Tak daleko stąd....

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tak daleko stąd....

Post »

Asiu, wynagrodziłaś swoją nieobecność wspaniałą prezentacją! Meble świetne - ten bujak jest boski! Do tego jak zawsze pięknie zaprezentowałaś swoje rośliny. Urocza ta donica z szafirkami.
Pogoda pod psem u Ciebie, a ja wyglądam deszczu dla odmiany.
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Popatrz a mnie się Irlandia z zielonymi słonecznymi przestrzeniami kojarzyła.
A z dzieciństwa pamiętam, że rodzice mojej koleżanki poziomki w całkowitym cieniu mieli i były bardzo smaczne. Przynajmniej nam - dzieciom bardzo smakowały.
Wydaje mi się , że tego cosmosa gdzieś u nas widziałam w sklepie. Dziś pojadę sprawdzić.
Miłego dnia życzę. Kasia
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu Witaj ;:7
a propos szopek,to one są tak robione,że szkoda gadać..mój M już musiał drzwi podpiłować bo opadły i nie dało rady otwierać :roll:
Deszcz,deszczem ale zapowiadają śnieg :shock: U mnie dziś w nocy ma padać :shock:
Słyszałam pogłoski,że lato w tym roku ma być wyjątkowo upalne..jakoś nie chce mi się wierzyć :;230

Mebelki ogrodowe super,można wiedzieć gdzie kupiłaś?

Ps.moja teściowa przyjeżdża w lipcu :D To będzie pierwsza jej wizyta w moim ogrodzie :oops:

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Nie mogę sie pogodzić z tą pogodą! Pada śnieg i jest około 1 stopnia... Ale będą święta :(

Gieniu widziałam w twoim ogródku że twoje korony jednak przeżyły, to chyba dobrze im przygotowałaś podłoże. Niebawem śmigną w górę tak że nie obejrzysz się a pączki zaczną wychodzić na szczycie :wink: Co do ismen to nie wiem, bo miałam raz w donicy ale wypóściły liście tylko i nie kwitły a potem to chyba zgniły.

Zielona Aniu Dzięki za te ciepłe słowa. Bujak to był mój ulubiony mebel dopóki nie przywiozłam huśtawki. O tyle lepsza bo mam kupę miejsca żeby porozkładać moje książki a jeszcze można się na niej położyć!

Kasiu Irlandia owszem zielona jest.... ale jest za to cena. Bardzo duuuużo deszczu.
Tu jest taki kawała a propos lata: - pamiętasz lato w zeszłym roku?
- aa tak pamiętam, to było w niedzielę?

Adamie Fajnie gościć nową duszyczkę, życzę miłego podglądania :wit A poszukaj tego kosmosu bo już paru forumowiczów powiedziało że jest w miarę dostępny w marketach.

Aniu 1 wiem jaka jest jakość tych szop :evil: dlatego jeszcze jej nie mam. Jeśli już mi zabraknie miejsca to chyba pojadę do tartaku i sama taką sklecę z porządnego drewna. Żadna sztuka... tyle że trzeba wiedzieć ile czego i gdzie przyciąć.
Nie wierz pogłoskom dziewczyno! Tu niema lata :cry: ja się już tak dałam nabrać 3 lata z rzędu. Teraz jak widzę że ulewnie leje za oknem to mówię tylko- o lato przyszło, wcześnie w tym roku... A mebelki to tak: fotelik kupiłam w zeszłym roku w Woodie's DIY a huśtawka jest z drugiej ręki.
Teściowa moja droga będzie zachwycona twoim ogrodem! Nie masz się czego obawiać ;:138
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Bogusia 45
50p
50p
Od: 27 paź 2009, o 18:43

Post »

Witaj Asiu :wit pięknie urządziłaś swój ogródek pomysł z donicami wykorzystam u siebie,a buty miałam w zeszłym roku u siebie znajomi się śmiali że strach u mnie buty ściągać.
Pozwolisz to będę do Ciebie czasami zaglądać.Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=29155" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Asiu, czy Ciebie też zasypało? U mnie od wczoraj spadło już ponad 20cm. Makabra :twisted:
4 lata temu, tuż przed wyjazdem do Szkocji, czytałam, że lato trwa tu 3 dni w maju i właśnie się skończyło :D Ja wyjeżdżałam w czerwcu. Tymczasem to moje pierwsze lato tutaj było długie i gorące. Niestety, okazało się, że to było wyjątkowe lato stulecia i już się nie powtórzyło :roll:
Bardzo mi się podobają Twoje mebelki. Ja ostatnio przytargałam od sąsiada stare drewniane łóżeczko dziecinne. :;230 Będę mieć skrzynię na kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p

Post »

Bogusiu witaj :wit ciesze sie ze wpadlas.
Z butami to zrob tak: jak bedziesz widziec ze ktos ma jakies ciekawe buty to nie pokazuj mu tej czesci ogodka z bucikowymi doniczkami. Buty znikna- zwal na psa. Przeboleje, zapomni i kupi nowe. A jak znowu cie odwiedzi to dostanie jeden w prezencie, tyle ze od razu z kwiatami, niby w ramach przeprosin :wink:

