIS
Ten się wyrwał na powierzchnię już w grudniu. Potem myślałem, że zmarzł bo takie małe listki stanęły całkowicie i zostały wyprzedzone przez kilka innych odmian ale koniec końców i on zaczął kwitnąć. Pierwsze zdjęcie jest z 3 stycznia 2010.
SPRING GREEN
Niestety ale też raczej już nie kupię

SUNLOVER
Z powodzeniem może konkurować urodą z Monte Carlo. A zważywszy czerwone znaczenia może nawet wygrać

SWAN WINGS
Kolejny strzępiasty ale nie krzykliwy - ma swój urok.
YELLOW POMPONNET
Na pierwszy rzut oka trudno go odróżnić od jednego z naszych faworytów czyli od Monte Carlo. Jednak jest trochę mniejszy.
Na koniec jedna z naszych nieoznaczonych odmian tulipana w polskim ogrodzie. Kupowany dość dawno, od dwóch-trzech lat nie wykopywany.
I to już koniec prezentacji naszej obecnej "kolekcji" tulipanów.
Jutro wstawię jeszcze kilka barwnych

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
wrzosy śliczne
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Zamarłam z wrazenia
,i co ja biedna teraz zrobię sierpniowa lista jest już pełna a jeszcze tulipanków tyle do wpisania ...Przepiękne bez wyjątku każdy osobno i wszystkie razem 

tulipany Sylwka
marzanka pisze:Zamarłam z wrazenia,i co ja biedna teraz zrobię sierpniowa lista jest już pełna a jeszcze tulipanków tyle do wpisania ...Przepiękne bez wyjątku każdy osobno i wszystkie razem
No wiesz, możesz po prostu tulipanów nie wpisywać na tą listę

- 4rafko4
- 200p
- Od: 21 gru 2009, o 11:29
Sylwek na razie napisze tylko tyle że ten NN z ostatnich fotek to Tulip Gavota (mam nadzieje że pomogłem) troszke więcej napisze potem bo zaraz lece zobaczyć walke Pudzianowskiego 

Dziękuję bardzo za podpowiedź z rozponaniem tulipana NN.4rafko4 pisze:Sylwek na razie napisze tylko tyle że ten NN z ostatnich fotek to Tulip Gavota (mam nadzieje że pomogłem) troszke więcej napisze potem bo zaraz lece zobaczyć walke Pudzianowskiego
A walka .. chyba niewiele było do oglądania

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwku świetnie przedstawiłeś swoje tulipany-czytałam z ciekawością.
Jesienią dokupię na pewno ANGELIQUE,BLUE DIAMOND bo te miałam i były piękne.
Zresztą to była dobra wiosna dla tulipanów -niskie temperatury pozwoliły długo cieszyć ich pięknem.
Wczoraj ścięłam ostatnie
.
Zresztą to była dobra wiosna dla tulipanów -niskie temperatury pozwoliły długo cieszyć ich pięknem.
Wczoraj ścięłam ostatnie

Tulipany Sylwka
Dziękuję za odwiedziny i opinię ... a u mnie nadal kilka odmian kwitnie - co prawda to już ich ostatnie podrygiagnieszka72 pisze:Sylwku świetnie przedstawiłeś swoje tulipany-czytałam z ciekawością.
Wczoraj ścięłam ostatnie.

