Ogródeczek An-ki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródeczek An-ki cz.2

Post »

Faktycznie super wyglądają te róże. Ja swoimi byłam zawiedziona. Pierwszy raz kupowałam ze szkółki przez internet i nie wiem , czy nie ostatni. Prawie wszystkie nowe nabytki dopiero ruszyły nieśmiało. A Ghislaine de feligonde i Aloha stoją dalej w miejscu.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

no zazdroszczę zakupów..
u mnie nie ma takch róż :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anka no jestem bardzo ciekawa gdzie ty to chcesz jeszcze upchać.Na pewnie jeszcze coś wykopiesz i posadzisz róże i clematisy.Gratuluję zakupów.Jutro jadę do Chorzowa na wystawę aż mnie otrzepuje jak patrzę za okno jaka jest tam pogoda.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nelu, a może powinnas pomysleć i usypywaniu górek. Podobno na takich podniesionych rabatach więcej sie zmieści. :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co z Giardiną którą kupowałyśmy? Ruszyła już bo u mnie ma już liście. Jak tam róże z czeskiej szkółki?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu ,a ja się ciągle zastanawiam na pójsciem na tę wystawę ,a całą zimę się na nią czeka . Non stop leje i nie ma widoków na polepszenie pogody . Anuś róże na pewno znajdą dobre domki na Twojej działeczce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Aniu zakupy boskie a powiedz początkującemu ogrodnikowi po co ten skrzyp???? ;:14
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Margo2 pisze:Faktycznie super wyglądają te róże. Ja swoimi byłam zawiedziona. Pierwszy raz kupowałam ze szkółki przez internet i nie wiem , czy nie ostatni. Prawie wszystkie nowe nabytki dopiero ruszyły nieśmiało. A Ghislaine de feligonde i Aloha stoją dalej w miejscu.
Spokojnie-róże dopiero w 2,3 roku są piękne i rozrośnięte.Nowe zakupy muszą poczekać aby zaprezentować się w całewj krasie.
Jak ruszyły to znaczy żyją i mają się dobrze.Tylko nasza cierpliwość jest nadwyręzona.Chciałybyśmy już,natychmiast widzieć efekty a w przyrodzie tak się nie da.U mnie też nowoposadzone jeszcze nie ruszyły ale po takich deszczach to może puszcza listeczki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:no zazdroszczę zakupów..
u mnie nie ma takch róż :(
Izulka pewnie też są tylko o nich jeszcze się nie dowiedziałaś a jak co to wyślij um yślnego lub sama przyjeżdżaj no trzeci wariant poczta.

Danusiu
-przecież nie zostały dostarczone róże z Lottum-miejsce na nie było przygotowane,więc je zapełniam.
Współczuję wycieczki na wystawę w strugach deszczu.

Jadziu chyba jednak ciekawość zwycięży deszcz.Zdajcie relację co było ciekawego.

Deirde- moja Artemiz zieleniutka ,cała w listeczkach.Giardina podobno dopiero coś niecoś wypuściła.Musimy zapytać Gagawi.
Jak widziałaś dokupiłam jeszcze 2 szt-w donicach,duże i już mają pąki,czyli doczekamy się kwiatka.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szyszunia pisze:Aniu zakupy boskie a powiedz początkującemu ogrodnikowi po co ten skrzyp???? ;:14

Szyszunia
- na pewno słyszałaś o tym,że skrzyp działa rewelacyjnie na nasze włosy,paznokcie ,skórę i na nasze zdrowie.Ma bardzo dobroczynne działanie a to dlatego ,że zawiera krzem,azotan potasowy,garbniki,flawonoidy,saponiny ,kwasy organiczne..Skoro na człowieka wpływa tak dobroczynnie to co dopiero na rośliny.
Wzmacnia,działa przeciwgrzybiczo.Należy więc zrobić wywar i podlewać nim roślinki(krzem Latwo rozpuszcza się w wodzie.
Ja dodaję go do pokrzyw i robię przez 3 tygodn ie gn ojowicę a potem leję nią co się da.(Oczywiście rozcienczona w stosunku 1:10)
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Zrobisz zdjęcie Giardinie - jestem ciekawa czy wygląda jak na zdjęciach w katalogu, u mnie kwiaty będą później. Kupowałaś w sklepach gdzie róże dostarcza Spasówka?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Anka mam nadzieje że nie będzie cały czas lało. chodzenie z parasolem to nie przyjemność. co do róż to szkoda że nie nic nie wyszło z tego zamówienia tak się na nie cieszyłam.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu :D ...ten barszcz ;:224 po prostu rewelacja....a paprykowa mizeria ;:224 ...i można tak wymieniać. :D
Ślicznie dziękuję za wszystko....konwalie kwitną w donicach i są cudowne...one pojadą w góry. ;:196
Do pociągu z rozpędu wskoczyłam i nawet dojechalam do domu....jestem. :D
Rh ładnie się rozwija...tylko slonka brak i fotki robiłam spod dachu.....bo leje niemiłosiernie.

Gratuluję nowych rasowych różyczek....niech Ci fajnie rosną i cieszą Twoje i nasze oczy. :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Anka patrząc na zdjęcie z Lavender Lassie i na moją ,mam wielkie obawy ,czy doczekam się takich rozmiarów... :roll: Na razie przedstawia lichy obraz...
Jutro ma być bezdeszczowo,może się wybiorę do Chorzowa,na razie namawiam M... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, krzaczki masz pięknie wypasione, zaraz zakwitną :shock: :D