Mario z ta pogoda to niezle sie narobilo. Popatrz tak bez uprzedzenia! U mnie tylko rano lezal snieg ale i tak jest zimno. A ja banana na dwor wynioslam w niedziele, dobrze ze sprawdzilam prognozy i schowalam go z powrotem do domu.
Ale sie usmialam na te lozeczko, bo dokladnie w zeszly weekend podgladnelam mojego sasiada przez okno co to zrobil nowego bo duzo doniczek mi przez plot przezucil. I co widze, lozeczko rozebrane i przymocowane na plocie zaadoptowane jako dla pnaczy. Fajnie to wyglada, tak schludnie. Zobaczymy jak zniesie warunki atmosferyczne :P

Wczoraj w nocy wialo nieludzko i moja miniszklarenka sie przewrocila. Obciazylam ja w lecie ale teraz bedzie ja trzeba chyba przyspawac!!!! Ja juz nie moge z ta pogoda. Nie moglam patrzec na te zwloki moich swiezonarodzonych dzieci porozsypywanych po betonie :cry: pozbieralam co pod reka i poszlam do pracy rano. Musze sie psychicznie nastawic do stawienia czola tej masakrze. ;:145
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Współczuję, bardzo przykro stracić w ten sposób rośliny ;:4
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Asiula, jesteś artystką. Masz zmysł artystyczny i ciekawe pomysły. Ale i rzemieślnik z ciebie niezły. Sama odnowiłaś meble i mozaikę na stole. Bardzo mi się wszystko podoba. Chętnie będę podglądać kolejne twoje ogrodowe poczynania. :)
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Asiu wpadłam i ja do ciebie. Bardzo mi się podobało. Super pomysły masz i dużo pracy włożyłaś w ten twój zielony zakątek.
Będę tu częstym gościem. :lol:
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Asiu współczuję takiej paskudnej pogody. Czytałam też wątek Marii - u niej jeszcze gorzej. Ja mogę was pocieszyć tylko w ten sposób- wy choć macie swoje ogrody przy domku. JA na razie wszystkie nowe rośliny mam w doniczkach na balkonie i w domu(wszędzie w domu, nawet na stole). Będę mogła posadzić dopiero po świętach. A i u nas padało wczoraj nieźle. Dziś jakby wychodziło słoneczko. Będzie lepiej!

Pozdrawiam serdecznie. Kasia :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ASIU- przyszłam zobaczyć wiosnę u Ciebie. :D Rzeczywiście,patrząc na te szachownice jest dużo wcześniejsza, niż u nas. :roll: Było by cudownie , gdyby nie deszcze o których mówisz,u nas dotąd była ładna pogoda, kilka dni przepracowałam w ogrodzie, ale żeby nie było zadobrze , to dzisiaj już pada, :( święta mogą być niezbyt ciekawe.,a ja zawsze lubilam po południu pojść do lasu, u nas są lasy pełne zawilców. :) :) :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Asiu rzeczywiście chyba w końcu udało się przygotować odpowiednia ziemie koronom bo chyba mam aż 6 , może nie wszystkie zakwitną ale nie zgniły .

Nasionka dostałam wczoraj zaraz idę je posiać , a Ty już dostałaś patyczki hortensji ?

Genia :wit
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Asiu! jestem u Ciebie pierwszy raz ale nie ostatni. Muszę przyznać że Ty i Twój ogród zrobiliście na mnie wrażenie. Podziwiam Twe pomysły i pracowitość, nie mogę doczekać się zdjęć stłu, na pewno będzie super! pomysł z donicami genialny, baaardzo mi się podoba
Nie zazdraszcza tylko braku lata.... choć kto wie przecież idzie globalne ocieplenie
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p

Post »

Izo,Una, Tajko i onka37 cieszę się że wpadłyście :wit I dziękuje za wszystkie pochwały.

Kasiu ja też mam część zieleni w domu. Dalej sie dziwię jak mój "współlokator" to wytrzymuje :D Ale na razie nie wkładam nic cennego do szklarenki bo nie jest przytwierdzona, poza tym jest teraz bardzo zimno.

Gieniu bardzo się cieszę na twój "cesarski" sukces. Nie ma to jak włożyć w coś dużo wysiłku i widzieć że się opłaciło!
Dziękuje bardzo za patyczki ! Przyszły wczoraj tak akurat w urodziny moje, jakby prezent ;:138 Siedzą już w ziemi całe i zdrowe.

Aniu wiem też jak przykro stracić wyczekiwane kwiaty jak ci je ktoś lub coś podepcze czy zje :evil: Biedne te twoje korony, mam nadzieje że inne egzemplarze się uchowały. U mnie grasują te dwie bestie
Obrazek
widziałam że pare razy bardzo niebezpiecznie obwąchiwali te moje korony, tak że może rzeczywiście coś ci pożarło tą twoją...
Mój kawałek podłogi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”