Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

A ja się zastanawiam czy to przypadkiem nie ten wulkan pomieszał pogodę. W końcu chmura pyłu spokojnie mogła zaburzyć normalne przypływy ciepła i wilgotności nad Europą. I te deszcze to przez niego. :? W końcu nie od dziś wiadomo, że na pyle kondensuje się para. Jak się zrobią chmury tam, gdzie ich normalnie nie powinno być, to zmienia się struktura nasłonecznienia, co zmienia układ wyżów i niżów, czyli i wiatry, czyli przesuwanie mas powietrza i wilgoci. Wszystko jest ze sobą połączone...

Schneegold właśnie u mnie kwitnie. Jest CUUUUDNA. Biała z żółtą plamką. Zdecydowanie popieram i też polecam!
Agata
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te Toucany :)
U mnie w końcu przestało padać - czego i Tobie, 100krociu życzę...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jurek oniemiałam z wrażenia.. cudna ta azalia!

sory Aga
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Azalia "jajko sadzone" :wink: piękna... Aga... idziemy w te azalie ;:108
Co do pogody... u mnie już momentami nie pada... nawet warstwa chmur jakby (zaznaczam: jakby :roll: ) cieńsza...
I przemyślenia mnie też naszły takie same jak Agatkę... o tym pyle... kondensacji... jak się na to jeszcze nałożył taki a nie inny układ baryczny... to się porobiło :roll:

Dachem się za bardzo nie przejmuj: z mojego doświadczenia zawodowego :wink: powiem Ci, że w tym tygodniu cieknie wszędzie - nawet tam, gdzie nie ma na to najmniejszych szans...
A plamami na suficie możemy się policytować :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Być może wodę podmywa pod pokrycie dachowe - tak może być, niestety :( Albo przy kominie?
Polepszyło się jakoś? :roll:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga... jak deszcz? I jak dach? :roll:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

A ja na przekór - nie zachwycam się azaliami :wink:, nie wiem czemu?
Może to duża plama koloru, może budowa kwiatu ciekawa, ale jakoś mi ..... taka obca :roll:
Niedługo zacznę "cmokać" nad piwoniami, pąków sporo, a o pogodzie to nic nie powiem ;:223
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Witajcie Kochani!

Bardzo dziękuję za podtrzymanie na duchu - tak naprawdę to niepotrzebnie spanikowałam, ale wiecie co, o czwartej nad ranem to wszystko jakoś tak niedobrze wygląda...szczególnie, gdy przez całą dobę naparza deszcz z ogromną siłą. Pewnie powinnam po prostu wyłączyć na wszelki wypadek ten obwód i iść spokojnie do pracy, ale sięnakręciłam...bo i trudno sie nie nakręcać, gdy wkoło tyle nieszczęścia ludzkiego...siedziałam w domu, i co chwilę ktoś dzwonił - moja mama sie przeraziła, bo gdzieś w necie pisali, że moja ulica zalana, ale cośsięim pomyliło - Przyrwa na pewno lokalnie wylała, ale nie w stronę Dębickiej.

brrrr....

Dominiko, przyczyną jest komin, przy tak silnym i długotrwałym deszczu woda w jakiejśtam ilości się dostaje do środka i w jednym miejscu jest jakaś nieszczelność - dlatego też sobie kapało. Oczywiście, przestało padać, to i problem znikł...ale trzeba tę nieszczelność znaleźć.

Gorzatko, Agatko, o tym pyle tu mówili już miesiąc temu, gdy wulkan wybuchł - że może mieć duży wpływ na pogodę w tej części świata. Gdzieś, ktoś, już nie pomnę, mówił mi o wybuchu wulkanu chyba w osiemnastym wieku, gdy skutki były takie, że drastycznie skrócił sie okres wegetacyjny roślin - konsekwencje tego dla osiemnastowie3cznego społęczeństwa łątwo sobie wyobrazić :-(

Jurku - jestem pod ogromnym wrażeniem i protestuję niniejszym przeciwko dalszemu znoszeniu braku Twojego wątku ogrodowego :-) Chyba, że on jest, tylko nie masz go w podpisie...aaa, sprawdzę, sprawdzę...

Dalu, ten rok, a szczególnie wiosna, to jedno pasmo nieszczęść...już sama nie wiem, ale mnie to przyprawia o lekkie przygnębienie...jeszcze się człowiek nie otrząsnął po jednej katastrofie, a tu znowu...

Tukan, nie Tukan, bądź tu mądry...:-)

Dorotko, moja mama dzwoniła do brata w Gorlicach, oni również błogosławią Klimkówkę - zresztą, wiesz, mieszkają w bloku na tej samej ulicy, co Ty :-) Tam jest tak niedaleko do rzeki...

Ave - dziękuję, jestem przywiązana do meteo.pl, to ja przywiozłam do pracy wiadomość, że przed południem przestanie padać - byłam chwilkę rano, żeby koleżance płyty oddać - patrzyli na mnie jak na naćpaną, a jednak sie sprawdziło :-)

I wiecie co - kroplik mi zaczyna kwitnąć...jakie to śliczne, no mówię Wam...jak sie rozwinie, to pokażę. Posiałam go pod wpływem wątku na "jednorocznych" i chyba strzał w dziesiątkę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotka pisze:
Jurku - jestem pod ogromnym wrażeniem i protestuję niniejszym przeciwko dalszemu znoszeniu braku Twojego wątku ogrodowego :-) Chyba, że on jest, tylko nie masz go w podpisie...aaa, sprawdzę, sprawdzę...
Przywyczaiłam się, ze mnie ne zauważają., ale protestuję razem z Tobą..
Niestety watku nie ma..sprawdziłam :(
Przeglądnęłam kilka stron wpisów i .. jestem pod wielkim wrazeniem ..

;:138
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ten kroplik to taki żółty?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na szczęście przestało padać, ale słoneczka nie ma :( . Trochę szkód jednak rzeka poczyniła, ale to nic w porównaniu z naprawdę zalanymi terenami. A co do Jurka to dołączam się do chóru protestów w sprawie braku wątku.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie chcę, żeby zabrzmiało to złowieszczo, ale u nas wczoraj od południa też nie padło... a teraz znów... wprawdzie przelotnie... ale zawsze... :roll:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga dobrze, że przestało padać..
Niech teraz zacznie wsiąkać.. parować..
ja zrobiłam sobie wczoraj wał przeciwpowodziowy ...

widziałas to?
http://www.youtube.com/watch?v=yGfLdojeNd0
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Cześć :-)

Izuś, przy moim necie (Resman) oglądanie czegokolwiek na youtube mija się z celem...;-)

O, na przykład teraz próbuję wkleić zdjęcie kroplika i porażka ;-)

Jurka proponuję zasypać mailami :;230

Elsi, ja też nie wiem czemu, na pocieszenie powiem Ci, że ja z kolei nie zachwycam się daturami...i też nie wiem, czemu :-)

Gorzatko, żadne słowa nie są dosć złowieszcze, w porównaniu z tym, co za oknem...

Dorotko, ja też od dawna slońca nie widziałam...jak zresztąwiele osób. Nawet mój aparat nie wyrabia i nie potrafi zrobić łądnego zdjęcia...

Ania, żółty w kropki. Egzotyczny i zmysłowy :-) choć chyba już Cie nie ma... ;:196

EDIT: No wreeeeszcie...

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga sory..
ktoś nakręcił film z naszej powodzi..

Aguś słoneczko było dzsiaj.. a potem luneło :(

o teraz znów wyszło.. wow .. pędzę go zobaczyć ..
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”