Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Wszystko rozumiem, ale ... rozchodniki? :shock: Nie obawiasz się, że zarosną byliny i całą resztę?
Agnieszko, chyba osiągnęłaś mistrzostwo w komponowaniu roslin ;:215 ;:180
Też staram się tak sadzić cebulowe, ale daleko mi do osiągnięcia takich efektów jak u Ciebie ...
Może mam jeszcze za mało cebulowych? I może czas w końcu przestać przesadzać nieustannie wszystko? :roll: Chyba czas ;) Dzięki nauczycielko ;:196
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko ilość kwitnących kwiatów a zwłaszcza tulipanów w Twoim ogrodzie ,w okresie wiosennym jest zdumiewająca. Wszystko starannie wypielęgnowane i wyeksponowane musi przyciągnąć wzrok, i dlatego często tu bywam choć nie zawsze zostawiam śladay.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Muszę powtórzyć z a wszystkimi odwiedzającymi-Aga mnogośc kwiatów powalająca i jeszcze tak fantastycznie sadzo ne,że jedne przekwitną to następne już wypełniają pustkę.Dziękuję ,że nasionek i dla mnie wystarczy.Przecież te kosmate sasanki nie sposób nie pokochać. ;:167
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguniu jestem od wrażeniem ilości i różnorodności tulipanów,moje bardzo się ociągają z kwitnieniem.
Cudnie i kolorowo masz dzięki nim i nie tylko ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Aguś dziękuję za radę, zrobię jak mówisz, a jak nie wzejdzie dam znać.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko- masz dużo szachownic i tulipany Tarda tak Ci się pięknie rozrosły.
Te tulipany papuzie, jak zakwitną będzie wspaniały widok. :roll: :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Agnieszko cudowne łany tulipanów.
Aż zazdrość bierze :wink: jak się na nie patrzy.
Oczu nie można oderwać od tej rabaty.
Tak właśnie powinna wyglądać wiosna w ogródku. ;:108 ;:138
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Gratuluję efektów sadzenia cebulek. Tulipany rosną kępami i wygląda to imponująco. Szczególnie zachwyciłam się tymi biało-żółtymi botanicznymi. Jak długo rosną w tym miejscu, że są takie rozrośnięte?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu dziękuję za tyle miłych słów ;:196 Z tym przesadzaniem to niestety ja też tak mam, właśnie dziś poprzesadzałam sporo roślin, krzewów i iglaków, zawsze coś zaświta w głowie, że jakaś roślinka lepiej wyglądałaby gdzie indziej niż rośnie :roll: :lol: A co do rozchodnika, one już są ogromne, rosną wiele lat na swoich miejscach i przesłaniają zasychające liście tulipanów, hiacyntów, krokusów i innych wiosennych , tak, że nie ma pustych plam.

Zenku bardzo się cieszę, że odwiedzasz mnie i że znajdujesz coś wartego zainteresowania :D ja kocham wiosenne kwiaty i mój ogród najbardziej kolorowy jest właśnie wiosną, zawsze bardzo czekam na kwitnienie rododendronów i azalii, mam dosyć dużo krzaczków,a w tym roku niestety, będą cieszyły ale przeważnie zielenią liści :( mnóstwo pąków przemarzło , aż płakać się chce .

Aneczko, dziękuję :oops ;:196 A nasionek pewnie, że starczy , wrzuć adresik, to od razu sobie zapiszę, bo pamięć to mam dobrą, ale krótką :roll: :lol:

Halinko dziękuję ;:196 kilka dni słoneczka i Twoje tulipanki też wspaniale zakwitną, teraz to idzie dosłownie z dnia na dzień :D

Tajeczko już nie mogę doczekać się jak będą wyglądały te papuzie tulipany jak się rozwiną, teraz wyglądają niesamowicie, mam je pierwszy rok więc to będzie niespodzianka . A co szachownic, to faktycznie mam sporo, ale tylko Michajłowskiego- 4 spore kępy , powinny być 2 i 2 pontyjskie, więc te drugie musiały być podmienione w paczce :roll: i mam jedną kępę kokstkowatej fioletowej, nie wiem co się stało, ale posadzona jesienią kostkowata kremowa w ogóle nie pokazała się, ani jedna cebulka .

