Ogród u stóp klasztoru
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
BENIUzestawienie jak najbardziej super godne ładnego wyeksponowania ale ty masz takie miejsce
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Lepsze to niż oglądać przez okno miejskie "widoczki". Nie to żebym narzekał, choć mieszkam w samym centrum mam z okna całkiem przyjemny widok, ale są przecież tacy którzy z okien widzą tylko blokowiska.alinaK pisze:oglądac ogrod z okna?????? co to za przyjemność
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne widoki Alinko pokazujesz. Bardzo ładna ta ścieżka z łamanych płyt w trawniku. Rabaty bardzo sympatyczne.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
No wreszcie dotarłam do Ogrodu u stóp klasztoru. Buja dostatkiem - 7 lat pracy powiadasz? Piękne efekty i jeszcze potencjał jaki! Wierzę, że tą skarpę trudno kosić, ale prezentuje się pięknie. Miarowa, stonowana, elegancka. Ale lepsze jest wrogiem dobrego. Poczekam na pomysły i efekt realizacyjny
I taras z taką cytryną...Trzymaj się ciepło i sucho - mimo tego co za oknem 

-
KRZYSZTOFIE postawiłeś mnie do pionu ....już przestaje narzekać ,ale .....jak tu nie narzekać jak powódź naokoło z domu ani rusz
no tak ale mam chociaż widok za oknem
IZO-błagam nie zasiewaj we mnie niepewności bo po tych deszczach mam ich mnóstwo.na trawie woda nie stała tylko fajnie wsiąkała a ten kawałeczek który zasadziłam......woda spływa z korą prosto na kostkę....i nie wiem co robić czy dalej zdzierać trawę czy lepiej to przemyśleć.
ANIU-ta ścieżka ma mieć ciąg dalszy tylko mój m.nie może się zebrać do pracy nad tym 3 rok

IZO-błagam nie zasiewaj we mnie niepewności bo po tych deszczach mam ich mnóstwo.na trawie woda nie stała tylko fajnie wsiąkała a ten kawałeczek który zasadziłam......woda spływa z korą prosto na kostkę....i nie wiem co robić czy dalej zdzierać trawę czy lepiej to przemyśleć.
ANIU-ta ścieżka ma mieć ciąg dalszy tylko mój m.nie może się zebrać do pracy nad tym 3 rok
Alinko, tak łażę i łażę po Twoim ogrodzie, że się w końcu zdenerwujesz
Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła
Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?

-
DAGMARO tak to bardzo słoneczne miejsce a barwinek chyba dlatego dorodny bo troszkę się chowa pod jukką jednak jak wychodzi na kamienie to już trochę gorzej ale i tak nie mam z nim kłopotów ,oprócz tego że włazi na górny skalniak a tam go nie potrzebują .barwinek jest bardzo ekspansywny więc musisz mu zaplanować dużo miejsca albo czasem potraktować go jak chwast i wyrwać gdzie go nie potrzebujesz..... powodzenia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Alinko witaj. Śliczne klony sobie kupiłaś, ja z nimi to raczej nie będę eksperymentować, były by to rośliny jednego sezonu, będę oglądała u Ciebie. U mnie barwinek rośnie wokół host, na cienistej rabacie, ale widzę , że już jedną hostę zamęczył. Pomimo, że to bardzo silne rośliny, dlatego radzę Wam na niego uważać, a do wytępienia jest bardzo trudny.

Hmm, mój barwinek jakiś taki słabowaty... Rośmnie w cieniu od dwóch lat i prawie się nie ruszył. Powoli zarasta go dąbrówka...
-
coś mi nie pasuje a może mu te ziemie podrasuj z obornikiem .musisz się zaprzyjaźnić z ulepszaniem ziemi jak masz glinę. zwąchaj jakiegoś gospodarza i z chęcią cie na pewno obdaruje tym zlotem
No właśnie zwąchałam się z wielką kupą końskiego obornika
Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Hym ...
Śliczniutkie klonki posiadasz
i jaki plan na nie masz ? coś konkretnego...
czekam na zdjęcia w roli głównej z klonkiami
pozdrawiam Michał,...
Śliczniutkie klonki posiadasz

i jaki plan na nie masz ? coś konkretnego...
czekam na zdjęcia w roli głównej z klonkiami

pozdrawiam Michał,...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
-
- 200p
- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj
Alinko. Byłam dzisiaj pierwszy raz w twoim ogródku i wyszłam zachwycona. Pięknie tam u Ciebie. Ta kaskada, iglaczki, tarasik, nowe nabytki kloniki i w ogóle wszystko. Po prostu cały ogródek cudny.
Pozdrawiam Barbara

Pozdrawiam Barbara
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko, cudne zdjęcia z ogrodu
Piękne rośliny zgromadziłaś i kupujesz, wszystko takie przemyślane. Śliczny, zadbany ogród
Kiedy mój taki będzie...
Rabata z berberysami będzie piękna, bardzo lubię berberyski za ich bezbroblemowość i kolory.Tylko żółte nie nadają się na słonko, u mnie się przypalają, oczywiście nie w tym roku
Piszesz że się wysiewają? Widziałam pod jednym kępkę siewek , takie okrądłe, zielone listeczki, czy to może berberyski? Zrobię im zdjęcie póżniej
U mnie barwinek rośnie i w cieniu i w słońcu, teraz, gdy tyle pada,wręcz szaleje :P
Życzę słoneczka

Piękne rośliny zgromadziłaś i kupujesz, wszystko takie przemyślane. Śliczny, zadbany ogród

Kiedy mój taki będzie...

Rabata z berberysami będzie piękna, bardzo lubię berberyski za ich bezbroblemowość i kolory.Tylko żółte nie nadają się na słonko, u mnie się przypalają, oczywiście nie w tym roku

Piszesz że się wysiewają? Widziałam pod jednym kępkę siewek , takie okrądłe, zielone listeczki, czy to może berberyski? Zrobię im zdjęcie póżniej

U mnie barwinek rośnie i w cieniu i w słońcu, teraz, gdy tyle pada,wręcz szaleje :P
Życzę słoneczka

-
MICHAŁKUplan co do kloników jest .maja być plamką między jałowcami na skarpie .tak w ogóle to mają tam być plamy na przemian złote i bordowe bo tam teraz ponuro dodatek z prawdopodobnie liliowców i host ,które jutro odbieram ze Słowacji
BASIUwitam serdecznie i zaglądam zarazem do ciebie .komentarz w twoim wątku. ale z tym skromnym ogródkiem to przesadziłaś .
jaki on skromny
CEBULLO-z końskim g.......jak się zaprzyjaźnisz to zrozumiesz co ci pisałam że barwinek to chwast a jeszcze chciałam spytać pod czym albo kolo jakiego drzewa on rośnie ?
KASIU-niestety u nas tak potwornie pada że nie da się wyjść z aparatem na dwór ale z opisu już jestem pewna ze to to -małe okrągłe 2-3 listeczki przesadź i czekaj .szybko rosną
BASIUwitam serdecznie i zaglądam zarazem do ciebie .komentarz w twoim wątku. ale z tym skromnym ogródkiem to przesadziłaś .

CEBULLO-z końskim g.......jak się zaprzyjaźnisz to zrozumiesz co ci pisałam że barwinek to chwast a jeszcze chciałam spytać pod czym albo kolo jakiego drzewa on rośnie ?
KASIU-niestety u nas tak potwornie pada że nie da się wyjść z aparatem na dwór ale z opisu już jestem pewna ze to to -małe okrągłe 2-3 listeczki przesadź i czekaj .szybko rosną