A to moja ulubiona azalia :P
Mój kawałek świata część 2
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek świata część 2
Coś mi się zdaje że mamy identyczne azalie
Iw, 'Pusch' niesamowity, ale masz zradochę pewnie z tych prezentów 
Iwa jestem pod wrażeniem tego zdjęcia

W zeszłym roku przysłałaś mi zdjęcie łysego pola, a tu takie piękne zakątki! No i jak Sylwek wspomniał - Pusch świetny
I to od razu jaki duży!

W zeszłym roku przysłałaś mi zdjęcie łysego pola, a tu takie piękne zakątki! No i jak Sylwek wspomniał - Pusch świetny
Witaj Iwonko! śliczne prezenty, a widzisz dopiero co mówiłyśmy o migdałku, a ten kłujący prezent z tymi szyszeczkami słodki. Azali Ci już kwitną moje też zaczęły. Ja moje żurawki już wsadziłam ale te 4 szt to tylko cipi mini kolekcja
-
Florian05

- Od: 8 paź 2008, o 23:21
To jest ładna roślina krajowa - pięciornik gęsi (Potentilla anserina).I jeszcze jedna prośba, co to jest - mam to tępić czy może zostawić, rośnie w okolicy koryta z skalniakami
http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Pote ... serina.htm
Jeśli masz miejsce, to możesz go zostawić. Widziałem kiedyś ładne zadarnienie z tego gatunku.
Przyłączam się do Pawłowego zachwytu
Schodki i skarpka z kamulcami nadały ogrodowi smaczku, a i rabata zyskuje z czasem
Schodki i skarpka z kamulcami nadały ogrodowi smaczku, a i rabata zyskuje z czasem
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Superaśne prezenciory dostałaś . :P

Iwuś - ogród już rzeczywiście robi wspaniałe wrażenie! Imponująca ilość pracy! Brawo

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
takie prezenty to i ja bym chciała

Mi tez się bardzo podoba rabata przy schodkach... pięknie wygląda...
o wirusie host te z poczytam bo niby słyszałam że coś takiego jest ale nie wiem z czym się to je...
o wirusie host te z poczytam bo niby słyszałam że coś takiego jest ale nie wiem z czym się to je...
Coraz piękniej w twoim ogrodzie. Ładne rabaty. Podoba mi się ten wielki kamień. Pochwal też męza za schodki, bo piękne naprawdę 
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi kochani. Ja dopiero teraz bo znowu były problemy z czasem i z komputerem
Witaj Moniko, bardzo mi miło cię gościć. Dziękuję za informacje na temat bruner. Już w kilku ogrodach widziałam je w towarzystwie host i żurawek i jest to zestaw doskonały
Jadziu kochanie ten iglaczek to nie jest koreanka - to świerk pospolity PUSCH. To miniaturowy iglaczek na którego chorowałam od chwili gdy się o nim dowiedziałam, ale mi się zrymowało
Witaj u mnie Coma, azalia wielkokwiatowa Christofer Waren ma niesamowite kwiaty - żółtopomarańczowe w zielone prążki, Coś przepięknego - zgadzam się
Mam Sylwku oj mam, a za kasę od reszty gości mam zamiar poszaleć w Łosiowie
Dziękuję Pawle za pochwałę - ale ta rabata jest jeszcze nie skończona, jest tam jeszcze dużo miejsca do zagospodarowania właśnie od strony schodków.
Iwonko każda kolekcja zaczyna się od pierwszych 4 sztuk, wierzę w ciebie
Witam u mnie Florianie
obejrzałam sobie na wskazanej stronie i rzeczywiście godna uwagi roślinka w niektórych miejscach całkiem by mi pasowała
Witaj Igorze - praca w ogrodzie to coś co lubię najbardziej i czego nigdy nie jest mi dosyć,
Gosiu możesz ją zobaczyć na własne oczy wracając z Ślęży, jeszcze raz zapraszam.
A jakbyś Jolu słyszała jakie okrzyki wydawałam z siebie na widok Puscha
No Piotrusiu nareszcie mnie odwiedziłeś. Uczę się od mistrzów
Aniu myślę, że na forum nie ma osoby, która nie zachwyca się Pusch'em
Alu, ja też do tej pory nie za dużo wiedziałam o tym wirusie a teraz jestem w strachu, jak te moje nowe hosty się w końcu rozwiną to będą zdrowe czy nie
Dziękuję Izu w imieniu mężą i swoim za komplementy
Witaj Moniko, bardzo mi miło cię gościć. Dziękuję za informacje na temat bruner. Już w kilku ogrodach widziałam je w towarzystwie host i żurawek i jest to zestaw doskonały
Jadziu kochanie ten iglaczek to nie jest koreanka - to świerk pospolity PUSCH. To miniaturowy iglaczek na którego chorowałam od chwili gdy się o nim dowiedziałam, ale mi się zrymowało
Witaj u mnie Coma, azalia wielkokwiatowa Christofer Waren ma niesamowite kwiaty - żółtopomarańczowe w zielone prążki, Coś przepięknego - zgadzam się
Mam Sylwku oj mam, a za kasę od reszty gości mam zamiar poszaleć w Łosiowie
Dziękuję Pawle za pochwałę - ale ta rabata jest jeszcze nie skończona, jest tam jeszcze dużo miejsca do zagospodarowania właśnie od strony schodków.
Iwonko każda kolekcja zaczyna się od pierwszych 4 sztuk, wierzę w ciebie
Witam u mnie Florianie
Witaj Igorze - praca w ogrodzie to coś co lubię najbardziej i czego nigdy nie jest mi dosyć,
Gosiu możesz ją zobaczyć na własne oczy wracając z Ślęży, jeszcze raz zapraszam.
A jakbyś Jolu słyszała jakie okrzyki wydawałam z siebie na widok Puscha
No Piotrusiu nareszcie mnie odwiedziłeś. Uczę się od mistrzów
Aniu myślę, że na forum nie ma osoby, która nie zachwyca się Pusch'em
Alu, ja też do tej pory nie za dużo wiedziałam o tym wirusie a teraz jestem w strachu, jak te moje nowe hosty się w końcu rozwiną to będą zdrowe czy nie
Dziękuję Izu w imieniu mężą i swoim za komplementy
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Sorki Iwonko taki ze mnie znawca ,ale takie cudo również i mnie by się przydało do nowo tworzonego zakątka
także dla Saruni
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trochę podłamana jestem urlop się kończy, a ja wykonałam plan minimum. Do niedzieli przygotowania do fajeru, w poniedziałek tutaj nie można było pracować, trochę porobiłam we wtorek, ale Sarunia wyjeżdżała więc nie za dużo. W środę była pogoda w sam raz na prace w ogrodzie to jeździłam z mamą po lekarzach bo źle się czuła. Czwartek lało do samego południa, a dziś mimo super pogody (do 17-tej bo znowu lało) dałam rady tylko wydarniować kawałek skarpy żeby posadzić Puscha. No i jeszcze na dodatek padły baterki w aparacie i zdjęcia nie zrobione. Od wczoraj trzyma mnie jakieś okropne choróbsko. Z nosa cieknie jak z kranu, a właściwie ciekło bo teraz się zatkał na dobre. Nie wiem czy to czasami nie jest alergia, ale sił nie mam i robię wszystko trzy razy wolniej. Przy życiu trzyma mnie tylko nadzieja że jutrzejszy wyjazd do Łosiowa będzie owocny. Przejrzałym katalog wystawców można go zobaczyć tutaj
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze ,więc wybierasz się na wielkie zakupy .Życzę Ci udanych zakupów i zdrówka dla wszystkich gdyż to najważniejsze