Andzin sen - ogród początki....
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Andzin sen - ogród początki....
Ja też mam od kilku lat powojnik Jan Paweł II , ale ... gdzie mu do Twojego
Kwitnie bardzo słabo, wyrasta bardzo wysoko - ma mase zieleni i niewiele kwiatów , choć jest na słonecznym stanowisku. Powiedz, jak go przycinasz ?

- Jaśmina
- 100p
- Od: 11 cze 2009, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ,
mam bardzo podobnego tulipanka - zaczyna kwitnąć gdy inne przekwitają , jest wysoki ok- 60 cm i ma przyjemny zapach-kupiłam go pod nazwą Królowa nocy.
Przeglądałam powojnikową ofertę,rzeczywiście zawrót głowy ...czy one pachną?
mam bardzo podobnego tulipanka - zaczyna kwitnąć gdy inne przekwitają , jest wysoki ok- 60 cm i ma przyjemny zapach-kupiłam go pod nazwą Królowa nocy.
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andziu...ale masz super taras...znaczy drewno na nim....i piękny clematis....mi nie wyszedł po zimie
i pięknego psa tez masz....nie włazi Ci na kwiatki????
co do powojników to mnie nie wylazł tez błękitny anioł i hybryd....te co miałam naj....szkoda

co do powojników to mnie nie wylazł tez błękitny anioł i hybryd....te co miałam naj....szkoda

- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Aniu wpadłam na chwilę - a tu taka zmiana na tarasie! Bardzo mi się podobają Twoje rośliny.
Skrzynki wokół mojego tarasu nadal czekają na stałych lokatorów. Na razie wynajęłam je daliom i begoniom i zamierzam do towarzystwa zasadzić tam jeszcze lobelie.Ale to tylko na to lato... A potem będę myśleć co posadzić tam na stałe
Pozdrawiam!
Skrzynki wokół mojego tarasu nadal czekają na stałych lokatorów. Na razie wynajęłam je daliom i begoniom i zamierzam do towarzystwa zasadzić tam jeszcze lobelie.Ale to tylko na to lato... A potem będę myśleć co posadzić tam na stałe

Pozdrawiam!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Grażynko niestety to nie mój powojnik tylko Celinki Trzynastkigrazynarosa22 pisze:Andziu...ale masz super taras...znaczy drewno na nim....i piękny clematis....mi nie wyszedł po zimiei pięknego psa też masz....nie włazi Ci na kwiatki????
co do powojników to mnie nie wylazł też błękitny anioł i hybryd....te co miałam naj....szkoda

Taras faktycznie super tylko pogoda teraz do d... nie podobna i nie bardzo można na nim siedzieć buuuuu.
Psinusia włazi na kwiatki i ostatnio zeżarł mi na śmierć jeden ze świeżo wsadzonych na tarasie pięciorników

Kasiu jak się cieszę, że zaczęłaś bywać znowu na forumSoulcatcher pisze:Aniu wpadłam na chwilę - a tu taka zmiana na tarasie! Bardzo mi się podobają Twoje rośliny.
Skrzynki wokół mojego tarasu nadal czekają na stałych lokatorów. Na razie wynajęłam je daliom i begoniom i zamierzam do towarzystwa zasadzić tam jeszcze lobelie.Ale to tylko na to lato... A potem będę myśleć co posadzić tam na stałe![]()
Pozdrawiam!

Jaśmina pisze:Aniu ,

Jaśminko mój nie pachnie...ale reszta szczegółów się zgadza

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andziu-I nie posadziłaś ani jednej kanny?
Andziu- pytanie techniczne: dlaczego wysypaliście przestrzeń pod tarasem tym żwirem. Nie można było zostawić pustej przestrzeni? Pamiętasz jakim olejem olejowaliście?
- Andzia1
Ewuniu....cann do wsadzenia czeka ok. 10-12 szt.Ewa Janina Sadowska pisze:Andziu-I nie posadziłaś ani jednej kanny?

