Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 2

Post »

kasia_rom pisze:Może te przymrozki nie będą takie straszne :)Trzeba być dobrej myśli :P
Kasiu, z tego co wiem u Was były nawiększe przymrozki, u nas tez okropne, zamarzła woda w wężu do podlewania :shock:
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 12:27

Post »

taki smaczny owoc, a tak niesmaczna sprawa :evil:
co za dziadostwo :evil:
Dominiś, wydaje mi się że zrobiłaś wszystko co trzeba...
ciekawa jestem co dalej z tym teraz zrobią...
muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to paskuda jedna :evil:
Taką rączuchnę... tak wykorzystać :lol:
Żeby tantiemy chociaż jakieś...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Deirde miała spore przejścia z all, nawet gościa do sądu podała.
Może trzeba ją podpytać co i jak?
To jest bezczelność najwyższego stopnia :evil:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

DOminiś,
i znowu ta sama historia :evil:
W tamtym roku miałam to samo z moim zdjęciem hosty.
Napisz, jak wspomniała Agnieś
Al. upomni gościa i da mu czas na usunięcie zdjęcia.
Proponuje podpisywanie swoich lepszych zdjęć, kopiowanie z netu to juz plaga :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ewciu, właśnie coś mi się kojarzyło, że ty miałaś podobne przejścia, tylko nie byłam pewna, czy dobrze mi dzwoni :wink: Jak sie podpisuje zdjęcia? :oops:

Na razie nie sieję paniki, głównie się chciałam poradzić co mam robić. Zakładam (może naiwnie), że po zwróceniu uwagi grzecznie wycofa moją piękną fotkę (za ładne te owoce, no powiedzcie, czyż można go winić, że się skusił? :;230 :;230 )
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Owoce ładne, zdjęcie też, ale mógł się zwrócić o pozwolenie do Ciebie, pewnie wiedział, skąd bierze???
I świdośliwę jako gratyfikację, bardzo skromną, moim zdaniem
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p

Post »

popieram elsi
jeśli ma choć trochę przyzwoitości powinien dać Ci ją na przeprosiny...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, za świdośliwy to ja zapłaciłam w grudniu. I po prostu chcę dostać to, co kupiłam. Właśnie otrzymałam info, że dziś powinny dotrzeć. Ponieważ jest to nie wiem już która obietnica z kolei, nie podniecam się za bardzo :roll:

Wysłałam też maila z grzeczną prośbą o usunięcie mojej fotki z aukcji. Ale umiem też być niegrzeczna ;:224 Tak naprawdę wiecie, jeśli ktoś by mnie zapytał o zgodę na wykorzystanie zdjęć, to czemu nie, przecież nie jest to jakiś skarb, można się dogadać. Ale wkurza fakt, że nie zapytali.
magdala

Post »

No wiecie co !! Co za bezczelny dziad (a może baba..)
To człowiek czasem czuje się nieswojo ,jak dla porównania zamieści na forum jakieś zdjęcie rośliny z netu
i jeszcze zaznaczy ,ze to nie jego zdjęcie tylko z jakiejś tam strony.
A ten w celach handlowych bez żadnych skrupułów :evil:

Ale niestety -jak w allegro sprzedawca ma tyle negatywów- to ja już bym unikała.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Też gościowi napisałam maila że to zdjęcie jest własnością mojej koleżanki i że pokazywanie go to oszustwo.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha ha, nie ma to jak solidarność całej naszej forumowej społeczności ;:138 ;:138 Comcia ;:196

Madziu - jest dokładnie, jak piszesz, my się cykamy wklejając fotki znajomych nawet - ja też wklejałam winorośle kolegów z FW, ale cel był inny - chciałam pokazać, jak dana odmiana owocuje naprawdę, a nie naszprycowana hormonami (jak ma to miejsce w towarowej produkcji), a moja kolekcja owocujących odmian w zeszłym roku była uboga - mam nadzieję, że w tym roku się to poprawi, i znów będę mogła pokazać kuszące fotki he he. Poza tym, ja pisałam, że to nie moje zdjęcie, nawet podawałam, kto jest autorem.

