Pogratuluj wyczucia siostrze - pochwały za zdjęcia zasłużone! Dołączam się!

Opętało... bardzo trafne określenieZielona_Ania pisze:... kiedyś się nastawiałam na ogród ozdobny. Teraz mnie opętało żeby był też użytek. Dobrze że można łączyć jedno z drugim![]()
Niecierpek - ładna roślinka, tyle że u mnie nijak jej nie pasowało - to się uczepię trytomów z kapersów...Zielona_Ania pisze:kupiłam sobie niecierpek i uczep. Od razu weselej mi się zrobiło.
Wczoraj posadziłam do doniczek kupione na wyprzedaży trytomy z kapersów- biedactwa, wybielone, ledwo żywe. Może uda się reanimować choć połowę.
artam pisze:Te ziemniaki wcale nie posadzone, tylko położoneJa się może na tym nie znam, ale tak mi się wydaje
![]()
hmmm ja przychylam się jednak do tego, co powiedziała Marta. Ja też uważam, że one leżą a nie siedzą, może je chciałaś posadzić i się poprzewracały, one najwyraźniej lubią rosnąć na leżąco, a nie na siedząco ...Zielona_Ania pisze:
Martuś -zamieściłam zdjęcie sadzenia ziemniaków "w trakcie". Zdjęcie "po" też jest... Wszystko odbyło się zgodnie ze sztuką. W końcu mama- rolnik z wykształcenia, pilnowała sadzenia