Nasze działki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze działki

Post »

Marylko piękne masz te rabatki. Coraz więcej roślin się pokazuje.
Żeby tylko nie padało :(
Już chciałabym więcej słoneczka i ciepełka.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Marylko pięknie te drzewa u ciebie kwitną narcyzy masz te pachnące stara odmiana pamiętam z dzieciństwa jak tata mój ich miał dużo a ja mam tylko 1 muszę zaznaczyć może jest więcej cebulek trudno wyszukać po całym terenie stale coś przesadzam i nie ma końca co za dużo to nie zdrowo ja już nie mam tyle siły tak pracować na działce muszę zwolnić tępo posiedzieć na leżaku ale jak nie ma pogody to nici z siedzenia :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ MARYLKO!
Piękny, prawdziwie wiosenny ogród kwitnie tyle kwiatów.
A odpowiadając na Twoje pytanie ten krzew z waarkoczmi to modrzew pendula ;:3
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Oj Marylko, nasadziłaś tych truskawek sporo, pewnie masz na nie wielu amatorów ;)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Marylko ta pogoda już mnie denerwuje :twisted:
leje bez końca :(
Pięknie Ci wszystko kwitnie ;:138
czy wypatrzyłam u Ciebie szałwie różowe :?:
bo ja pierwszy raz je zasiłam i już mają małe kwiatuszki
ciekawa ich jestem :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja też chcę słońca , leje i leje , nawet moje kości mają dość takiej wilgoci ... wszędzie mokro i nic nie można robić ,, a tu nie nadają poprawy pogody ,,,, a tak miło było popracować w ogrodzie ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Janeczko Cytryniec chiński lubi stanowiska słoneczne z wilgotnym powietrzem. W miejscach silnie zacienionych nie kwitnie, nie owocuje.
Wymaga gleb żyznych, próchnicznych, głębokich i dostatecznie wilgotnych. Na glebach ciężkich i zlewnych rośnie słabo. Jest mało wytrzymały na suszę. Może powinnaś znaleźć mu inne miejsce i podporę dla niego zrobić. Tak te narcyzy pachnące, stare bardzo lubię też je podzieliłam w ubiegłym roku i jeszcze podzielę.Chcę mieć ich więcej, bo są śliczne. Ten krzew kwitnący biało był kupiony bardzo dawno jako wiśnia japońska.
Teraz takich chyba już nie ma, niektórzy nazywają go białym migdałkiem. U mnie też jeszcze żylistek nie kwitnie.
Ja też chcę słońca :D a tu zimno i cały czas mży, dobrze, że sobota była ładna. Nie wiem czy uda się dzisiaj wyskoczyć na działkę choć na chwilę.
Małgosiu ubiegłoroczny maj był podobny, ciągle padało. Ostatnio taka wiosna bywa, dopiero lato może być ciepłe.
Chciałoby się słońca i ciepełka, ale cóż na życzenie nie ma :D Od ubiegłego roku próbuję ułożyć te rabatki, przesadzam i okazuje się, że jeszcze trzeba przesadzać, bo coś do głowy przychodzi :D
Pestko narcyzy ci się rozrosną - a są piękne. To przykre, że nie zawsze można zrobić co się chce, ale wszystkich nas to czeka.
Ja też już przygotowuję niektóre rabatki, żeby róże i krzewy były podsypane korą. Na zapas jak już nie będę mogła się schylać do pielenia. :D
Krysiu piękny ten modrzew - myślę o nim. Tylko ja już nie chcę dużych iglaków, mam 2 wielkie świerki i jodłę koreańską to wystarczy.
Ale on chyba nie rośnie duży? Bo przycinać pewnie go nie można. Szkoda by tych warkoczy :D
Dzidziu tak to są szałwie, tylko bardziej czerwone. Posadzone w grupie pięknie wyglądają.Kwitną non-stop do jesieni.
A jak mnie denerwuje ten deszcz ;:99 Obijam się dzisiaj po domu i czas tracę. Piątek nic nie robiłam na działce bo byłam na pikniku. Tylko wczoraj było ładnie, ale to za mało :D
Izabell to nie jest tak dużo, jak są to się je :D . Trochę się zamrozi, trochę na sok. Jak się dzieci zjadą to takie sezonowe jedzenie musi być. A powiem ci, że swoje są lepsze od tych co się kupuje. Nawet nie całkowicie dojrzałe, a już są słodkie.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Marylko pięności zdjęcia i okazy jeszcze piękniejsze na nich sie prezentują. U mnie już tulipany przekwitły. Narcyze jeszcze kwitły ale po tych deszczach to juz nic nie zostanie. Morelke chciałam zakupić ale niestety w mojej szkółce nie było już. poczekam do jesieni.Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie przesadziłam cytryńca w słoneczne i dobrze zaprawiony dołek przy gruszy ,, tam gdzie rósł do tej pory chyba mu nie odpowiadało bo nie chciał rosnąć .. a teraz ruszył z kopyta i nie długo wejdzie na gruszę .. u mnie nie chcą rosnąć drzewa owocowe to aby mieć co nie co w ogródku do podjadania to sadzę krzewy owocowe , maliny ,truskawki i poziomki całoroczne i jeżyny a w tamtym roku dokupiłam jeżyno-malina ..oraz borówki i jagody a w tym roku dokupiłam żurawinę którą posadziłam na wrzosowisku bo to ma być krzaczek a nie płożące ,które trzeba sadzić w mokre miejsca ... aby tylko obrodziły to będzie co podjadać do samej zimy ...
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam na chwilę na działkach, podwiązać pomidory BO WIEJE STRASZNIE.
Wieje i leje. :cry:
Działka w deszczu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nawet w deszczu wszystko wygląda pięknie .. warzywa już spore ,u mnie dopiero wychodzą ,
jestem ciekawa co szybciej wzejdzie , warzywa czy chwasty??/
co to jest na ostatnim zdjęciu liście podobne do orlików ale kwiaty to już jakieś inne ...
Mój album
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ale piękne buraczki :D
Pogoda nas nie rozpieszcza- u mnie rano 8 stopni. Biedne pomidory i inne ciepłolubne rośliny, będą miały bardo przyhamowany wzrost.
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Marylko :wit :wit :wit
super wygląda działka w deszczu, ale... obie wiemy, że wolimy jak nie pada i można coś porobić.
Ja nie byłam u siebie calutki tydzień ;:98 ;:99 .
A od wczoraj bez przerwy leje, wieje i do tego zimno ;:47 ;:154 ;:120.
Cieplutko ;:3 pozdrawiam
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25

Post »

No , no te warzywka to chyba podgrzewasz , że tak pięknie ci rosną u mnie dopiero wschodzą.A ten deszcz to już nam wszystkim dał się we znaki , kilka razy zmokłam na działce . :wit
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”