Moja działka-danutab cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka-danutab cz.3

Post »

Reniu bardzo się cieszę że zdjęcia z Chorzowa sprawiły Ci radość chociaż nie oddały tego uroku z realu nie chciało się z tej hali wychodzić na zewnątrz.

Dzisiaj pokażę tutaj kilka zdjęć z wystawy w Krakowie w kwietniu roślin ogrodowych.Natomiast pozostałe zdjęcia wkleję w "kwiaty i storczyki"

Obrazek
Obrazek
Obrazek moja wymarzona magnolia niestety była za duża żeby ją zabrać miejskim środkiem transportu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek piękny niecierpek

Pocieszam się tymi zdjęciami bo za oknem zaledwie 4 stopnie i deszczowo więc nawet na działkę nie warto iść na spacer w taką pogodę.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko te zdjęcia nie oddają tego piękna jakie panowało wewnątrz.Wśród zdjęć tutaj pokazanych jest ujęcie z samymi iglakami.Zdjęcia żadna rewelacja natomiast gdy stałam przed tą ekspozycją miałam wrażenie że jestem w lesie oświetlonym promieniami słońca, a to tylko wpadało światło przez małe okna.Było tam wszystko zaprojektowane z wielkim smakiem, nawet ta trawa w balach rozłożona wśród płytek z podświetlonymi kamieniami i niebieskimi różami wyglądała bajecznie.
Zresztą każdy skalniak i każda przygotowana tam grządka była dopracowana miało się wrażanie że chodzi się po różnych zakątkach ogrodu a nie po krytej hali.
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DANUSIU masz rację wspaniale byłoby posiedzieć na ławeczce wśród tych wszystkich azalii i Rh .Wszystko dobrane ze smakiem szkoda ,że ja takowego nie posiadam ;:223
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu twój ogródek jak zarośnie będzie taki piękny jak u "goryczki" i też będziesz siedzieć wśród pięknych kwiatów a nie koniecznie muszą to być azalie czy Rh. One są piękne tylko chwile a potem to tylko zielone krzaki.Więc trudno zdecydować co jest lepsze.
Moje linki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ DANUSIU
Zdjęcia z wystawy piękne. Warto pojechać aby zobaczyć nowe aranżacje. Czasem też uda się
kupić jakąś ciekawą roślinkę. U nas niestety, trzy sklepy ogrodnicze i we wszystkich
te same rośliny.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danuś...może dlatego że więcej jest krzewów...ale też dzisiaj pożal się Boże...tak leje i takie wiatry że wyjść się z domu nie da nawet na chwile.....zimo..):
Co do Maja tego roku powiem to samo...tamtego roku czerwiec był paskudny):

Kolejne śliczne fotki..dziękuję w taką pogodę jak dzisiaj z chęcią ogląda się takie cuda:)))Jednak masz rację być tam i na żywo jest całkiem inaczej...ja dopiero chyba do Nawojowej pojadę na jesienne targi...we wrześniu...:)))
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goryczko masz rację że warto pojechać by zobaczyć piękne aranżacje tylko nie zawsze jest co oglądać.Ostatnio byłam na kilku wystawach ale żadne nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia tak jak to w Chorzowie.
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU na jesiennej wystawie były równiez piękne aranżacje szczególnie wrzosowe nawet pokazywałam je w moim wątku . Byłam wtedy nimi zauroczona .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale cudności, aż żałuję, że nie pojechałam :roll:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Łoł-cudowne kompozycje,wysmakowane i pełne uroku.Cieszymy się z Nelą z bugenwilli jednak do tej rośliny proszę w załączeniu słońce :D .Jak tak dalej będzie lało to w ogrodach będziemy zgniliznę tylko oglądać. :wit
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ kolorowo u Ciebie.W taką pogodę to aż serce się raduje oglądając tyle kwiatów. Nie wiedziałam,że jest tyle odmian floksów.Bardzo pięknie wyglądają na zdjęciach. A zakupy ostatnie - super. Szkoda ,ze nie ma nigdzie niedaleko mnie żadnej wystawy :( Chętnie pojechałabym i oczywiście zakupy byłyby w planach. To nie to samo co kupowanie roślinek w sklepie :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Danusiu ładne zdjęcia z wystawy.
Czy nie zalało Ci ogródka ?
Aż się boję zapytać.
U mnie nawet w donicach woda stoi - nie nadąża odpływać przez otwory w dnie.
Na dolinach już wylało.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu wiem że jesienna wystawa też ma swoje uroki mam dużo wrzosów i wrzośców i doskonale wiem jak są piękne ale mnie bardziej zachwycają wiosenne wystawy.

Aniu i masz co żałować, ja jeżdżę po różnych wystawach i zwiedzam różne ogrody również i po drugiej stronie Olzy, ale kompozycje przedstawione naprawdę mnie zauroczyły.Panowała tam atmosfera którą mi trudno opisać.Hal nie jest zbyt duża a wszystko było tak pięknie zaaranżowane że robiło wrażenie dużej przestrzennej powierzchni.
Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anka chyba że Ci to słonko namaluję.Bugenwilla była na jednym tylko stoisku w 3 kolorach, biała, czerwona i ta biskupia która moim zdaniem była najładniejsza.Było to stoisko roślin rzadkich i poszukiwanych,tam też kupiłam Passiflorę która już dzisiaj zakwitła kwiatem.Żałuję tylko że nie kupiłam sobie jeszcze różowej Passiflory bo też była.Jeśli chodzi o zgniliznę w ogrodzie to na pewno nie unikniemy tego byle straty nie były zbyt duże bo już zima dała nam się we znaki.

Ann-ka72 To prawda że na takich targach o wiele lepiej robi się zakupy niż w sklepach jest tam na pewno zawsze większy wybór ilościowy i asortymentowy.

Grażynko żałuj że nie pojechałaś na pewno by Ci się podobało.Poszłam na działkę bo przypomniałam sobie że zostawiłam róże pienne w donicach na odkrytej przestrzeni i na pewno wiatr je powywracał.Już jedne zniszczyła mi zima.Te nowe mógł połamać wiatr.Na szczęście nic się z nimi złego nie stało.Schowałam je na krytym tarasie.Woda jednak stoi wszędzie nawet w szklarni bo kontener przebrał i wszystko pod szklarnię.Spuściłam wodę więc powinno być OK.Natomiast woda w potoku płynie równo z brzegiem jak dalej będzie padać to na pewno wyleje i coś tam pozbiera po drodze do stawu, byle nie wyrwała brzegu bo już go 2 razy regulowałam po powodziach.

Obrazekmój wczorajszy zakup zakwitł Passiflora
Moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Passiflora piękna Danusiu.
Trzymam kciuki, żeby brzeg był cały.
Dobrze, że twój ogród jest na stoku, to woda jednak lepiej spływa.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”