Ogród u stóp klasztoru
- 
				alinaK
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
BENIUzestawienie jak najbardziej super godne ładnego wyeksponowania ale ty masz takie miejsce

- 
				krzysztof01
- 1000p 
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Lepsze to niż oglądać przez okno miejskie "widoczki". Nie to żebym narzekał, choć mieszkam w samym centrum mam z okna całkiem przyjemny widok, ale są przecież tacy którzy z okien widzą tylko blokowiska.alinaK pisze:oglądac ogrod z okna?????? co to za przyjemność
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne widoki Alinko pokazujesz. Bardzo ładna ta ścieżka z łamanych płyt w trawniku. Rabaty bardzo sympatyczne.

- 
				aleb-azi
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
No wreszcie dotarłam do Ogrodu u stóp klasztoru. Buja dostatkiem - 7 lat pracy powiadasz? Piękne efekty i jeszcze potencjał jaki! Wierzę, że tą skarpę trudno kosić, ale prezentuje się pięknie. Miarowa, stonowana, elegancka. Ale lepsze jest wrogiem dobrego. Poczekam na pomysły i efekt realizacyjny  I taras z taką cytryną...Trzymaj się ciepło i sucho - mimo tego co za oknem
  I taras z taką cytryną...Trzymaj się ciepło i sucho - mimo tego co za oknem  

- 
				alinaK
KRZYSZTOFIE postawiłeś mnie do pionu  ....już przestaje narzekać ,ale .....jak tu nie narzekać jak powódź  naokoło z domu ani rusz   
   no tak ale mam chociaż widok za oknem
IZO-błagam nie zasiewaj we mnie niepewności bo po tych deszczach mam ich mnóstwo.na trawie woda nie stała tylko fajnie wsiąkała a ten kawałeczek który zasadziłam......woda spływa z korą prosto na kostkę....i nie wiem co robić czy dalej zdzierać trawę czy lepiej to przemyśleć.
ANIU-ta ścieżka ma mieć ciąg dalszy tylko mój m.nie może się zebrać do pracy nad tym 3 rok

no tak ale mam chociaż widok za oknemIZO-błagam nie zasiewaj we mnie niepewności bo po tych deszczach mam ich mnóstwo.na trawie woda nie stała tylko fajnie wsiąkała a ten kawałeczek który zasadziłam......woda spływa z korą prosto na kostkę....i nie wiem co robić czy dalej zdzierać trawę czy lepiej to przemyśleć.
ANIU-ta ścieżka ma mieć ciąg dalszy tylko mój m.nie może się zebrać do pracy nad tym 3 rok
Alinko, tak łażę i łażę po Twoim ogrodzie, że się w końcu zdenerwujesz  Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła
 Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła  Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?
  Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?

Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła
 Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła  Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?
  Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?- 
				alinaK
DAGMARO tak to bardzo słoneczne miejsce a barwinek chyba dlatego dorodny bo troszkę się chowa pod jukką  jednak jak wychodzi na kamienie to już trochę gorzej ale i tak nie mam z nim kłopotów ,oprócz tego że włazi na górny skalniak a tam go nie potrzebują .barwinek jest bardzo ekspansywny więc musisz mu zaplanować dużo miejsca albo czasem potraktować go jak chwast i wyrwać gdzie go nie potrzebujesz..... powodzenia

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Alinko witaj. Śliczne klony sobie kupiłaś, ja z nimi to raczej nie będę eksperymentować, były by to rośliny jednego sezonu, będę oglądała u Ciebie. U mnie barwinek rośnie wokół host, na cienistej rabacie, ale widzę , że już jedną hostę zamęczył. Pomimo, że to bardzo silne rośliny, dlatego radzę Wam na niego uważać, a do wytępienia jest bardzo trudny.  

Hmm, mój barwinek jakiś taki słabowaty... Rośmnie w cieniu od dwóch lat i prawie się nie ruszył. Powoli zarasta go dąbrówka...

- 
				alinaK
coś mi nie pasuje a może mu te ziemie podrasuj z obornikiem .musisz się zaprzyjaźnić z ulepszaniem ziemi jak masz glinę. zwąchaj jakiegoś gospodarza i z chęcią cie na pewno obdaruje tym zlotem

No właśnie zwąchałam się z wielką kupą końskiego obornika  Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.
 Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.

Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.
 Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.- 
				muszu852
- 1000p 
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Hym ...
Śliczniutkie klonki posiadasz
i jaki plan na nie masz ? coś konkretnego...
czekam na zdjęcia w roli głównej z klonkiami
pozdrawiam Michał,...

Śliczniutkie klonki posiadasz

i jaki plan na nie masz ? coś konkretnego...
czekam na zdjęcia w roli głównej z klonkiami

pozdrawiam Michał,...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- 
				Basia43
- 200p 
- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj   Alinko. Byłam dzisiaj pierwszy raz w twoim ogródku i wyszłam zachwycona. Pięknie tam u Ciebie. Ta kaskada, iglaczki, tarasik, nowe nabytki kloniki i w ogóle wszystko. Po prostu cały ogródek cudny.
 Alinko. Byłam dzisiaj pierwszy raz w twoim ogródku i wyszłam zachwycona. Pięknie tam u Ciebie. Ta kaskada, iglaczki, tarasik, nowe nabytki kloniki i w ogóle wszystko. Po prostu cały ogródek cudny.   

Pozdrawiam Barbara

Alinko. Byłam dzisiaj pierwszy raz w twoim ogródku i wyszłam zachwycona. Pięknie tam u Ciebie. Ta kaskada, iglaczki, tarasik, nowe nabytki kloniki i w ogóle wszystko. Po prostu cały ogródek cudny.
 Pozdrawiam Barbara
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko, cudne zdjęcia z ogrodu  

Piękne rośliny zgromadziłaś i kupujesz, wszystko takie przemyślane. Śliczny, zadbany ogród 

Kiedy mój taki będzie... 

Rabata z berberysami będzie piękna, bardzo lubię berberyski za ich bezbroblemowość i kolory.Tylko żółte nie nadają się na słonko, u mnie się przypalają, oczywiście nie w tym roku 

Piszesz że się wysiewają? Widziałam pod jednym kępkę siewek , takie okrądłe, zielone listeczki, czy to może berberyski? Zrobię im zdjęcie póżniej 

U mnie barwinek rośnie i w cieniu i w słońcu, teraz, gdy tyle pada,wręcz szaleje :P
Życzę słoneczka 

Piękne rośliny zgromadziłaś i kupujesz, wszystko takie przemyślane. Śliczny, zadbany ogród

Kiedy mój taki będzie...

Rabata z berberysami będzie piękna, bardzo lubię berberyski za ich bezbroblemowość i kolory.Tylko żółte nie nadają się na słonko, u mnie się przypalają, oczywiście nie w tym roku

Piszesz że się wysiewają? Widziałam pod jednym kępkę siewek , takie okrądłe, zielone listeczki, czy to może berberyski? Zrobię im zdjęcie póżniej

U mnie barwinek rośnie i w cieniu i w słońcu, teraz, gdy tyle pada,wręcz szaleje :P
Życzę słoneczka

- 
				alinaK
MICHAŁKUplan co do kloników jest .maja być plamką między jałowcami na skarpie .tak w ogóle to mają tam być plamy na przemian złote i bordowe bo tam teraz ponuro dodatek z prawdopodobnie liliowców i host ,które jutro odbieram ze Słowacji  
BASIUwitam serdecznie i zaglądam zarazem do ciebie .komentarz w twoim wątku. ale z tym skromnym ogródkiem to przesadziłaś . 

jaki on skromny
 jaki on skromny
CEBULLO-z końskim g.......jak się zaprzyjaźnisz to zrozumiesz co ci pisałam że barwinek to chwast a jeszcze chciałam spytać pod czym albo kolo jakiego drzewa on rośnie ?
KASIU-niestety u nas tak potwornie pada że nie da się wyjść z aparatem na dwór ale z opisu już jestem pewna ze to to -małe okrągłe 2-3 listeczki przesadź i czekaj .szybko rosną

BASIUwitam serdecznie i zaglądam zarazem do ciebie .komentarz w twoim wątku. ale z tym skromnym ogródkiem to przesadziłaś .

jaki on skromny
 jaki on skromnyCEBULLO-z końskim g.......jak się zaprzyjaźnisz to zrozumiesz co ci pisałam że barwinek to chwast a jeszcze chciałam spytać pod czym albo kolo jakiego drzewa on rośnie ?
KASIU-niestety u nas tak potwornie pada że nie da się wyjść z aparatem na dwór ale z opisu już jestem pewna ze to to -małe okrągłe 2-3 listeczki przesadź i czekaj .szybko rosną