Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Tak się Cambria otwiera? :shock: :shock: Wygląda zupełnie jak Miltonia :shock:
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
luczek95
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale super ja przesadziłem swoją i czekam aż zacznie się "oswajać"
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapowiedz wspaniała - taki dzióbek jakby troche zapowiadał kreseczek w innym odcieniu :?: Widzę, że pomysł z koszyczkami wyszedł cattleykom na dobre. :heja
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Justynko piękne są u Ciebie kwitnienia. Bardzo spodobały mi się Cattleye ustawione w rzędzie od największej do najmniejszej. :heja
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też mam przecenioną Cambrię dlatego szczególnie uważnie będę obserwował Twoją.Czy to Twoje kwitnienie?
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

BlueMonkey - to pierwszy kwiatek cambrii, który się u mnie otworzył. Rzeczywiście jest podobny do miltonii. Bardzo mi się podoba :D

Luczek- mam nadzieję, że wnet Doczekasz się swojego kwintnienia u cambrii. To cudny i wdzięczny storczyk. Wnet przyjedzie do mnie kolejna cambria... ;:224

Aniu- dziś cambria calkiem otworzyła pączuszka, jaka szkoda, że nie mogę Wam tego pokazać. Ale za to, za 2 tygodnie zasypię Was fotkami ;:224 Katlejkom chyba się spodobają nowe "domki" ;)

Joane- rodzinka katlejkowa wkrótce się powiększy ;) A wybierałam różne hybrydy i krzyżówki katlejastych, żeby mieć jak największą różnorodność kwiatów ;:108

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich storczykach ;:196
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Blue Monkey
500p
500p

Post »

To czekamy na ten zasyp fotek ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Justynko może w weekend wpadnę ;:196 to coś wykukam ;:180 ;:224 i zobaczę ten piękny kwiat cambrii. Oj szkoda, że aparacik pojechał :( Ale cierpliwie z ;:65 ;:65 ;:65 poczekam na sesję. Zasypuj nas fotkami ;:108 :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Justynko Kattleyki sa piękne ;:108 Czy to trudny storczyk w uprawie? I na jakim oknie trzymasz? Nie mam żadnej a bardzo mi się podobają ale coś nie mam odwagi by kupić :roll:
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
sylwiat26
50p
50p
Od: 5 sty 2010, o 16:14

Post »

;:138 Hej Justynko.Wiesz co tak sobie pomyślałam odnośnie storczyków z marketów,że chyba wole dołożyć do kwiatka i mieć z ładniejszymi korzeniami niż te z marketów,bo mam 3 z biedronki i 2 mi coś zaczynają marnieć.Nie wiem czy wiesz ale w Gorlicach można kupić falka z 1 pędem za 25zl, 2 pędy kosztuje 45zl a z 3 pędami 50zl.W kwiaciarni koło szpitala.Byłam dzisiaj i wybór średni, ale Pan w kwiaciarni mówił że czasami ma nawet 50 sztuk.Ja kupiłam z jednym pędem a siostra z 2 pędami.A jak twoje kwiatuszki masz może jakieś nowe nabytki.
Pozdrawiam Sylwia;)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BlueMonkey- jeszcze kilkanaście dni i...aparaat będzie w domku ;)

AnnaL- Wiesz..dziś robiłam porządki przy storczykach <troszku wolnego czasu się trafiło, więc trzeba było się odstresować przy orchideach> i...odkryłam "cosia" u miltonii ;) Jeśli okaże się pędzikiem, to go Tobie dedykuję, bo jak szukałam pędzików to o Tobie pomyślałam... ;:108

PaniStorczyk - to pierwsze moje katlejki. Uczę się hodowli, a dzięki podpowiedziom Dziewczyn i eksperymentom na razie żyją. Stwierdzam, że wiosna to najlepsza pora roku na naukę nowych gatunków storczyków. Roślinki wtedy są silne i rosną, mimo wielu błędów opiekunów. Jeśli Masz chęć na katlejkę, to Kupuj teraz :D Do jesienii się Nauczysz ich pielęgnacji. Powiedziełabym, że są troszku trudniejsze od falków, ale za to jakie piękne. Trzeba uważać, żeby korzonki nie gniły, albo za bardzo nie wysychały. Wiszą w oknie, po stronie zachodniej. ALe za miesiąc wywożę je na działkę - prawdopodobnie będzie to strona wschodnia.

Sylwia- wiem, wiem...mieszkam ok. 400m od szpitala :) Ja Ci powiem tak...byłam w tej kwiaciarni, dwa dni z kolei. w jeden dzień były tam falki < z nowej dostawy> po 27zł, a w drugi dzień dołożyli ozdobne osłonki plastikowe i były po 45zł. Ja kupuję w hipermarketowe, ale tylko przy nowych dostawach. Albo...z przeceny. Falki z Castoramy i Obi mają ładniejsze korzonki niż te np: z Biedronki lub Lidla. Ale może tak trafiłam... Fotki będą, nowość, dziś jedna przyszła, ale pochwalę się dopiero, jak będę mieć aparat :D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dziś przyszły dwie paczusie ze storczykami...5 nowości, a tu nie ma jak się pochwalić zdjątkami ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Justynko, czekam na fotki nowości.

Pozdrawiam ;:3
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Ja tez wytrwale czekam ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W niedzielę prawdopodobnie będzie aparat w domku...A wtedy porobię dużo fotek ;)
parapetowce
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety swojego aparatu w najbliższym czasie nie "odzyskam". Ale specjalnie dla Was pożyczyłam aparat od Znajomej ;) Niestety nie znam za dobrze jego funkcji, dlatego jakość fotek przeciętna.

Ostatnio przyjechało do mnie dużo storczyków. Z wymiany z Gogi< Gosiu jeszcze raz dziękuję ;:196 > przyjechała do mnie fioletowa cambria. Nazwałam ją "Rozgwiazda", ze wzgl. na podobieństwo do stworzonka morskiego:
Obrazek

Następna paczusia, jak do mnie dotarła była od AnnyL < Aniu wielkie dzięki :D> . Dostałam keiki dendrobium nobile <białe z czerwonym środkiem>i żółta katlejkę:

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”