Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

Witaj Jadziu,
Trochę mnie nie było, ale u Ciebie spore zmiany. Jedno pozostaje niezmienne - feeria barw i ogrom kwiatów. :-)
Altana wygląda obiecująco. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie lało bardzo, bardzo mocno, dużymi, ciężkimi kropliskami. O przerażających grzmotach i błyskach nawet nie wspomnę...
Czekam na zdjęcia altany po skończeniu prac. Fajnie, że masz mężczyzn do pomocy, czasami też by mi się przydali..
Pozdrawiam ciepło, B.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu
Altanka nie powstanie w ciągu dwóch czy trzech dni-musisz być cierpliwa.Wiem,że chciałabyś aby było już ale na deszcz nic nie poradzisz.
Pokaż co zrobiłaś z kamiennym kręgiem-przecież tam miałaś róże-a co z nimi ;:167
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

jadziu, widzę że altanka prawie gotowa :roll: , kawka się zbliża. ja kupiłam ślimax czy jakoś tak ale dziś nie sypałam bo wygnał mnie deszcz. widzę u mnie też mszyce, przypomnij proszę jak z nimi walczysz?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Altanka już mi się podoba :) Wiem ile to pracy, bo sami stawialiśmy podobne budowle :) Fajowo masz. Zapraszam do siebie na przejażdżkę ;:224
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu super altanka, też o takiej myślę, nie trzeba przy kawce przed deszczem gnać do domu. Spróbuję mojego M. w przyszłym roku namówić.
Ślimaków u mnie jeszcze nie widzę za dużo, za to mszyc inwazja.
Pozdrawiam i ładnej pogody życzę dla ukończenia prac :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

AGUŚ zaraz tam wpadnę pooglądać .

IWONKA gdzie jej tam do pełnej gotowości .Jeszcze dużo pracy przed nami .Teraz psikałam Decisem na mszyce ,ale jak miałam zdrową rękę to psikałam wodą z octem na 1l,wody 1 kieliszek octu i trochę płynu do naczyń ;:196

HANIU nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia ,bo dałam baterie do ładowania .Róże są w tym samym miejscu z nimi nie robiłam nic ,ale dosadzałam kwiatki towarzyszące ,więc i rabatkę musiałam powiększyć .Trochę to teraz lepiej wygląda w/g mnie .Wiem ,że tam jeszcze dużo pracy i kasy trzeba włożyć ,żeby zobaczyć końcowy efekt

BASIU miło ,że się znowu zjawiłaś brakowało mi tego ,żeby zaglądać do Twego ogródka .U nas również grzmociło ,więc uciekłam do domu i tak nie miałam tam już nic do roboty ;:196

NELU nie wszystkie tulipany mają piękny zapach ,ale ten jeden pachnie jak lilie .Jak jutro nie będzie lało to zrobię mu zdjęcie .Mój brat lubi takie przekąski ,mnie to nie odpowiada brrrrrrr

EWUNIU niestety pogoda ciągle płata figla i nie daje popracować

KRYSIU zawsze muszą być pracownicy i nadzorcy ,ale chociaż byłaś na powietrzu blisko swoich kochanych roślinek .To najbardziej się liczy . ;:196

GRAŻYNKO jeszcze tego nie słyszałam ,ale może warto to zastosować chociaż w sklepie zauważyłam ,że końcówki nie są obcinane tylko wyrywane .Można ,można gdyż czasem tak mocno siedzi ,że nie można go wyrwać .No widzisz człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umiera ;:108

ASIU mam nadzieję ,że będzie superowa ,a o ślimakach lepiej już nie wspominać ,gdyż po dzisiejszym deszczu, to nawet boję się jutro wejść do ogródka

