Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Ja też mam od kilku lat powojnik Jan Paweł II , ale ... gdzie mu do Twojego :( Kwitnie bardzo słabo, wyrasta bardzo wysoko - ma mase zieleni i niewiele kwiatów , choć jest na słonecznym stanowisku. Powiedz, jak go przycinasz ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ,
mam bardzo podobnego tulipanka - zaczyna kwitnąć gdy inne przekwitają , jest wysoki ok- 60 cm i ma przyjemny zapach-kupiłam go pod nazwą Królowa nocy.
Przeglądałam powojnikową ofertę,rzeczywiście zawrót głowy ...czy one pachną?
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Andziu...ale masz super taras...znaczy drewno na nim....i piękny clematis....mi nie wyszedł po zimie :( i pięknego psa tez masz....nie włazi Ci na kwiatki????
co do powojników to mnie nie wylazł tez błękitny anioł i hybryd....te co miałam naj....szkoda :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Aniu wpadłam na chwilę - a tu taka zmiana na tarasie! Bardzo mi się podobają Twoje rośliny.
Skrzynki wokół mojego tarasu nadal czekają na stałych lokatorów. Na razie wynajęłam je daliom i begoniom i zamierzam do towarzystwa zasadzić tam jeszcze lobelie.Ale to tylko na to lato... A potem będę myśleć co posadzić tam na stałe :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

grazynarosa22 pisze:Andziu...ale masz super taras...znaczy drewno na nim....i piękny clematis....mi nie wyszedł po zimie :( i pięknego psa też masz....nie włazi Ci na kwiatki????
co do powojników to mnie nie wylazł też błękitny anioł i hybryd....te co miałam naj....szkoda :(
Grażynko niestety to nie mój powojnik tylko Celinki Trzynastki :D Ja dopiero czekam na mój zamówione w e-clematis.
Taras faktycznie super tylko pogoda teraz do d... nie podobna i nie bardzo można na nim siedzieć buuuuu.
Psinusia włazi na kwiatki i ostatnio zeżarł mi na śmierć jeden ze świeżo wsadzonych na tarasie pięciorników :twisted: Chciałam go zamordować na miejscu...
Soulcatcher pisze:Aniu wpadłam na chwilę - a tu taka zmiana na tarasie! Bardzo mi się podobają Twoje rośliny.
Skrzynki wokół mojego tarasu nadal czekają na stałych lokatorów. Na razie wynajęłam je daliom i begoniom i zamierzam do towarzystwa zasadzić tam jeszcze lobelie.Ale to tylko na to lato... A potem będę myśleć co posadzić tam na stałe :)
Pozdrawiam!
Kasiu jak się cieszę, że zaczęłaś bywać znowu na forum ;:196 ;:138 Świetny pomysł z daliami i begoniami. Powiem szczerze, że miałam podobny plan- chciałam posadzic canny, ale nie pojechaliśmy na long weekend majowy przez matury syna i ta kasa została po prostu wykorzystana na zakup krzewów. :;230
Jaśmina pisze:Aniu ,
mam bardzo podobnego tulipanka - zaczyna kwitnąć gdy inne przekwitają , jest wysoki ok- 60 cm i ma przyjemny zapach-kupiłam go pod nazwą Królowa nocy.
Przeglądałam powojnikową ofertę,rzeczywiście zawrót głowy ...czy one pachną?
:D
Jaśminko mój nie pachnie...ale reszta szczegółów się zgadza :D Z tego co czytałam i przeglądałam opisy powojników to niektóre z nich pachną, ale są tak piekne że daruję im już brak zapachu ewentualny :D Posiałam w skrzyniach maciejkę, na pewno nadrobi brak zapachu powojników.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andziu-I nie posadziłaś ani jednej kanny?
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Andziu- pytanie techniczne: dlaczego wysypaliście przestrzeń pod tarasem tym żwirem. Nie można było zostawić pustej przestrzeni? Pamiętasz jakim olejem olejowaliście?
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Andziu-I nie posadziłaś ani jednej kanny?
Ewuniu....cann do wsadzenia czeka ok. 10-12 szt. :heja Będą na razie w donicach, bo nie mam jeszcze innego miejsca dla nich, ale są obowiązkowo. Może jakaś trafi na skalniak?
Cebulla pisze:Andziu- pytanie techniczne: dlaczego wysypaliście przestrzeń pod tarasem tym żwirem. Nie można było zostawić pustej przestrzeni? Pamiętasz jakim olejem olejowaliście?
Dagmarko, pusta przestrzeń pod tarasem jest obowiązkowo, musi być przewiew.
Widać to na zdjęciu poniżej. Jeśli chcesz więcej zdjęć z procesu powstawania tarasu, to wyślę Ci na e-mail.
Obrazek
Żwir jest wysypany na agrowłókninę, a to wszystko w celu żeby mi chwasty pod tarasem nie wyrastały, bo się nie dostane tam z motyczką ;:224
Olejowaliśmy olejem do tarasów firmy V33, kolor teak Obrazek Olej cenowo jest ze średniej półki, ale generalni jest to bardzo dobra firma z produktami do drewna.
Po zimie ściemniał, ale i tak jest ładny i żadnych innych "szkód" nie zauważyłam.

