Ogród nie tylko różany :) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród nie tylko różany :) cz.2

Post »

Aniu domek pięknie się reprezentuje a ogród super wygląda :uszy ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak to kopytnik, poniżej masz irysa syberyjskiego i mikołajka. :wit A tawułkę będziesz musiała rozsadzić, bo to dwie odmiany.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Aniu, portrety roślin w kroplach deszczu - super! Choć po prawdzie i ja mam dosyć deszczu :?
Rośliny masz już rozpoznane.
Aniu, lubię róże ale na równi z innymi roślinami. Po prostu nie faworyzuję ich i mam raptem - dwie :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Różana, na Twoich zdjęciach nawet deszcz jest ładny ;:3 Serio :!:

Dom prezentuje się elegancko, smakowicie, nienachalnie. Jeśli tam miało być, to moim zdaniem udało się. Opaska chyba będzie konieczna. Ale z drugiej strony mamy opaskę, a wszystko i tak upiprane.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

tat tak..to niestety kopytnik..wykop i wyrzuć jak najdalej od działki..wczoraj właśnie walczyłrm z kopytnikiem ,tą serduszką którą ktoś wcześniej się zachwycał ,szafirkami ,śniedkami i wszelkiego rodzaju cebulicami...już nie mam gdzie trgo wvrzucaćWyrzuciłem też z tysiąc siewek czerwonego ciemiernika a i z mateczną rośliną będę musiał coś zrobić bo rozrósł się niesamowicie..podwiązanie niewiele dało..a już tegoroczne nasiona pewnie się wysiały..
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, domek wypiękniał nie do poznania ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 Pisałam już u Dominiki, ale nie wiem, czy przeczytałaś - może daj na te kolumny winorośle? Będą się ładnie pięły i z czasem zasłonią całe słupy zielenią. Ładnie to będzie wyglądało, a przy tym możesz wsadzić po dwóch stronach rózne odmiany ;)

Józefie, jak miałeś sumienie wyrzucić tyle pieknych roślinek :cry: Jeśli chcesz się pozbyć ciemiernika, to chętnie przygarnę, wszelkie kopytniki, serduszka, szafirki również :oops: U mnie miejsca jest duuużo - wciąż dosadzam, dosadzam i nadal pustynia, a plewienia wciąż mnóstwo ;:224 Nie nadążam już z tym skubaniem ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

vertigo pisze:Józefie, jak miałeś sumienie wyrzucić tyle pieknych roślinek :cry: Jeśli chcesz się pozbyć ciemiernika, to chętnie przygarnę, wszelkie kopytniki, serduszka, szafirki również :oops: U mnie miejsca jest duuużo - wciąż dosadzam, dosadzam i nadal pustynia, a plewienia wciąż mnóstwo ;:224 Nie nadążam już z tym skubaniem ;:14
Moni..powiedziałbym żebyś podała adres to bym Ci wysłał ale już nie raz pisałem że bardzo nie lubię pakować paczek..nie mówiąc już o tym że byłby to absurd..(5 km) to tak jak z tel komórkowym..łaczymy się z sąsiednim pokojem przez satelitę.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze:
vertigo pisze:Józefie, jak miałeś sumienie wyrzucić tyle pieknych roślinek :cry: Jeśli chcesz się pozbyć ciemiernika, to chętnie przygarnę, wszelkie kopytniki, serduszka, szafirki również :oops: U mnie miejsca jest duuużo - wciąż dosadzam, dosadzam i nadal pustynia, a plewienia wciąż mnóstwo ;:224 Nie nadążam już z tym skubaniem ;:14
Moni..powiedziałbym żebyś podała adres to bym Ci wysłał ale już nie raz pisałem że bardzo nie lubię pakować paczek..nie mówiąc już o tym że byłby to absurd..(5 km) to tak jak z tel komórkowym..łaczymy się z sąsiednim pokojem przez satelitę.
więc nie wyrzucaj, bo jak tylko znajdę chwilunię, to przyjadę wyszabrować co się da :oops: :oops: :;230 :;230 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Aniu, Twoja walka przyniosła niesamowite efekty. Elewacja prezentuje się bardzo ładnie i wszystko nabiera stylu ;:138 . Słupy dają dużo pola do popisu, ale u ciebie to ja widzę na nich pnące róże, spiralnie owijające się wokół nich. No w końcu jesteś Różana Królowa...
Mnie się natomiast podoba ten kopytnik, a że jest ekspansywny.. no cóż, od czego łopata a w ostateczności Roundoup. A te jego lśniące listki są przeurocze. Melduję również, że u mnie też pojawiły się pączki na niektórych różach :tan

