Moje storczyki - nowa pasja
Re: Moje storczyki - nowa pasja
Cuda i cudeńka tu u Ciebie
:):) Podzielam słabość do miniaturek, ale niestety nie przekłada się ona na widok na oknie ;-) Tylko jednego malucha mam ;-) Będę tu u Ciebie chętnie podglądała Twoje cuda:)

Magda
No tak - najbardziej lubię miniaturki .empe88 pisze:Cuda i cudeńka tu u Ciebie:):) Podzielam słabość do miniaturek, ale niestety nie przekłada się ona na widok na oknie ;-) Tylko jednego malucha mam ;-) Będę tu u Ciebie chętnie podglądała Twoje cuda:)
Ale pokaże jeszcze innego pięknisia - falek hybryda.

Pozdrawiam
Gosia
Gosia
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Phal. hybryda jest najpiękniejszy. Ale widze, że masz ta Tolumnia ode mnie, z wymiany. A ja te equestrisy od ciebie też mam i mają się całkiem nieźle.
Storczykowa szczerze mówiąc właśnie dla Ciebie jest to zdjęcie Tolumni - tyle razy mnie o nią pytałaś w zeszłym roku.
A falek też mi się podoba , otworzył już 4 kwiat i każdy ma inny układ plamek.

A falek też mi się podoba , otworzył już 4 kwiat i każdy ma inny układ plamek.

Pozdrawiam
Gosia
Gosia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawe pomysły... ;) Storczyki jeszcze ciekawsze i piękne
Gratuluuję kwitnień 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Po prostu byłam ciekawa, jak u ciebie ta Tolumnia rośnie. Mam nadzieję, że lepiej niż u mnie. Na zdjęciu wygląda na ładnie wyrośniętą. A taki Phal. mi się marzy... Mam inne woskowe żółte z bordowym, ale mają mniejsze plamki i inne.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Super maluszki
Phalaenopsis również uroczy, lubię woskowe kwiaty 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeczytałam cały Twój wątek. Kolekcja wspaniała. Widzę, że też masz Chiloschistę. Ja ostatno kupiłam sobie dwie. Ciekawa jak będą rosły. Będę do Ciebie często zaglądać i się przyglądać jak u Ciebie sobie radzą, oraz Tolumnia. Mam ochotę na nie ale nie wiem jak z uprawą. 

Joane pisze:Przeczytałam cały Twój wątek. Kolekcja wspaniała. Widzę, że też masz Chiloschistę. Ja ostatno kupiłam sobie dwie. Ciekawa jak będą rosły. Będę do Ciebie często zaglądać i się przyglądać jak u Ciebie sobie radzą, oraz Tolumnia. Mam ochotę na nie ale nie wiem jak z uprawą.
Zapraszam na mój parapet.
Moja Chiloschista przetrwała u mnie zimę - bez typowego orchidarium i stąd taka jestem z niej zadowolona.
Nie jest olbrzymia, wypuszcza jednak listki i żyje.
Ma pęd kwiatopwy z zeszłego roku, który cały czas jest soczyście zielony.
Do Tolumnii podeszłam drugi raz , bo z pierwszą nie znalaźłyśmy wspólnego języka - też ładnie przyrasta i czekam na więcej.
Ale teraz głównie czekam na paczkę od Ciebie .
Pozdrawiam
Gosia
Gosia
Witam i bardzo proszę o pomoc.
Kupiłam Psychopsisa Kalihi- jeszcze nie miałam tak nieudanego storczykowego zakupu, ile zapłaciłam nie powiem bo sama się rumienię ze wstydu.
Oniemiałam po otwarciu paczki.
Mam już jednego Psychopsisa od zeszłego roku, więc myślę,że podstawy jego uprawy znam skoro żyje, ale nie wiem czy sobie z tym poradzę.
Co sądzicie o tym biedaku, który dzisiaj dostałam, czy ma jakieś szanse ?

Kupiłam Psychopsisa Kalihi- jeszcze nie miałam tak nieudanego storczykowego zakupu, ile zapłaciłam nie powiem bo sama się rumienię ze wstydu.
Oniemiałam po otwarciu paczki.
Mam już jednego Psychopsisa od zeszłego roku, więc myślę,że podstawy jego uprawy znam skoro żyje, ale nie wiem czy sobie z tym poradzę.
Co sądzicie o tym biedaku, który dzisiaj dostałam, czy ma jakieś szanse ?

Pozdrawiam
Gosia
Gosia
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Ja bym zrobiła fotkę już dzisiaj i zareklamowała roślinę, oczywiście w zależności gdzie kupiłaś. Taki niewypał jeszcze za sporą kasę, bo one są w cenie.
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Gosiu, powiem to co poprzedniczki, roślina w fatalnym stanie, widać że chora, jeśli masz możliwość to reklamuj i napisz na PW z jakiego źródła ja masz.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- britvictango
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Te wszystkie miniatury są bardzo oryginalne i brzydko powiem - cholernie ciekawe
Są super, a Ty masz do nich rękę.

"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;