Grażynko bardzo się cieszę i dziękuję za miłe słowa ;:196 Tulipany bardzo lubię i jakby się dało, to mogłabym mieć wszystkie odmiany :lol: ale to chyba wszyscy tak mamy i to w stosunku do różnych roślin :lol:

Dorotko dziękuję :D dokładnie nie pamiętam kiedy sadziłam tulipanki Tarda, ale rosną u mnie około 4-5 lat, one wspaniale się rozrastają i szybciutko tworzą wielkie gęste kępy.

Liduś, czekam na wiadomość o efektach :D
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aga wadłam podziwiać Twoje tulipanki :shock: , a przy okazji również uwagę przykuł skalniak. Niezłą kolekcję skalniaków zebrałaś ;:63 Widzę, że masz pomocnika, bardzo zainteresowanego nowymi roślinkami :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ach, bo Ty pewnie miałaś na mysli rozchodniki okazałe albo im podobne, a ja pomyślałam o tych płożących, które rozłażą się jak fiołki :lol:
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko szkoda że zima zrobiła ta duże spustoszenie w Twoich rodendronach i azaliach,są to krzewy na których kwitnienie bardzo oczekuję każdego roku. Moje krzewy w tym roku zime przetrzymały doskonale, pąki kwiatowe z dnia na dzień są większe .Jeżeli wiosenne przymrozki nie zaskoczą je w okresie kwitnienia to wybuchną pełną barwą kolorów.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko - tulipany u Ciebie - rewelacja, u mnie już drugi rok pojedyncze egz.mimo sadzenia w
pojemnikach /nornice/z kolei wygniwają :oops:
Azalie u mnie też bardzo przemarzły ale coś tam na pojedyncze kwiaty się zanosi.
Twoje ukwiecone rabatki - godne podziwu.Piękne !
Miłego dnia !

Maryna. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agnieś dzięki :D a takich pomocników zainteresowanych pracami ogrodowymi to jest aż 3 :wink: :lol: czasami aż boję się , żeby nie trafić gracuszką w łapkę, tak pomagają sadzić :roll:

Izuniu, tak właśnie okazałe, te płożniaczki to sadzę na skalniaku i ograniczam kamieniami :D

Zenku cieszę się, że u Ciebie te krzewy tak pięknie przetrwały, u mnie w tym roku był dosłownie pogrom, jeszcze nigdy nie miałam takich strat. Rh będą jeszcze jako tako kwitły, ale azalie japońskie- masakra :roll: żadna nie zakwitnie :evil:

Maryś, współczuję nornic, one naprawdę potrafią zrobić spustoszenie w kwiatach, ja na szczęście dzięki moim kotom nie mam problemu z żadnymi gryzoniami.
Cieszę się, że uchowało się część pąków na Twoich azaliach, u mnie niestety całkowita klęska :cry:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Łał!!! Szczęka mi opadła na widok Twojego rozkwieconego ogrodu, Aga.
Kępa tulipanów botanicznych piękna!
I omieg już Ci kwitnie?! Mój będzie pierwszy raz w tym roku kwitł i nie pamiętałam,
jak on wygląda z kwiatkami. A wygląda b.fajnie. :lol:
Chyba sobie odpiszę Twój przepis na rabatę z cebulowymi. :wink:
I kiedyś zrobię wariację na ten temat.

Zastanawiałam się co to za cudo, na szczęście już znam odpowiedź
- to szachownica Michajłowskiego.

aha! Aguś, pamiętam o tej miodunce dla Ciebie, ale ona ciągle po jakichś
przejściach. Może w tym roku uda mi się ją ciachnąć. ;:108
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”