BlueMonkey- jeszcze kilkanaście dni i...aparaat będzie w domku ;)
AnnaL- Wiesz..dziś robiłam porządki przy storczykach <troszku wolnego czasu się trafiło, więc trzeba było się odstresować przy orchideach> i...odkryłam "cosia" u miltonii ;) Jeśli okaże się pędzikiem, to go Tobie dedykuję, bo jak szukałam pędzików to o Tobie pomyślałam...
PaniStorczyk - to pierwsze moje katlejki. Uczę się hodowli, a dzięki podpowiedziom Dziewczyn i eksperymentom na razie żyją. Stwierdzam, że wiosna to najlepsza pora roku na naukę nowych gatunków storczyków. Roślinki wtedy są silne i rosną, mimo wielu błędów opiekunów. Jeśli Masz chęć na katlejkę, to Kupuj teraz

Do jesienii się Nauczysz ich pielęgnacji. Powiedziełabym, że są troszku trudniejsze od falków, ale za to jakie piękne. Trzeba uważać, żeby korzonki nie gniły, albo za bardzo nie wysychały. Wiszą w oknie, po stronie zachodniej. ALe za miesiąc wywożę je na działkę - prawdopodobnie będzie to strona wschodnia.
Sylwia- wiem, wiem...mieszkam ok. 400m od szpitala

Ja Ci powiem tak...byłam w tej kwiaciarni, dwa dni z kolei. w jeden dzień były tam falki < z nowej dostawy> po 27zł, a w drugi dzień dołożyli ozdobne osłonki plastikowe i były po 45zł. Ja kupuję w hipermarketowe, ale tylko przy nowych dostawach. Albo...z przeceny. Falki z Castoramy i Obi mają ładniejsze korzonki niż te np: z Biedronki lub Lidla. Ale może tak trafiłam... Fotki będą, nowość, dziś jedna przyszła, ale pochwalę się dopiero, jak będę mieć aparat
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dziś przyszły dwie paczusie ze storczykami...5 nowości, a tu nie ma jak się pochwalić zdjątkami