PRZYSZŁY wczoraj moje powojniki, trochę umęczone podróżą w ciasnej paczce, bo jechały w 6 sztuk (3 dla koleżanki), ale nie jest źle. Teraz tylko zaniosę modły do odpowiednich władz o zaprzestanie lania wody z nieba i będę sadzić...sadzić... sadzić... Książę Lowelas nawet ma już pączki :tan
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Ja zamierzam zostawić ten mni więcy metr od podłoża całkiem pusty, od przodu jakaś czołówka z desek lub kostki granitowej jak jej starczy... O chwastach nie myślałam na razie. Pod moim aktualnym tarasem z europalet nie rosną :roll: Zajrzyj na priwa- wyślę Ci mój adres mailowy z prośbą o zdjęcia :uszy Choć niestety kasa na taras pójdzie chyba w wymyta przez wodę drogę...
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu jak je już posadzisz to pokaż :) :wit jak u Was? u nas nadal mży ...nienawidzę takiej pogody :(
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dagmarko, nie wiem czy metr to nie za dużo, a o chwastach pomyśl jednak zawczasu, bo potem to tylko Ci krasnale zostaną do pomocy... :twisted: Zdjęcia z realizacji wysłane...
Trzymaj się kochana ciepło w tym deszczu!

Celinko, oczywiście że pokażę... znalazłam jeszcze miejsce na Westerplatte... na tych głogach będzie pięknie wyglądał - są już podcięte od dołu... Obrazek

U nas też mży. Ludzie mają wodę w piwinicach. Ja całe szczęście mieszkam na górce i tylko leje mi się po kominie...
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Taras profesjonalnie zrobiony, nie będzie problemu z przerastaniem chwastami, ani z wilgocią.
Modły w sprawie deszczu skuteczne żeby były- i tak od razu dla całego rejonu :D
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielona_Ania pisze:Modły w sprawie deszczu skuteczne żeby były- i tak od razu dla całego rejonu :D
;:180 ;:180 AMEN ;:180 ;:180

Aniu, dzięki za uznanie, tym bardziej że wszystko jest naszym pomysłem i wykonie także od A do Z.
;:196
aha... Dagmaro zapomniałam powiedzieć o WAŻNEJ rzeczy - taras musi mieć spadek, min 2% !
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

min 2% !
i przy każdej desce 5,5 % :lol:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaśmina pisze:
min 2% !
i przy każdej desce 5,5 % :lol:
a Okocim ma nawet 6,5% chyba ;:136 ;:136 :;230 Ale Ty pamiętliwa bestyjka jesteś :;230
regulamin Andziu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”