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, niesamowicie wyglądają te żółte tulipany!!
Pogoda wymarzona dla roślin, więc nareszcie zaczęły kwitnąć rh :lol: Ojciec z prezentu zadowolony :lol:
Miłej niedzieli Ci życzę ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ja też wyrywam łodygi rabarbarowi, nigdy nie słyszałam o obcinaniu :roll:
U mnie Angeliki się nie rozbiły i pewnie nie rozbiją, jak tak dalej będzie lało.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj JADZIU!
U mnie dzisiaj też ładna pogoda ale ja nie pójdę na działkę.
Jak u Ciebie prace przy altance.
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ja też według tego przepisu pryskam mszyce ale zamiast płynu dałam teraz pierwszy raz mydło ogrodnicze padały w oczach a i roślinkom nic nie jest :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM NIEDZIELNIE . na razie bez deszczu ,tylko nie wiadomo na jak długo .Telewizyjne prognozy raczej niekorzystne ,a jak będzie to się okaże .

MARZANKO ja do Decisu też jeszcze dodałam mydła ogrodniczego z czosnkiem .na razie mam spokój tylko nie wiem na jak długo

KRYSIU ;:196 mam nadzieję ,że czujesz się dobrze .na razie świeci słoneczko i jest ciepło .Będę dopiero wieczorem ,gdyż idziemy na urodziny .Mąż właśnie pozmywał naczynia po obiedzie a ja do kompa .Wiesz czasem fajnie być niedysponowaną ;:108

BASIU no może czas to zmienić a tulipanki na pewno zakwitną .U mnie już ostatnie te żółte z kamiennego kręgu zakwitły teraz następne w kolei będą piwonie i konwalie a potem cała reszta ;:196

MONIU te wydaje mi się ,że są najpiękniejsze i nic sobie nie robią z deszczu bez przerwy są piękne .Widziałam Twoje Rh są nisamowite ,żeby u mnie tak chciały rosnąć .Tobie również życzę miłej niedzieli ;:196 Obrazek Obrazek
ŻYCZĘ WSZYSTKIM UDANEJ I ;:3 NIEDZIELI .
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Jadziu postaram się już nie znikać na tak długo. Zresztą przebywanie z Wami nauczyło mnie przede wszystkim rozpoznawania różnych gatunków roślin i przypomniało, że nie samymi drzewami ogród żyje.. ;-)
Twoje tulipany są obłędne. Ja posiadam tylko z 6, które posadził mój ojciec co najmniej 12 lat temu! One nadal żyją, mimo, że ani razu ich nie wykopałam. Właśnie przekwitają... ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jadziu ;:196
Czy to zdjęcie Waszej altanki? Szybko postępują prace!!
Cały dzień przesiedziałam z przyjaciółką na tarasie :lol: Zagospodarowałam tylko dwie donice :lol:
Mam nadzieję, że się nie przemęczasz ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety dziś trochę sobie powagarowałam a co mi tam .Niedziela to niedziela trzeba się trochę rozerwać .

MONIU syn stara się wykorzystać każdą wolną chwilkę i zawsze coś tam podgoni .Można powiedzieć ,że dach jest gotowy ,ale zostały jeszcze małe poprawki gorzej będzie z resztą gdyż zostały pracochłonne roboty

BASIU gdzie znajdziesz lepsze towarzystwo niż na Forum .Ja moich tulipanów też bym nie wykopywała ,ale robię experymenty gdzie ,jakie i jak .U mnie nie ma żadnych drzew oprócz żylistka ,który rośnie w kącie i może się swobodnie wyciągać ,gdyż każde drzewo to cień a u mnie i tak jest go dostatek .
Wnuk zrobił mi zdjęcie całości z dachu altanki chciałam zobaczyć jak to w ogóle wygląda zresztą zobaczcie sami Obrazek a tu wnuki pomocnicy Obrazek a to strażnik Obrazek no i jeszcze parę ujęć Obrazek Obrazek Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Jadziu!
Wpadłam tylko sprawdzić ja przebie ga budowa. Wybieram się na działkę. ;:196
Zablokowany