Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Post »

Witaj Irenko w ten świąteczny poranek..niestety deszczowy. :wink: Ze spacerku na działeczkę nici, o leżakowaniu nie wspomnę. :;230 . Pięknie uporządkowałaś działeczkę...ja dopiero front. ;:224 . Pozdrawiam świątecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Wita Zeniu działkę trochę uporządkowałam, bo po zimie nieciekawie wyglądała ale wiele pracy jeszcze mnie czeka, wiosną zawsze jest co robić.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie dziwię się ,że nie mogłaś przejść obojętnie obok takich cudeniek . :P

Obrazek

Jak gdzieś spotkam ,to też na pewno kupię .Ciekawa jestem ,jak sobie poradzą w ogrodzie . :?:

Ciemiernik pełny też bajeczny . ;:63
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Irenko :!: Piękne wiosenne impresje :!: Podziwiam rozrośnięte kępy krokusów, ranników, wczesne irysy - dojrzała, wypielęgnowana działka, do której mi jeszcze daleko!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

A u Irenki już od wiosny pięknie...
Wszystko uprzątnięte i zaczyna być kolorowo.
Jak zakwitną azalie i rododendrony, to dopiero będzie uczta... nie mogę się już na to doczekać.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, działka uprzątnięta jest tak z grubsza ale zostało do wycinania dużo różnych suchych i przemarzniętych gałązek. U ciebie kwitną tak piękne kwiaty, że żadnego nieporządku nie widać.

Joluś, prymule wysadziłam do gruntu, biała i różowa już przekwitły a czerwona ma jeszcze dwa kwiatki, za długo w domu były i wszystko się przyspieszyło, ciemiernik rozrósł się i nadal kwitnie, jest na działce, posadzę go po dzisiejszym przymrozku.

Jacku dziękuję za pochlebne słowa. Gdy się uprawia ogród przez wiele lat to kępy kwiatów też porsoną duże. Po zimie trzeba było uporządkować trochę działkę. Nie bądź taki skromny, masz piękny ogród i kwiaty, o których można pomarzyć.

Gabi, po twoich fotkach widać, że ogród zadbany i wygląda super. Rh i azalie wyglądają nieciekawie, dużo gałązek przemarzniętych, sama jestem ciekawa jak będzie.

Dzisiaj u nas była piękna pogoda, więc zajęłam się warzywniaczkiem, ustawiłam "szklarenkę", posadziłam sałatę i seler. Sadziłam też cebulki kroksomii. Kupiłam lobelię, też ją posadziłam a to zdjęcia mojej pracy i zakupów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Irenko- piękny kolor lobelii sobie kupiłaś. :roll:
Ja mam tylko niebieską. :wink:
Wczoraj miałam sadzić warzywka, ale cały dzień padało. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO fajna taka przenośna szklarenka można ją sobie byle gdzie postawic . Czy ona jest z pleksy . Fajnie ,sałatki niedługo będziesz miec swoje, a lobelia sliczna . Gdzie Ty te wszystkie cuda kupujesz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj IRENO!
Pięknie kwitną Twoje rośliny cebulowe. A działkę masz pięknie uporządkowaną.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Irenko jaką odmianę czereśni masz na swojej działce? Chciałam kupić jakąś i kompletnie nie wiem jaką.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko udało mi się kupić różową lobelię bo rok temu zmarzła, tej zimy pewnie też nie wszystkie przetrzymały, na pewno coś ubędzie. Też mam niebieską, czerwoną i te różowe. U ciebie padało a u nas w dzień słońce a w nocy mróz do -3 C, ta zima nie może od nas odejść.

Igorze żeby ta wiosna na dobre się zadomowiła a to jeszcze noce mroźne, na pewno roślinom nie wychodzi to na dobre.

Jadziu ta szklarenka to są zwykłe szyby ze starych okien, ustawia się szybko, kilka minut jak domek z kart a roślinom dają dużo ciepła. Sałata powinna być pod koniec kwietnia, następnie przeniosę szyby na ogórki. Pytasz gdzie kupuję różne rośliny, po trochę na targu, w sklepie ogrodniczym i Centrum Ogrodniczym w Pile.

Krysiu na razie z cebulowych to tylko krokusy zakwitły a tulipany mają pąki, może do niedzieli zakwitną. Działka sprawia wrażenie uporządkowanej, bo jeszcze niewiele na niej kwitnie.

Gosiu moje czereśnie to są stare odmiany, wczesna majowa Marchijska i późna Biittnera czerwona, obie są bardzo smaczne. Obecnie są inne odmiany ale tych nie znam.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj IRENO, pozwoliłem sobie odbyć wiosenny pospacerować po Twoim ogrodzie . Sałata ,lada dzień będzie do zjedzenia, moja jeszcze w ziemi siedzi, a kiedy urośnie nie wiadomo.
Agnieszka W.
200p
200p
Od: 23 wrz 2009, o 09:29
Kontakt:

Post »

Irenko ja mam czerwoną lobelię( taką prawie bordo ), cudna była. Okazało się jednak, że mimo moich obaw przetrzymała zimę. Bo widzę, że wychodzi, miała takie ciemno-zielone liście. ;:138 :wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

IRENKO!
Popadało i robi się cieplej, więc będziemy miały coraz więcej kwitnących roślin.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu dziękuję za odwiedziny. Sałatę sadzę w taki sposób każdego roku i zwykle po miesiącu jest dobra do wycinania, w tym czasie urośnie też szczypiorek i mam własne nowalijki na stole.

Agnieszko też mam takie bordowe lobelie, są posadzone w różnych miejscach i tam gdzie rosły w bardziej wilgotnym gruncie tam zmarzły.

Krysiu gdzie popadało to popadało u nas świeci słońce całe dnie od świąt. Krokusy przekwitły bardzo szybko a tulipany dopiero zaczną kwitnąć. Czy u ciebie w tym roku tulipany i żonkile są dorodne i okazałe bo u mnie są jakieś niepozorne małe i mało jest pąków. W ubiegłym roku sadziłam piękne cebule, dużo tego było o różnych ciekawych kwiatach a tu nic nie wyrosło, czyżby ta zima zaszkodziła.

Kilka dzisiejszych fotek i maleńki zakup.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”