Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

Oj, niezła pomidorkowa kolekcja. Ja tam skromnie tylko Malinowy Warszawski, Bawole Serca, Koralik,Malinowy Kapturek(drobno owocowy).Szukałam tego pomarańczowego gruszkowego ale w Toruniu nie było nasion.
Bardzo pozytywne masz korby :D
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u Wioli?Na tym wygwizdowie? :shock:
;:172 ;:183

Na balkonie im dobrze chyba są w skrzynkach, skrzynki w styropianach widać za dobrze bo maja kiełki jak nie wiem co :roll: Czas do doniczek i na działkę je zadołować niedługo. Te z lodówki muszę gdzieś i w coś upchnąć. Na balkonie już się ledwo ruszam tak mam pozastawiany jeszcze wysiewy tam ciągle przenoszę na słoneczko hehe a na noc do domu :;230 ;:224
eh wspaniała ta wiosna !

ale tych pomidorów to faktycznie wow ;:136
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Misiu, wiesz , jak to jest .... śledzę na bieżąco wątki pomidorowe .... i... wariuję :;230 A wysiewałam tylko po 5 nasionek...znaczy miałam taki zamiar...ale wysiałam trochę więcej , bo pomyślałam : a jak nie wszystkie wzejdą? :;230

Moniś tak sobie rozmawiamy o Twoich przepisach i przypomniałam sobie smak tego karczku z boczusiem , cebulką i grzybami...mniam! :;230 Masz przepisy na pyszne potrawy, nie kłopotliwe w przygotowaniu - watro z nich korzystać! :D Brak czasu powiadasz?No cóż , teraz , w sezonie , będzie go jeszcze mniej , ale na pewno od czasu do czasu wstawisz jakiś przepisik, tak między zdjęciami swojego pięknego ogrodu... :oops: :P Liczę na to.

Kasiu , ja w tym tygodniu , wybieram się do Wrocka , między innymi na pocztę ,żeby wysłać Ci przetacznika.Sprawdziłam - mam jeszcze kilkanaście nasion żółtego gruszkowego.Dorzucę Ci.One wprawdzie mają do grudnia 2009 termin przydatności , ale wzeszły mi w 100 %.On jest pyszny - warto go siać.Tylko wysoki jak nieszczęście :;230 , trzeba palikować.Adres mam - jak nadam przesyłkę - dam Ci znać!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tymi pomidorami to jest tak.Wiecznie kupuję sporo odmian w poszukiwaniu tych najsmaczniejszych.Kiedyś miałam nadzieję ,że wybiorę kilka odmian i wtedy ograniczę się do siania tylko tych wybranych....Ale teraz pozbyłam się złudzeń i już wiem ,że ta chwila nigdy nie nastąpi....chyba ,że zrezygnuję z forum :;230 :;230 :;230

Wiolu , ja mam lepiej , bo latam z tymi wysiewami na taras - a tam więcej miejsca niż na Twoim balkonie..Stoi tu też dużo doniczek w różnymi roślinami , które czekają na swoją kolej do posadzenia w gruncie , więc też , niestety jest ciasno... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Widzę, że wszystkie myślimy tak sam - "posieję więcej bo a nóż widelec nie wzejdzie" - zazwyczaj wschodzi gęsto jak szczotka :;230
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Testujcie testujcie dziewczyny. Jak coś wybierzecie to ja chętna na koktailowe niskie soczyste kolor nie ma znaczenia ;:224 i taka nazwę poproszę bo tyle tego jest, że zwariować można.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś a jakiego ja znowu przetacznika wyżebrałam u Ciebie bo nie pomnę.Skaranie Boskie z taką babą jak ja. Łazi całą zimę po cudzych ogrodach, naogląda się , nażebrze i sklerotyczka stara nawet nie pamięta co!Za nasionka serdeczne dzięki. Moja córcia uwielbia te pomidorki.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko :;230 najwidoczniej Ci się spodobał! :;230 Wygląda tak (dla przypomnienia ...)

Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, piękny- teraz sobie przypomniałam.Chcę , chcę :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś niezły przegląd pomidorowy sobie zafundowałaś.
Faktycznie jak obrodzą to nie przejesz, choćbyś pękła. :;230
Ja mam 30 odmian po jednej z każdego, bo więcej mi szklarenka nie pomieści, ale też mam nadzieję posmakować w tym roku prawdziwych pomidorów a nie sklepowych bezsmakowców.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Basówko, wiedziałam kiedy wrócic na łono forum :wink: Też się pisze na kilka patoli pomidorków ;:196
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Basówka...MadziuMisiu-jak Wam wzeszły pomidorki od kozuli....bo mnie słabo a i teraz po pikowaniu cos kiepsko rosną....2 dopadły mszyce ;:14
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

grazynarosa22 pisze:Basówka...MadziuMisiu-jak Wam wzeszły pomidorki od kozuli....bo mnie słabo a i teraz po pikowaniu coś kiepsko rosną....2 dopadły mszyce ;:14
... a mnie nawet ładnie, ale rosną powolutku :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko , jak obrodzą - znowu narobię soków...Osobiście wolę nadmiar pomidorów , niż ich brak...zawsze można coś wykombinować ,żeby się nie zmarnowały. :D

O kurczątko!Nie wierzę własnym oczom!!! :shock: Gabrysia! Padam do nóżek!Jak miło ,że wróciłaś , Córo marnotrawna!
Jak "sobie" przyjedziesz , to "sobie " weźmiesz!!!!! :;230

Grażynko wysiewałam po 5 nasion od kozuli , powschodziło mi po 4 nasiona , ale odmiany o nr 13 - tylko 1 , a 28 - 2 szt.Tak, że jutro dosieję - posieję po 5 nasion z tych dwu odmian - zobaczymy....Mszycy nie mam , ale ja wystawiam pomidory na taras.Nie mają za mną lekko , dzionki bywają chłodne... :oops: Ale wszystkie ( nie tylko od kozuli ) rosną pomału.... Tak jak Madzikowi... :D (widzę ,że się odezwała :;230 )
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak, tak Małgoś, pomidorki trzeba hartować od młodu, żeby potem nie chorowały. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”