Dzisiaj wstawię nowe zdjęcia. A co do krokusów i tulipanów to... OKROPNIE WOLNO ROSNĄ
Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Witaj welkam
Dzisiaj wstawię nowe zdjęcia. A co do krokusów i tulipanów to... OKROPNIE WOLNO ROSNĄ
Niewiele się zmieniły. Może dlatego, że jest zimno?
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj na forum. Czekam niecierpliwie na fotki.

Witam Cię Krysiu
Miło, że wpadłaś do mnie. A oto obiecane fotki. Trochę jest nowych mieszkańców a trochę "starych" nieśmiało wychyla się spod ziemi a inne znowu nabrały "ciała".
Zacznę od tych, które już były przedstawione ale teraz zmieniły trochę swój wygląd.
Miłego oglądania
Lilak Meyera ma mnóstwo pąków. Już się nie mogę doczekać kiedy zakwitnie

Sławne bratki (mini), jeszcze niedawno takie maleńkie a teraz to już spore kępki. Na ostatnim zdjęciu są takie, których jeszcze nie pokazywałam na forum ale jakiś czas u mnie już są i się mocno zadomowiły. Natomiast na pierwszym zdjęciu, obok bratków wyłoniła się Funkia [ JESTEM MISIEM NIECZYTAJĄCYM REGULAMINU ] Crumbs- miniaturka.

Następna, która się wyłoniła to paproć.

A teraz coś nowego. Pelargonia angielska. Nie wiem jak się nazywa odmiana ale kwiaty ma tak mocno bordowe aż prawie czarne.

Kolejna nowość to Pelargonia chyba bluszczolistna ale to tyle co wiem na jej temat. Może któryś z ekspertów powie więcej...?

Moje lilie, które rozsadziłam. Liczę na to, że coś z nich będzie.

No i na koniec tulipany, o które pytał welkam. Jak wspomniałam bardzo wolno rosną ale myślę, że to wina pogody.

Zacznę od tych, które już były przedstawione ale teraz zmieniły trochę swój wygląd.
Miłego oglądania
Lilak Meyera ma mnóstwo pąków. Już się nie mogę doczekać kiedy zakwitnie

Sławne bratki (mini), jeszcze niedawno takie maleńkie a teraz to już spore kępki. Na ostatnim zdjęciu są takie, których jeszcze nie pokazywałam na forum ale jakiś czas u mnie już są i się mocno zadomowiły. Natomiast na pierwszym zdjęciu, obok bratków wyłoniła się Funkia [ JESTEM MISIEM NIECZYTAJĄCYM REGULAMINU ] Crumbs- miniaturka.

Następna, która się wyłoniła to paproć.

A teraz coś nowego. Pelargonia angielska. Nie wiem jak się nazywa odmiana ale kwiaty ma tak mocno bordowe aż prawie czarne.

Kolejna nowość to Pelargonia chyba bluszczolistna ale to tyle co wiem na jej temat. Może któryś z ekspertów powie więcej...?

Moje lilie, które rozsadziłam. Liczę na to, że coś z nich będzie.

No i na koniec tulipany, o które pytał welkam. Jak wspomniałam bardzo wolno rosną ale myślę, że to wina pogody.

- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Ładne masz roślinki.
Bratki mini mają ciekawe kolorki :P
Ładne masz roślinki.
Bratki mini mają ciekawe kolorki :P
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pelargonie kupiłaś prześliczne, ja co roku sobie mówię że nie kupię ich bo nie mam miejsca a i tak zawsze się skuszę na jakąś nowość :P
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj
ślicznie u ciebie, jeśli pozwolisz będę cię odwiedzać od czasu do czasu bo też posiadam balkonowy ogródek . A co słychać u twojego clematisa czy daje już jakieś oznaki życia
Pozdrawiam
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Same pokazujesz piękności,bratki urocze. 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Śliczne pelargonie! Czy trzymasz je juz na balkonie? Podobno mają jeszcze przyjśc przymrozki w nocy. Moje pelargonie stoją jeszcze na parapetach w domu. Jedna juz kwitnie - taka zwykła rabatowa, czerwona. A masz stokrotki?
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Widzę że balkonik nabiera kolorków
Z lilii na pewno coś będzie....jak już tak ładnie wykiełkowały to będę śmiało rosnąć
Z lilii na pewno coś będzie....jak już tak ładnie wykiełkowały to będę śmiało rosnąć
Igorku, wielkie dzięki. Powiem szczerze,że bratki mam pierwszy rok i już je kocham 
Anetko, mam dokładnie to samo. Też sobie obiecuję i jakoś nic z tego nie wychodzi
A angielskie w szczególności 
Kasiu, witaj prześlicznie i zaglądaj jak najczęściej
A co do Clematisa...
chyba nic z niego nie będzie i nawet chyba wiem, jaki błąd popełniłam. Oprócz tego, że zaczął pokazywać oznaki przebudzenia z zimowego snu ja go jeszcze przyciełam i chyba to było za wcześnie. Potem złapał przymrozek i ... mróz miał łatwiejszy dostęp do kwiatuszka. Ale podlewam,czekam... Może mi wybaczy
Damianku- dziękuję bardzo
Welkam, moje pelargonie już się zadomowiły na balkonie ale pilnuję co wieczór temperatury czy nie będzie jakiegoś przymrozka. A stokrotek nie mam ale się przymierzam.
Aneczko, czekałam na takie potwierdzenie od eksperta
Kamień z serca spadł z wielkim hukiem, bo jak te moje lilie przesadzalam to ręce mi się trzęsły, że robię coś nie tak 
Anetko, mam dokładnie to samo. Też sobie obiecuję i jakoś nic z tego nie wychodzi
Kasiu, witaj prześlicznie i zaglądaj jak najczęściej
Damianku- dziękuję bardzo
Welkam, moje pelargonie już się zadomowiły na balkonie ale pilnuję co wieczór temperatury czy nie będzie jakiegoś przymrozka. A stokrotek nie mam ale się przymierzam.
Aneczko, czekałam na takie potwierdzenie od eksperta
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Edziu bo nabieram rumieńców
Ja na liliach się tak dobrze nie znam i za eksperta się nie uważam ale dziękuję 
Troszkę cierpliwości i zobaczysz efekty.....
Troszkę cierpliwości i zobaczysz efekty.....
I kolejne zielone szaleństwo
Obiecany tulipan botaniczny
Trzymam go w doniczce tak jak kupiłam, bo nie wiem co z nim dalej zrobić.

Nowy nabytek, któremu nie mogłam się oprzeć to pelargonia angielska drobna.

I jeszcze trzy nowe cuda
Dwa bratki mini, czarny i żółty.Dowiedziałam się o nich, że te mini to nie są zwykłe bratki tylko fiołki rogate, samorozsiewające się. A obok żółtego młodziutki dzwonek karpacki.

Obiecany tulipan botaniczny

Nowy nabytek, któremu nie mogłam się oprzeć to pelargonia angielska drobna.

I jeszcze trzy nowe cuda

- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Ale zakupy
Tyle ślicznych roślinek nakupowałaś,pelargonia i ten tulipanek przepiękne

Tyle ślicznych roślinek nakupowałaś,pelargonia i ten tulipanek przepiękne