Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Gosiu! Przybiegłam tu do Ciebie, gdy wyczytałam w wątku Marty że wyrzuciłaś maki z ogrodu :shock: Spodziewałam się jakiejś makowej katastrofy, która by skłoniła do tak okrutnego traktowania tych roślin :;230 . A widzę piękne rabaty, róże z ostróżkami, liliowce, ślicznie kwitnące krzewy. Świetne zestawienia kolorów ale także zieleni, faktur liści. Bardzo się cieszę że tu trafiłam. I jak wyczytałam -lubisz zakątki ogrodowe, ja także- ogród który ogarnia się jednym spojrzeniem -nie dla mnie ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, udało się... w końcu przeczytać wsio... od 1 str do ostatniej, parę dni to trwało, ale zawzięłam się - co takiego tu się dzieje, że ten wątek tak galopuje... :) no już wiem - przemiła ogrodniczka i goście, fajne zielone tematy, sporo rad i ciekawych wiadomości...
Masz piękny kawałek ogrodu, Małgosiu ;:138 a tego co wyczytałam zapowiada się, że będzie jeszcze piękniejszy...
Fajnie pokazujesz swoje ogrodowe włości. :wit

Co do ostatniej dyskusji o orzechu - to pożyteczne drzewo, byle rosło z dala od domu - ja mojego 30 letniego właśnie wycięłam - korzenie pod fundamentem nie są pożądanym elementem budowlanym...

Małgosiu, czy Ty bywasz w Krainie Czarów ? bo na jednej z fotek widziałam takie ładne wazoniki... :uszy
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

dodaj -to ja mam chyba takiego samego orzecha jak Ty ,tylko
dlaczego mój jest taki żarłoczny :roll:
Ja podzielam zdanie artam ,śmieciuch jest straszny :shock:
Gosia w przyszłą sobotę będę w domku ,więc zapraszam Was :lol:
W niedzielę mam imprezę i to bardzo doniosłą bo
pięćdziesięciolecie ślubu moich rodziców :D
W sobotę będzie u mnie aleksandra odwazna więc
możecie przyjechać to będzie nas więcej ;:108
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Bożenko, ja się wtrącę, bo to ja ta koleżanka Gosi. Chodzi o sobotę 17 kwietnia? Bo jak tak to super. Ja bardzo dziękuję za zaproszenie. I pozdrawiam . Kasia
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Powiedzcie, czy na pewno będziecie u Bożenki, bo Ola by Wam przywiozła żurawki, po co wysyłać.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wtrącę się w kwestii orzecha. Jestem posiadaczką dość starego orzecha. Rzeczywiście daje sporo cienia, a rośliny pod nim rosną dość dobrze. Tuż pod nim mam barwinek większy w niedalekiej odległości tawliny, liliowce, hosty i tulipany no i żurawki tez się łapią i wszystko jest w porządku. Tylko staram się zbierać dokładnie wszystkie orzechy, szczególnie te zielone skorupy, bo w nich jest jakaś substancja, która może zabijać inne rośliny. Trochę to mozolne zajęcie te liście i orzechy no, ale czego się nie robi by było pięknie w ogrodzie :wink:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Agatra- Kasia wiem ,że to Ty jesteś tą koleżanką :lol:
Masz imię mojej starszej córki :wink: Oczywiście chodziło
o sobotę 17 kwietnia ;:108
Zapraszam Was serdecznie i już się cieszę na spotkanie :tan

No właśnie Iga ma rację Ola może za pośrednika robić :lol:
Dla mnie też przywozi ,więc i wasze może zabrać :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witam moich gości ;:196
Marto zobaczymy z tym orzechem. Jak będzie niegrzeczny to nastąpi eksmisja. Pewnie pod nieobecność m. Najwyżej powiem, że wichura przyszła i zabrała :;230

Aniu, Ewo witam Was bardzo serdecznie w moich skromnych progach. Wasze miłe słowa podnoszą mnie na duchu, że mimo wszystko komuś oprócz mnie ten ogródek też się podoba. Bardzo dziękuję za tak pozytywne opinie ;:196 Zapraszam częściej. Ja uwielbiam gości ;:138

Bożenko na 90% odwiedzimy Cię z Kasią 17. Też się cieszę, że poznam Ciebie i na dodatek Olę. Tylko czy Ty nie będziesz zajęta przed taka ważną uroczystością?

Iguś możesz przekazać żurawki Oli. Tylko na PW podaj cenę i gdzie mamy wysłać.

Izuś to ja będę musiała zwrócić większą uwagę na te orzechy po drzewem

No i przytrafiła mi się katastrofa. Coś mi się stało z komputerem i nie mogę zgrywać zdjęć z aparatu :cry:
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

A może bateria w aparacie padła? Ja nie wiedziałam na przykład, ze toto też trzeba ładować jakoś tam :oops: Gosia, masz ogródek super, czytając Twój wątek nie wytrzymałam i 2 angielki już sobie rosną u mnie ;:224
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

:wit Gosiu, wpadłam zobaczyć Twoją wiosnę i przeczytałam przy okazji dyskusję na temat orzecha.
Mam dobre doświadczenia. Ma ok.3O lat i oprócz korzyści, o których pisano, jedyny kłopot to to, że często muszę
piec tort orzechowy i sprzątać łupiny i liście na bieżąco. Nie widzę, żeby negatywnie wpływał na inne rośliny.
Wspomniałaś, że możesz być we Wrocławiu. Oczywiście zapraszam.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ja wczoraj pryskałam mszyce - całe pączki róż pokąsane :!: Takiej zarazy nie widziałam jeszcze, żeby z początkiem kwietnia!!!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Mszyce już??
No nomalnie, chyba bym zawału dostała, jakbym u siebie je teraz zobaczyła :shock: :roll:
Izabelko, albo masz sporo mrów w okolicy róż, albo z dziwo bardzo dobrze Ci te mszyce przezimowały :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Znów schadzki forumków. Dlaczego ja tak daleko mieszkam :( Strasznie wam zazdroszczę tych spotkań. Mam nadzieję, że Ania - kubanki zawita w czerwcu w moje strony.
Małgosiu orzech nie jest taki straszny :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Pewnie, że nie, u KaRo na forum jest nawet orzech corocznie cięty, no i owocuje i rośnie i nie jest ogromny, tylko modnie ostrzyżony dżentelmen :D :D :D Chciałabym leszczynę turecką posadzić, ma ktoś? Piękne są leszczyny jesienią, czerwone. Tylko że pewnie większość orzechów ląduje w dziuplach wiewiórek :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mambo, dziękuje ;:196
Jakie sobie kupiłaś? U mnie nie ma wiewiórek. Za to są u moich teściów. Zjadają nie tylko orzechy, ale większość owoców z drzew. Prawdziwa walka o owoc. Kto pierwszy wyskoczy do ogrodu :;230
Musze podpatrzeć u KaRo to strzyżenie.

Adrianno bardzo bym chciała Cie odwiedzić, szxczególnie w porze kwitnienia rh. To byłoby doświadczenie. :roll: Ale to wszystko zalezy od m. Może kiedyś... Ja również zapraszam.

Izuś, mszyce? Ania ma chyba rację - musisz mieć gniazda mtówek gdzieś w pobliżu.

Dorotko to będzie moja pierwsza schadzka. i bardzo się cieszę ;:138 A może Ty będziesz jechała w te okolice to też mogłybyśmy się spotkać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”