Dagmarko, pusta przestrzeń pod tarasem jest obowiązkowo, musi być przewiew.Cebulla pisze:Andziu- pytanie techniczne: dlaczego wysypaliście przestrzeń pod tarasem tym żwirem. Nie można było zostawić pustej przestrzeni? Pamiętasz jakim olejem olejowaliście?
Widać to na zdjęciu poniżej. Jeśli chcesz więcej zdjęć z procesu powstawania tarasu, to wyślę Ci na e-mail.

Żwir jest wysypany na agrowłókninę, a to wszystko w celu żeby mi chwasty pod tarasem nie wyrastały, bo się nie dostane tam z motyczką

Olejowaliśmy olejem do tarasów firmy V33, kolor teak

Po zimie ściemniał, ale i tak jest ładny i żadnych innych "szkód" nie zauważyłam.
PRZYSZŁY wczoraj moje powojniki, trochę umęczone podróżą w ciasnej paczce, bo jechały w 6 sztuk (3 dla koleżanki), ale nie jest źle. Teraz tylko zaniosę modły do odpowiednich władz o zaprzestanie lania wody z nieba i będę sadzić...sadzić... sadzić... Książę Lowelas nawet ma już pączki

regulamin Andziu
regulamin Andziu
Ja zamierzam zostawić ten mni więcy metr od podłoża całkiem pusty, od przodu jakaś czołówka z desek lub kostki granitowej jak jej starczy... O chwastach nie myślałam na razie. Pod moim aktualnym tarasem z europalet nie rosną
Zajrzyj na priwa- wyślę Ci mój adres mailowy z prośbą o zdjęcia
Choć niestety kasa na taras pójdzie chyba w wymyta przez wodę drogę...

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu jak je już posadzisz to pokaż
jak u Was? u nas nadal mży ...nienawidzę takiej pogody 

- Andzia1
Dagmarko, nie wiem czy metr to nie za dużo, a o chwastach pomyśl jednak zawczasu, bo potem to tylko Ci krasnale zostaną do pomocy...
Zdjęcia z realizacji wysłane...
Trzymaj się kochana ciepło w tym deszczu!
Celinko, oczywiście że pokażę... znalazłam jeszcze miejsce na Westerplatte... na tych głogach będzie pięknie wyglądał - są już podcięte od dołu...
U nas też mży. Ludzie mają wodę w piwinicach. Ja całe szczęście mieszkam na górce i tylko leje mi się po kominie...

Trzymaj się kochana ciepło w tym deszczu!
Celinko, oczywiście że pokażę... znalazłam jeszcze miejsce na Westerplatte... na tych głogach będzie pięknie wyglądał - są już podcięte od dołu...

U nas też mży. Ludzie mają wodę w piwinicach. Ja całe szczęście mieszkam na górce i tylko leje mi się po kominie...
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Taras profesjonalnie zrobiony, nie będzie problemu z przerastaniem chwastami, ani z wilgocią.
Modły w sprawie deszczu skuteczne żeby były- i tak od razu dla całego rejonu
Modły w sprawie deszczu skuteczne żeby były- i tak od razu dla całego rejonu

- Andzia1
Zielona_Ania pisze:Modły w sprawie deszczu skuteczne żeby były- i tak od razu dla całego rejonu

Aniu, dzięki za uznanie, tym bardziej że wszystko jest naszym pomysłem i wykonie także od A do Z.

aha... Dagmaro zapomniałam powiedzieć o WAŻNEJ rzeczy - taras musi mieć spadek, min 2% !
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Jaśmina
- 100p
- Od: 11 cze 2009, o 15:51
i przy każdej desce 5,5 %min 2% !

- Andzia1
a Okocim ma nawet 6,5% chybaJaśmina pisze:i przy każdej desce 5,5 %min 2% !

regulamin Andziu
regulamin Andziu