Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Gratuluję złotka!
Mam nadzieję że się spotkamy na targach :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O, nie zauważyłam! To wszystko w myśl zasady -"idź złoto do złota" ;:196 Gratulacje!
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

:shock: To Ty masz już złotą kartę? Gratuluję ;:196
Kiedy tak czytam o psich poczynaniach w ogrodach to od razu mi lżej, że ja psa nie mam. Ale sąsiedzi mają :;230
Mają też koty i tu nawet nie można mieć do nich pretensji, kot zawsze się wymknie poza ogrodzenie. Przyuważyłam jednego...robi mi kupy w moich nowiutkich pustynnikach! Codziennie! Wcześniej rósł tam zagonek kocimiętki, ale to było dawno temu.
Gdybym miała psa, to koty nie przychodziłyby?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki za gratulacje ;:196 Czarodziejko. Większe fragmenty... hm... Będzie trudno, bo one takie nijakie i nie zadowalające, że nawet mało kiedy patrzę na całość :;230 . Może jak się iglaki mężowskie rozrosną, to będę bardziej kontenta :wink: Zdjęcia robiłam przed wysypem żonkili. Postaram się poprawić

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj, wklejam w pocie czoła zdjęcia a tu goście z gratulacjami. Bardzo pięknie gratulującym dziękuję ;:180 . Pamiętajmy jednakowoż, że nie wszystko złoto co się świeci :;230

Vito - w P'sim i K'ocim świecie nie ma reguł o jakich sprytnie przemyśliwasz. Nasz Mały Kocie biega za potrzebą do sąsiadki ( nowa rabata wysypana białym żwirkiem, dużo żwirku, roślin niewiele, ziemia mięciutka - spróbuj zrozumieć...) Przygotowane dla pustynników podłoże musi być bardzo nęcące. Kocimiętka jak sądzę nie ma nic do tego. Nasz pies zasadniczo lubi koty, zwłaszcza takie małe kociaki, aż do nich skamle :;230 . Sucz - o tak, ona raczej nie wpuści obcego za bramę. Dotyczy to także ludzi :wink: Z tego wniosek - przychodziłyby albo nie :;230

Martuś - ;:196 ....i co z tą dziesięciometrową magnolią, no i ogłowioną katalpą? Zdjęcia będą???

Aniu Zielona - też mam taką nadzieję, ale wiesz... prawo, lewo :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pora na dobranoc i zdjęcia do poduchy, albo i porannej kawy na dzień dobry. Tegoroczny zakup z przedwiośnia, magnolia Susan jak podaje metka. Długo listne szafirki - sprawdzałam, że na każdym stanowisku mają taką masę długaśnych liści. No i hosty, już prawie, prawie Marto... Czarodziejko - o widzisz prawie znalazłam dalsze plany :wink:

Dziś odwiedziła nas kuna i jaskółka. Obie postanowiły zamieszkać nieomal pod jednym dachem - jaskółka w garażu, jak co roku, zaś kuna skorzystała z tego, że są zdjęte rynny z pomieszczenia gospodarczego i siup w małą szparkę zrobiła... Nastała trwoga, że gniazdo zakłada.... Mały Kocie w niebezpieczeństwie !? Co zrobią Psi !? Dalsze relacje nastąpią... chyba, że nie będzie czego relacjonować. No to teraz mamy na stanie :

