Izuniu dziękuję za tyle miłych słów

Z tym przesadzaniem to niestety ja też tak mam, właśnie dziś poprzesadzałam sporo roślin, krzewów i iglaków, zawsze coś zaświta w głowie, że jakaś roślinka lepiej wyglądałaby gdzie indziej niż rośnie

A co do rozchodnika, one już są ogromne, rosną wiele lat na swoich miejscach i przesłaniają zasychające liście tulipanów, hiacyntów, krokusów i innych wiosennych , tak, że nie ma pustych plam.
Zenku bardzo się cieszę, że odwiedzasz mnie i że znajdujesz coś wartego zainteresowania

ja kocham wiosenne kwiaty i mój ogród najbardziej kolorowy jest właśnie wiosną, zawsze bardzo czekam na kwitnienie rododendronów i azalii, mam dosyć dużo krzaczków,a w tym roku niestety, będą cieszyły ale przeważnie zielenią liści

mnóstwo pąków przemarzło , aż płakać się chce .
Aneczko, dziękuję :oops

A nasionek pewnie, że starczy , wrzuć adresik, to od razu sobie zapiszę, bo pamięć to mam dobrą, ale krótką
Halinko dziękuję

kilka dni słoneczka i Twoje tulipanki też wspaniale zakwitną, teraz to idzie dosłownie z dnia na dzień
Tajeczko już nie mogę doczekać się jak będą wyglądały te papuzie tulipany jak się rozwiną, teraz wyglądają niesamowicie, mam je pierwszy rok więc to będzie niespodzianka . A co szachownic, to faktycznie mam sporo, ale tylko Michajłowskiego- 4 spore kępy , powinny być 2 i 2 pontyjskie, więc te drugie musiały być podmienione w paczce

i mam jedną kępę kokstkowatej fioletowej, nie wiem co się stało, ale posadzona jesienią kostkowata kremowa w ogóle nie pokazała się, ani jedna cebulka .
Grażynko bardzo się cieszę i dziękuję za miłe słowa

Tulipany bardzo lubię i jakby się dało, to mogłabym mieć wszystkie odmiany

ale to chyba wszyscy tak mamy i to w stosunku do różnych roślin
Dorotko dziękuję

dokładnie nie pamiętam kiedy sadziłam tulipanki Tarda, ale rosną u mnie około 4-5 lat, one wspaniale się rozrastają i szybciutko tworzą wielkie gęste kępy.
Liduś, czekam na wiadomość o efektach