I jeszcze coś zauważyłam: ten znak ograniczenia prędkości do 40km/h. Żeby wszyscy przejeżdzający mieli możliwość podziwiać :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, przepraszam, że się wtrącę z propozycją, ale ... obserwuj tę hostę, czy przypadkiem nie ma wirusa hvx
Obrazek

Może to jakieś przebarwienia właściwe dla odmiany (widoczne głównie na liściu po lewej stronie, z dziurką w środku), ale lepiej obserwować.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Aniu, zobacz co znalazłam ostatnio w moim centrum ogrodniczym:
Obrazek
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu cudny wyszedł Ci domek ;:138
Ja mam opaskę żwirową i wiesz co wcisnęłam
się tam już z kwiatkami :roll:
M wrzeszczy na mnie ;:14 a ja swoje :;230
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU jestem pod wrażeniem jaki piękny domek sie zrobił to tak jak z kopciuszka królowa . Nadia to chyba imię Twojej córeczki no to taką różę powinnaś miec u siebie . Gatunkowo i kwiatowo sliczniusia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dzidziu, też myślę, żeby w ten żwirek coś wcisnąć ;:224
Ale chyba jakieś formy pienne tylko spróbuję, bo mąż i tak będzie miał zaś zawał jak się dowie... ;:170

Asiu, Nadia to piękna róża, też ją mam, ale nie kwitła mi w tamtym roku.
Przyszła do mnie już po kwitnieniu.
Musiałam ją upolować, bo mam córcię Nadusię
Obrazek
Teraz szukam jeszcze Davidoff'a, ale nie ma nigdzie :?
Na słupy planowałam właśnie róże..
Ale może by je tak połączyć z winogronkiem?? ;:224
W końcu słupy są cztery..
Znak ograniczenia jest pomocny moim nowym gościom, trafiają do mnie dzięki niemu :;230
To lepsze niż jakakolwiek inna wskazówka.

Monia, ta hosta jeszcze się nie wybarwiła odmianowo, myślisz, że to wirus?
Będę ją miała na uwadze.

Józefie, Ty tak poważnie z tym kopytnikiem? :shock:
A on tak niewinnie wygląda ;:170
W takim razie muszę go przenieść gdzie indziej, bo by zbytnio mi tu szkód narobił.

Izabelko, u mnie jest sam piach wokół domu i bardzo się z niego kurzy, z takiego żwiru chyba mniej kurzu będzie, co?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

JAKUCH pisze:ANIU jestem pod wrażeniem jaki piękny domek sie zrobił to tak jak z kopciuszka królowa . Nadia to chyba imię Twojej córeczki no to taką różę powinnaś miec u siebie . Gatunkowo i kwiatowo sliczniusia ;:196
Jadziu, mam Nadię, mam oczywiście :D
I chyba już ma pączusia, choć jeszcze baaaardzo maleńki :D

Jacku, deszczu to chyba wszyscy mamy dość, a dziś to szczególnie, tak leje od wczoraj wieczora, że nawet ogródka nie widać chwilami, przedtem to bardziej rosiło, teraz zimno, wietrznie i bardzo mokro.
Szkoda gadać :?
A myślałam, że róż nie lubisz w ogóle :D
Ja mam więcej, ale to dlatego, że od zawsze miałam zapędy kolekcjonerskie, więc jak już coś zbieram to z szaleństwem w oczach :;230

Lady Aneczko, dzięki :D
A.. to ten mikołajek od Bożenki będzie, troszkę się zmienił przez te kilka deszczowych dni.

Majeczko, domek dziękuje za komplement :D

Z_Aneczko, słyszałam, że te smardze to niebo w gębie ale jakoś tak..
Powoli się zaczynam do nich przekonywać jednak :D

Małgosiu, niektóre trawki musiałam obciąć do ziemi po zimie, bo ździebka uschły ale już pięknie puszczają się nowe :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”