Żeby nie było, że nie ogrodowo, to wyjaśniam, że kuna i jaskółka to ogrodowe zwierzęta. Zainteresowanym podpowiem, iż obok kota jest jedna z róż od Petrovica ( Sev ;:196 ) - jeszcze nie pamiętam która to. A Czynnik P'si próbuje nas powstrzymać od szkółkingu :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj. Zwierzyniec super, no może za wyjątkiem kuny. Koleżanka miała pod dachem - koszmar.
Moje szafirki tez mają strasznie długie liście. Nie mam pojęcia dlaczego :? Może zbyt się zagęściły?. Ponieważ robię porządek w dalszej części skalniaka i je wykopałam do skrzynki to chyba po kwitnieniu je rozsadzę rzadziej. Zobaczę czy to pomoże.
Mój czynnik P'si mi strasznie podpadł. W sobotę złapała zębem moja młodszą pociechę. Na szczęście tym razem nic się nie stało, ale myślę nad kojcem. Chyba skończyły się dobre czasy biegania po całym ogrodzie. O szkodach czynionych wśród roślin nie wspomnę.
I gratuluję złotka ;:196
Na targach się niestety nie pojawię, choć miałam straszna ochotę, ale akurat mam wyjazd do Rzeszowa i seminarium, na którym muszę być. :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
magdala

Post »

Kolorowo masz Izabelo! U mnie jeszcze ani tulipana ,ani narcyza...
Co do psów i kotów- z mojego doświadczenia -pies w ogrodzie nie oznacza zakazu wstępu dla sąsiedzkich
kotów.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ładne masz zoo w ogródku :D Psiny się bardzo starały, ale chyba to nie wystarczy żeby odwieźć od zakupów. Śliczna magnolia. I szafirki - piękny kolor!
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Wspaniały kolor magnolii - taki mocny, intensywny! Jaka to odmiana?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Jak na Susan, to bardzo wcześnie kwitnie, chyba dlatego, że nowy nabytek.
Powąchaj ją, pięknie pachnie, jak na mój nos.
Moja ma jeszcze pąki zaciśnięte mocno, mam nadzieję, że nie przemarzła.
Kwitnie za to gwiaździsta, kupiona jesienią, zadołowana i obsypana liśćmi po szczyt :wink:
Koty sąsiada wyczuwają, kiedy Nora jest w domu, nie wiem, jak to robią, ale chyba tak jest,
bo widać je na działce, gdy Nora śpi.
Czasem przydybie je i przetrzyma pół dnia na jakimś drzewie :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piekna ta magnolia ;:138
Z przyjemnoscia poogladała bliższe i dalsze plany - wiosennie niezwykle jest w Twoim ogrodzie :)
Zwierzyniec super - o ile jaskółka Ok , to tego kunowatego nie zazdroszczę, chociaz też ładny :) - zawsze masz aparat przy sobie ? ;:224
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Kuna biega u moich sąsiadów - mam nadzieję, że mieszka u nich w szopie i nie będzie próbowała wleźć na poddasze do domów :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takie zdjęcia bardziej mi się podobają ;:108 Szczególnie takie jak to

Obrazek

One to właśnie ukazują piękno ogrodu, a ja jestem głodna takich zdjęć, bo wcale Twojego ogrodu nie znam! I jak to wygląda? Ty znasz mój na pamięć, lepiej niż ja sama, a ja? Ja o Twoim nie mam pojęcia :( Tylko warzywnik trochę znam i mini zielnik :lol:
Jak dużo narcyzów Ci kwitnie! Zazdroszczę troszkę, bo moje jakoś niechętnie kwiaty pokazują ... Może poeticus-y mi to wynagrodzą ;)
Zwierzyniec urozmaicony :D Kunka bardzo mi się podoba ;:333 Gdyby pozostałe zwierzaki nie miały nic przeciwko temu, mogłaby się oswoić :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Wywołana do tablicy w sprawie mojej magnoliowej kompromitacji, odpowiadam :) , po pierwsze niby była 6-8-metrowa, po drugie, oczywiście nie jest taka, ale na razie zdjęcia nie zrobiłyśmy, bo była całkiem naga, bezkwiatowa i bezlistna, więc nie widać, skąd się wzięło takie moje wrażenie, niech zakwitnie albo jeszcze lepiej wypuści liście... ona naprawdę robi wrażenie, w obwodzie ma ze 4 metry, znów przesadzam? :D
A Twoja już kwitnie?! To ja już coraz bardziej martwię się o moją, chyba mi przemarzła....Pąki kwiatowe ma zszarzałe całkiem, a i te liściowe jakieś takie podejrzanie małe...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”