Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd
Geniu. Tak to najmilsze zajecie. Niestety mnie przeważnie omijało. Chyba,że w czasie urlopu przyjechały dzieci albo ja wpadłem do nich na pare dni.
Jolu. Dziękuję za odwiedziny jak i miłe słowa. Ten cudny to trochę przesada ale przyjemnie mi,że jeszcze komuś się podoba. Trochę przerzedziło sie po zimie ale jeszcze jest przy czym chodzić.
Nie wiem czy będę dzielił hosty. Te najładniejsze to za małe do dzielenia. Jak wypuszczą liście to niby duży krzak, bo duże liście ale to co w ziemi to małe.
Jolu. Dziękuję za odwiedziny jak i miłe słowa. Ten cudny to trochę przesada ale przyjemnie mi,że jeszcze komuś się podoba. Trochę przerzedziło sie po zimie ale jeszcze jest przy czym chodzić.
Nie wiem czy będę dzielił hosty. Te najładniejsze to za małe do dzielenia. Jak wypuszczą liście to niby duży krzak, bo duże liście ale to co w ziemi to małe.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiłam sporo odmian w tym roku, ale już się okazuje, że niezgodne z opisem (całkiem jak canny
), więc szukam dalej.
Ale pomyśl obiektywnie o swoim zielonym zakątku, jakbyś miał teraz zaczynać od pustego pola to jakbyś ocenił swoje śliczności
Marzenie 

Ale pomyśl obiektywnie o swoim zielonym zakątku, jakbyś miał teraz zaczynać od pustego pola to jakbyś ocenił swoje śliczności

Witaj Januszu przeczytałam cały wątek o twoim ogrodzie, jest super, to chyba lata praktyki że tak wygląda.
Funkie jakie duże, niezła kolekcja róż. Przepiękny ten ogród, sama chciała bym mieć taki ale mam za mało miejsca. Ja dopiero raczkuję, ale czytając forum dużo się już dowiedziałam.

Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- drozd
Jolu Te hosty co mam to też były kupowane wielkości 1 kiełka i też nie zawsze wyrosło to co było na zdjęciu. Podejrzewam,że sprzedawcy kupują opakowania ze zdjęciem jednej odmiany i to bardziej chodliwej a pakują co mają po ręką. Mam teraz z 50 siewek w doniczkach ciekawy jestem jak będą wyglądały i czy powtórzą choć w części cechy mateczne.
Jolu. Pytasz co bym zrobił zaczynając od pustego pola. Teraz to też obsadziłbym tujami żeby nie było mnie widać i zasiał łączkę. W ciepłe dni leżałbym i wąchał polne kwiatki. W ogrodzie nigdy nie spełnią sie marzenia, bo albo nie stać by je zrealizować albo nie ten klimat albo brak wyobrażni i tak można mnożyć jeszcze długo a przede wszystkim i tak roślin które zobaczymy nie da się pomieścić a chciałoby się je mieć. Mam taką znajomą co mówi.. chciałabym po śmierci być u Pana Boga ogrodnikiem to dopiero byłabym w ogrodzie doskonałym.
Aniu Zadałaś sobie nie lada trudu przeczytać cały wątek. Dziękuję Ci bardzo. Nie narzekaj, że masz mały ogród przyjdzie czas,że i on będzie za duży. Zawsze chciałem mieć duży wygodny dom i mam. Ale już teraz marzy mi się niedyży domek. Jak był pełen dom ludzi to każdy u siebie sprzątał a teraz jak nas dwoje to kilkanaście pomieszczeń tylko odkurzyć to wielki problem. Tak i z ogrodem. Piszą na Forum : ...ja już mam sprzątniete....ja już posadziłam a ja tydzień grabiłem mało mi ręce nie poodpadały i to ma być relaks. Teraz zacznie się kopanie sadzenie podlewanie łapanie kretów itp.
Jolu. Pytasz co bym zrobił zaczynając od pustego pola. Teraz to też obsadziłbym tujami żeby nie było mnie widać i zasiał łączkę. W ciepłe dni leżałbym i wąchał polne kwiatki. W ogrodzie nigdy nie spełnią sie marzenia, bo albo nie stać by je zrealizować albo nie ten klimat albo brak wyobrażni i tak można mnożyć jeszcze długo a przede wszystkim i tak roślin które zobaczymy nie da się pomieścić a chciałoby się je mieć. Mam taką znajomą co mówi.. chciałabym po śmierci być u Pana Boga ogrodnikiem to dopiero byłabym w ogrodzie doskonałym.
Aniu Zadałaś sobie nie lada trudu przeczytać cały wątek. Dziękuję Ci bardzo. Nie narzekaj, że masz mały ogród przyjdzie czas,że i on będzie za duży. Zawsze chciałem mieć duży wygodny dom i mam. Ale już teraz marzy mi się niedyży domek. Jak był pełen dom ludzi to każdy u siebie sprzątał a teraz jak nas dwoje to kilkanaście pomieszczeń tylko odkurzyć to wielki problem. Tak i z ogrodem. Piszą na Forum : ...ja już mam sprzątniete....ja już posadziłam a ja tydzień grabiłem mało mi ręce nie poodpadały i to ma być relaks. Teraz zacznie się kopanie sadzenie podlewanie łapanie kretów itp.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz sporo racji jest w tym co piszesz duży dom i ogród to duży kłopot ale jest druga strona medalu ,Masz miejsce na co tylko chcesz .Ja już się zastanawiam gdzie posadzić dwie borówki których jeszcze nie kupiłam
nie wspominając o innych roślinkach.

- drozd
Gosiu Szykuj jeszcze miejsce na drugą jagodę kamczacką. Zauważyłem,że pod krzakiem jest przyrośnięta gałązka więc zadoniczkowałem i kedyś przy okazji podrzucę Ci. Będziesz miała dwie różne odmiany dla lepszego zapylania.
- gosia07
Janusz dzięki jesteś wielki 

- gosia07
Mam problem dolne liście moich pelargonii zaczynają żółknąć a właściwie zaczynają robić się prawie czerwone co im jest?
- drozd
Gosiu. Może przesuszyłaś albo za gęsto rosną
- gosia07
Janusz to są z nasion pierwszy raz je siałam rosną pojedynczo.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Gosiu czy aby te pelargonie za długo nie przebywały w chłodnym miejscu/ uchylone okno , lub wystawione na balkon/ ?
Pozdrawiam Zenek
- gosia07
Stały na balkonie
To już po nich?

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Janusz przepraszam znów napisałem w Twoim poście.
Gosiu odpowiem w Twoim wątku.
Gosiu odpowiem w Twoim wątku.
Pozdrawiam Zenek