Ogród u stóp klasztoru

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp klasztoru

Post »

BENIUzestawienie jak najbardziej super godne ładnego wyeksponowania ale ty masz takie miejsce
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

alinaK pisze:oglądac ogrod z okna?????? co to za przyjemność
Lepsze to niż oglądać przez okno miejskie "widoczki". Nie to żebym narzekał, choć mieszkam w samym centrum mam z okna całkiem przyjemny widok, ale są przecież tacy którzy z okien widzą tylko blokowiska.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoki Alinko pokazujesz. Bardzo ładna ta ścieżka z łamanych płyt w trawniku. Rabaty bardzo sympatyczne.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No wreszcie dotarłam do Ogrodu u stóp klasztoru. Buja dostatkiem - 7 lat pracy powiadasz? Piękne efekty i jeszcze potencjał jaki! Wierzę, że tą skarpę trudno kosić, ale prezentuje się pięknie. Miarowa, stonowana, elegancka. Ale lepsze jest wrogiem dobrego. Poczekam na pomysły i efekt realizacyjny :D I taras z taką cytryną...Trzymaj się ciepło i sucho - mimo tego co za oknem ;:3
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRZYSZTOFIE postawiłeś mnie do pionu ....już przestaje narzekać ,ale .....jak tu nie narzekać jak powódź naokoło z domu ani rusz :twisted: :twisted: no tak ale mam chociaż widok za oknem
IZO-błagam nie zasiewaj we mnie niepewności bo po tych deszczach mam ich mnóstwo.na trawie woda nie stała tylko fajnie wsiąkała a ten kawałeczek który zasadziłam......woda spływa z korą prosto na kostkę....i nie wiem co robić czy dalej zdzierać trawę czy lepiej to przemyśleć.
ANIU-ta ścieżka ma mieć ciąg dalszy tylko mój m.nie może się zebrać do pracy nad tym 3 rok
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Alinko, tak łażę i łażę po Twoim ogrodzie, że się w końcu zdenerwujesz :D Powiedzmi- na jednym zdjęciu przy schodach masz jukkę podsadzoną barwinkiem? Bardzo spodobało mi się to zestawienie, moją jukkę też bym tak podsadziła :oops: Wygląda to na słoneczne miejsce. Jak barwinek sobie radzi?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAGMARO tak to bardzo słoneczne miejsce a barwinek chyba dlatego dorodny bo troszkę się chowa pod jukką jednak jak wychodzi na kamienie to już trochę gorzej ale i tak nie mam z nim kłopotów ,oprócz tego że włazi na górny skalniak a tam go nie potrzebują .barwinek jest bardzo ekspansywny więc musisz mu zaplanować dużo miejsca albo czasem potraktować go jak chwast i wyrwać gdzie go nie potrzebujesz..... powodzenia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alinko witaj. Śliczne klony sobie kupiłaś, ja z nimi to raczej nie będę eksperymentować, były by to rośliny jednego sezonu, będę oglądała u Ciebie. U mnie barwinek rośnie wokół host, na cienistej rabacie, ale widzę , że już jedną hostę zamęczył. Pomimo, że to bardzo silne rośliny, dlatego radzę Wam na niego uważać, a do wytępienia jest bardzo trudny. :) :) :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmm, mój barwinek jakiś taki słabowaty... Rośmnie w cieniu od dwóch lat i prawie się nie ruszył. Powoli zarasta go dąbrówka...
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coś mi nie pasuje a może mu te ziemie podrasuj z obornikiem .musisz się zaprzyjaźnić z ulepszaniem ziemi jak masz glinę. zwąchaj jakiegoś gospodarza i z chęcią cie na pewno obdaruje tym zlotem
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie zwąchałam się z wielką kupą końskiego obornika :D Niestety zwąchanie nastąpiło dopiero wiosną. Jesienią przekopie sobie ogród z tym złotem. Nie wiem co z tym barwinkiem. Gleba jest tam dobra, wszystko się pięknie rozrasta, tylko nie on. Ale znajdę mu może nowe miejsce.
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Hym ...
Śliczniutkie klonki posiadasz :)
i jaki plan na nie masz ? coś konkretnego...
czekam na zdjęcia w roli głównej z klonkiami :)

pozdrawiam Michał,...
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Witaj :wit Alinko. Byłam dzisiaj pierwszy raz w twoim ogródku i wyszłam zachwycona. Pięknie tam u Ciebie. Ta kaskada, iglaczki, tarasik, nowe nabytki kloniki i w ogóle wszystko. Po prostu cały ogródek cudny. ;:63
Pozdrawiam Barbara
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko, cudne zdjęcia z ogrodu :roll:
Piękne rośliny zgromadziłaś i kupujesz, wszystko takie przemyślane. Śliczny, zadbany ogród ;:63
Kiedy mój taki będzie... ;:224
Rabata z berberysami będzie piękna, bardzo lubię berberyski za ich bezbroblemowość i kolory.Tylko żółte nie nadają się na słonko, u mnie się przypalają, oczywiście nie w tym roku :?
Piszesz że się wysiewają? Widziałam pod jednym kępkę siewek , takie okrądłe, zielone listeczki, czy to może berberyski? Zrobię im zdjęcie póżniej :D
U mnie barwinek rośnie i w cieniu i w słońcu, teraz, gdy tyle pada,wręcz szaleje :P

Życzę słoneczka ;:3

;:196
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MICHAŁKUplan co do kloników jest .maja być plamką między jałowcami na skarpie .tak w ogóle to mają tam być plamy na przemian złote i bordowe bo tam teraz ponuro dodatek z prawdopodobnie liliowców i host ,które jutro odbieram ze Słowacji
BASIUwitam serdecznie i zaglądam zarazem do ciebie .komentarz w twoim wątku. ale z tym skromnym ogródkiem to przesadziłaś . ;:224 ;:224 ;:224 jaki on skromny
CEBULLO-z końskim g.......jak się zaprzyjaźnisz to zrozumiesz co ci pisałam że barwinek to chwast a jeszcze chciałam spytać pod czym albo kolo jakiego drzewa on rośnie ?

KASIU-niestety u nas tak potwornie pada że nie da się wyjść z aparatem na dwór ale z opisu już jestem pewna ze to to -małe okrągłe 2-3 listeczki przesadź i czekaj .szybko rosną
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”