Z drugiej strony nie będę od razu skakać do gardła komuś (bez szansy wyjaśnienia, czy też naprawienia błędu), bo to mało kulturalne, no i chyba nie o to chodzi. Poza tym ten sprzedawca ma status supersprzedawcy (i choć w przypadku moich śliwek dał plamę na całej linii, to jednak ogrom pozytywnych komentarzy świadczy, że zazwyczaj wywiązuje się ze swoich zobowiązań).
Mam nadzieję, że to co sprzedają, to faktycznie Arkadia (sądzę, że sadzonki są raczej z jakiejś szkółki, a nie ich produkcja - wtedy zresztą mieliby własne fotki z matecznika). Ja mam strasznie ograniczone zaufanie do sadzonek ze szkółek (nie mówię o profesjonalnych, dużych winnicach). Kiedyś na FW było ogłoszenie sprzedawcy z All, który chciał kupić sztobry wszystkich odmian jak popadnie - nadal zresztą sprzedaje sadzonki, pytanie tylko co to jest. Oczywiście nie jest to "mój" sprzedawca, tylko zupełnie inna osoba.

A póki co, porobiłam fotki kilku rozwijającym się pąkom (nic nie ucierpiało wczorajszej nocy - okryłam suchą trawą najbardziej wyrywne w polu, a te przy domu testuję pod kątem warunków przy ścianie - powinno tam być cieplej, i na razie jest ok). Frumoasa ma chyba kwiatostany - bardzo na nią liczę, bo jest pyszna. Fotki wrzucę po południu. Kurczę, przez te rozmowy o fotce Arkadii strasznie się nakręciłam na winogrona, i ślinię się jak buldog :;230
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Dominiś , ja wczoraj myślałam, że oszaleję jeśli nie zjem śliwki ;:223

Nie wiem jak postepuje się przy kradzieży zdjęć, ale jeśli tak długo nie przesłają ci zakupionego towaru, należy to zgłosić do All.
Oni upomną sprzedawcę. Albo wpisać negatywa, może to podziała. :wink:
My mieliśmy taki przypadek, z innej branży, kobieta oszukała kilkadziesiąt osób, nawet zgłoszone było na policję, była rozprawa w sądzie i dostała 3 lata w zawiasach. A pieniążki dostaki tylko ci co zgłosili się na policję. Najpierw zapłaciło nam All., oni są ubezpieczeni, potem zciągnęli od kobitki.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ty u mnie, ja u ciebie :;230

Mnie też (przez ciebie) naszło na śliwki. Jednak z tym mrożeniem owoców to nie jest głupi pomysł, będą na takie chwile, jak znalazł :lol:

Dojechały świdośliwy (tylko jakieś wysokie, nie wiem, jak ja to Adze wyślę, bo miały być niższe :roll: ). W międzyczasie sprzedawca odpisał z przeprosinami za fotkę, aukcja została zamknięta i zaproponowali mi albo stały rabat, albo jakąś wybraną przeze mnie roślinę z ich oferty. Także myślę, że bardzo w porządku, przejrzę sobie w wolnej chwili, co mają, i może faktycznie coś wybiorę. Teraz muszę się zastanowić, gdzie świdośliwę posadzić (na szczęście są w doniczkach, więc jest to takie pilne). Ulżyło mi, że wreszcie doszły, bo przyznam, że miałam ogromne wątpliwości, czy je kiedykolwiek zobaczę :roll:
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p

Post »

no to wszystko się dobrze skończyło, ciesze się bardzo :)
i rzeczywiście firma zachowała się w porządku, choć dziwne że na zamówienie tak długo musiałaś czekać
pozdrawiam :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”