Kochane, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy

Dzisiaj był piękny dzień, chociaż nietypowy, a to ze względu na uroczystości pogrzebowe. Nie wyspałam się, bo M w środku nocy wyjechał do Krakowa. Prawie nic nie zrobiłam w ogrodzie, bo wolałam spędzić dzień na rozmowach z zaprzyjaźnionymi Forumkami

Trochę żal mi Cynthii, która musiała wysłuchać mojego wykładu na temat historii współczesnej

Pocieszam się tylko myślą, że mój wywód skwitowała słowami "dziewczyno, pisz książkę o tym", czyli na śmierć Jej nie zanudziłam

Zdjęć żadnych nie zrobiłam, poprawię się jutro!!
Wszystko wskazuje na to, że moje dziecię wyzdrowiało, będę więc mogła jutro wysłać obiecane rośliny.
Jadziu, masz rację!! Nie pozostaje nic innego, jak tylko kupować nowe cebule...
Zeniu, dziękuję

Mam nadzieję, że przymrozek nie wyrządził szkód w Twoim ogrodzie.
Krysiu, bardzo Ci dziękuję
Uleńko, przykro mi z powodu tulipanów... Obawiam się, że będziesz musiała je wykopywać, chociaż...po kwitnieniu nawieź nawozem z przewagą potasu, a po miesiącu azofoską... i zobaczymy, co będzie w przyszłym roku. Też chcę tak potraktować swoje, bo do tej pory z reguły rozdawałam cebule. I tak kupię nowe cebule jesienią, ale może i te stare ładnie zakwitną...
Kochana, clematisy to Tata, ale życie nauczyło mnie, że zawsze ma rację

Myślę, że warto skorzystać z Jego rad.
Marysiu, trzeba nawozić, ale uważniej.
Celinko, zmartwiłaś mnie perspektywą alergii... Nie słyszałam tych komunikatów, a oboje z P. cierpimy na tę chorobę.
Bardzo Ci współczuję strat w ogrodzie... Niebawem będę szykować paczkę z roślinami dla Ciebie, czekam na właściwy moment. Co prawda pierisów nie mam na zbyciu, ale służę kiścieniem, jeśli miałabyś ochotę.
Majko, u Ojca się sprawdza
Ewuniu, miło, że zajrzałaś!! Myślałam ostatnio o Tobie

Róże są piękne, ale u mnie się nie sprawdzają, więc nie będę ich kupować.
Pyziu, dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i wszystkie rady

Z doświadczenia z innymi roślinami wiem, że
żaden nawóz nie daje takich efektów, jak obornik serwowany wiosną czy kompost jesienią

Czy swojego Multi Blue mam teraz przyciąć na 30 cm?? Co z kwitnieniem??
Romciu, witaj po przerwie
Bernadettko, dziękuję

Nie da się okryć całego ogrodu