- 4rafko4
- 200p
- Od: 21 gru 2009, o 11:29
Już moge cosik napisać 
Air Pączek ładniejszy od kwiatu.
ANGELIQUE przyjemny kolor
Czy ja dobrze widze czy black parrot ma niebieski środek ?
BLUE DIAMOND ja widze mało niebieski hehe bardziej fiolet ale i tak jest OK
Canasta i tak super wygląda kupływałem ta odmiane dwa razy i za każdym wychodził inny tulipan
Ten CHINATOWN jak widze ma takie same listki jak mój hapy generation i to jest w nim fajne.
DAVENPORT Kupiłem go sobie w tym sezonie lecz się nie doczekałem nornice zrobiły swoje,bardzo fajny.
ESTELLA RIJNVELDWidziałem go na kilku fotkach u ludzi fajny kolor i ksztat
FLAMING CLUB Jakiś taki mizerny może za rok będzie lepiej wyglądał
FLAMING PARROTpodobnego ma moja sąsiadka z działki może i to taki sam,fajny
GIPSY LOVEMyślałem że kwiaty w nim będą bardziej bliżej siebie jestem ciekaw czy to jest spowodowane twoim zasileniem czy tak już powinno byc (obrazek to nie to samo co real)
GIUSEPPE VERDI masz racje ma coś w sobie
GOLD DUST Jest nawet fajny kupczasty fryzowany
HELMAR Masz racje ciekawy ten wzór.
HORIZON a jaki miał być ? + to to że ma taki delikatny kolor.
HUIS TEN BOSCH Fajny
JETFIRE Troszke szkoda że nie wygląda tak jak na etykiecie z opakowania.
JOHAN STRAUSS OK
LINGERIE Udało ci się je dobrać i to koło siebie fajnie
Maja dla mnie super miałem go lecz padł ofiarą nornic wąchałeś go ?? ( ja tak,nie zbyt przyjemny zapach)
MASCOTTE dla mnie ok
MAUREEN DOUBLE ja mam samo Maureen i kwiaty z nim są owiele większe dlaczego rozczarowany ?
MONTE CARLO Przyznam że ma coś w sobie
NEGRITA DOUBLE jak widze na foto nawet fajne ma pączki ten ciemny kolor
ORANGE FAVOURITE dlaczego nie kupisz,temu że tak mu łodyszki poszły do góry ?
OUTBREAK troszke podobny do róży w pąku
PINK PARFAIT Fajny to jeszcze pinky i do tego pełny
PINOCCIO jeden z niskich tulipanków pewnie i jeden z wcześniejszych,fajny.
PRAESTANS SHOGUN Nawet fajnie wyglądaja te czarne wylniki na pomaranczowym tle kwiatów
ROCOCO spoko tulipanek
ROYAL ACRES jak różowa piwonia i jeszcze środeczek jasny.
SAXATILIS jeszcze z tego rodzaju tulipanów nie posiadam chyba bedzie to musiało sie zmienic.
SPRING GREEN może małe kwiatostany lecz zieleń jest fajna
SUNLOVER Ogromny plusik dla niego
SWAN WINGS biały fryzowany masz racje ma urok
YELLOW POMPONNET Jak słoneczko hehe
Zreszta wszystkie tulipany tulipany mi się podobają co ja będe więcej pisał wytarczy żę napisze SUPER

Air Pączek ładniejszy od kwiatu.
ANGELIQUE przyjemny kolor
Czy ja dobrze widze czy black parrot ma niebieski środek ?
BLUE DIAMOND ja widze mało niebieski hehe bardziej fiolet ale i tak jest OK
Canasta i tak super wygląda kupływałem ta odmiane dwa razy i za każdym wychodził inny tulipan

Ten CHINATOWN jak widze ma takie same listki jak mój hapy generation i to jest w nim fajne.
DAVENPORT Kupiłem go sobie w tym sezonie lecz się nie doczekałem nornice zrobiły swoje,bardzo fajny.
ESTELLA RIJNVELDWidziałem go na kilku fotkach u ludzi fajny kolor i ksztat
FLAMING CLUB Jakiś taki mizerny może za rok będzie lepiej wyglądał
FLAMING PARROTpodobnego ma moja sąsiadka z działki może i to taki sam,fajny

GIPSY LOVEMyślałem że kwiaty w nim będą bardziej bliżej siebie jestem ciekaw czy to jest spowodowane twoim zasileniem czy tak już powinno byc (obrazek to nie to samo co real)
GIUSEPPE VERDI masz racje ma coś w sobie
GOLD DUST Jest nawet fajny kupczasty fryzowany
HELMAR Masz racje ciekawy ten wzór.
HORIZON a jaki miał być ? + to to że ma taki delikatny kolor.
HUIS TEN BOSCH Fajny
JETFIRE Troszke szkoda że nie wygląda tak jak na etykiecie z opakowania.
JOHAN STRAUSS OK
LINGERIE Udało ci się je dobrać i to koło siebie fajnie

Maja dla mnie super miałem go lecz padł ofiarą nornic wąchałeś go ?? ( ja tak,nie zbyt przyjemny zapach)
MASCOTTE dla mnie ok
MAUREEN DOUBLE ja mam samo Maureen i kwiaty z nim są owiele większe dlaczego rozczarowany ?
MONTE CARLO Przyznam że ma coś w sobie

NEGRITA DOUBLE jak widze na foto nawet fajne ma pączki ten ciemny kolor
ORANGE FAVOURITE dlaczego nie kupisz,temu że tak mu łodyszki poszły do góry ?
OUTBREAK troszke podobny do róży w pąku
PINK PARFAIT Fajny to jeszcze pinky i do tego pełny
PINOCCIO jeden z niskich tulipanków pewnie i jeden z wcześniejszych,fajny.
PRAESTANS SHOGUN Nawet fajnie wyglądaja te czarne wylniki na pomaranczowym tle kwiatów
ROCOCO spoko tulipanek
ROYAL ACRES jak różowa piwonia i jeszcze środeczek jasny.
SAXATILIS jeszcze z tego rodzaju tulipanów nie posiadam chyba bedzie to musiało sie zmienic.
SPRING GREEN może małe kwiatostany lecz zieleń jest fajna
SUNLOVER Ogromny plusik dla niego
SWAN WINGS biały fryzowany masz racje ma urok
YELLOW POMPONNET Jak słoneczko hehe
Zreszta wszystkie tulipany tulipany mi się podobają co ja będe więcej pisał wytarczy żę napisze SUPER