Mam i ja :D
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mam i ja :D
Ale paczuchę dostałaś!
Fiołków naprawdę sporo:D
Fiołków naprawdę sporo:D
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
No ale wspaniały pomysł !!! Rewelacyjny !!!Kasia86 pisze:Ha! sposobów jest wiele - przez ostatnie kilka miesięcy jak jakąś roślinkę przytargałam do domu to dawałam ją mojemu M w prezenciePrezentów się nie wyrzuca, a ja wspaniałomyślnie mówiłam, że mogę się nimi opiekować jeżeli on nie wie jak...
Niestety, On już nie chce się w to bawić
Chyba muszę zastosować.

- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Kasiu ale fiołasków będziesz miała
Twoje dorosłe super! Szkoda, że jeden zrobił Ci psikuska z boczną rozetka 

Kasiu śliczny avatarek masz 
Niech Ci rosną fiołeczki zdrowo

Ta rozeta dodatkowa jest irytująca - Nie będę go przecież dzieliła jak kwitnie - a ten pasożyt zabiera kwiatkom "papu"treissi pisze:Kasiu ale fiołasków będziesz miałaTwoje dorosłe super! Szkoda, że jeden zrobił Ci psikuska z boczną rozetka

W avatarku kot Zenek cyknięty trybem nocnymmerry pisze:Kasiu śliczny avatarek masz

Trochę niepokojące, ale na szczęście pokazywalaś Zenka też w świetle dziennym i nie ma się co bac 

- pati1311
- 500p
- Od: 11 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aaaa...
nie no jest boski,śmieszną ma mordkę
jest jakiś mieszany z rasowym?te oczka...

jest jakiś mieszany z rasowym?te oczka...
oczka hipnotyzujące - najczęściej można w nich dojrzeć oprócz łez (łzawi, ponieważ w schronisku złapał wirusa, którego nie da się leczyć, oraz który ujawnia się podczas stresu powodując zapalenie spojówek
) pogardę typowo szlachecką - i to wszystko co ma wspólnego z rasowcami
W dokumentach adopcyjnych ma wpisaną rasę "europejską"
Z tego co wiem inaczej nazywaną "dachową".

- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nieważne jakiej rasy ale prezentuje się iście szlachecko. Słodziak
kici.... kici... 

Gratuluje kolekcji!
Śliczne fiołki (wraz z osłonkami)
- mają takie długie łodyżki, czy wydaje mi się??
I to Twoje geranium na takie zdrowe, silne wygląda... Ja mam zawsze problemy ze swoim, jakieś takie liche...
A Ty naprawdę używasz listtków geranium do herbatki?? Nie wiedziałam, że tak można
Jak to smakuje??
Śliczne fiołki (wraz z osłonkami)

I to Twoje geranium na takie zdrowe, silne wygląda... Ja mam zawsze problemy ze swoim, jakieś takie liche...
A Ty naprawdę używasz listtków geranium do herbatki?? Nie wiedziałam, że tak można

Jak to smakuje??
moje zielone królestwo
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=34264

Jak smakuje dodane bezpośrednio do herbaty i zalane wrzątkiem? Smakuje cytrynowo
Posmaczek cytrynowo-miętowy? Jakoś tak
Ciężko to określić, ale polecam. Tak jak napisałam wcześniej, również jeżeli mam czasami herbaty gorsze gatunkowo (np. Saga czy minutka - prezenty od teściowej
) expresowe i sypane, to wrzucam do opakowania listki - herbata przechodzi troszkę tym aromatem i dzięki temu nie ma takiego papierowego smaku
No i w lato zbieram się do zrobienia nalewki
Jeżeli chodzi o opiekę nad tym geranium to muszę się przyznać, że nie robię przy nim właściwie nic. Jak do domu je przyniosłam to miało dwa listki tylko - przesadziłam do nowej doniczki i ziemi i wyprosiłam współlokatorkę, aby u niej stało, bo u mnie nie było miejsca - no i stoi u niej, a ja tylko raz w tyg. podlewam - raz na miesiąc nawozem uniwersalnym. I to tyle.
Łodygi fiołków są raczej normalnego wzrostu... Ten różowy może ma przydługie - nie wiem dlaczego

Jeżeli chodzi o opiekę nad tym geranium to muszę się przyznać, że nie robię przy nim właściwie nic. Jak do domu je przyniosłam to miało dwa listki tylko - przesadziłam do nowej doniczki i ziemi i wyprosiłam współlokatorkę, aby u niej stało, bo u mnie nie było miejsca - no i stoi u niej, a ja tylko raz w tyg. podlewam - raz na miesiąc nawozem uniwersalnym. I to tyle.
Łodygi fiołków są raczej normalnego wzrostu... Ten różowy może ma przydługie - nie wiem dlaczego

- maciekk123pl
- 50p
- Od: 4 maja 2010, o 09:26
Kociak wymiata, alez ma dumny wyraz mordki
też takiego mam - raczej taką, czarną kocice, sprawczynię wytłuczenia połowy moich parapetowych osłonek 

A w niej hojki... No i zaczynają się problemy ---. jak się ukorzenia hoje? jechały do mnie w mchu i w nim na razie w doniczkach siedzą. Do dyspozycji mam podłoże dla storczyków, drobny keramzyt i torf oraz ziemię zwykłą - jak mam je ukorzenić? Powiedzcie, błagam

Dostałam to co widać - compactę, chyba gracilis, takie patyczakowate coś i bellę (ale ona raczej nie przetrwa)