Pomidory z nasion od Kozuli
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli
Fajnie Madaleno, że Ci powschodziły, a ten Black Krim wzeszedł i mu te czapeczki jeszcze siedzą? To spróbuj je delikatnie pościągać, chyba że dopiero wyłazi. Czasami Krim pokazuje samą łodyżkę, bez liścieni, to się nie przejmuj, wykształci listki.
Pozdrawiam! Gienia.
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Kozulo....proszę Cię o wypowiedź w sprawie temperatury w jakiej należy trzymać rozsadę pomidorów po pikowaniu.
Czytając forum zetknęłam się ze skrajnymi opiniami od 16-18 do 23-24 stopnie. Wyśrodkowałam i trzymam pomiędzy czyli 17-22 - dobrze??? Zaznaczam, że słońca na zewnątrz jak na lekarstwo.

Czytając forum zetknęłam się ze skrajnymi opiniami od 16-18 do 23-24 stopnie. Wyśrodkowałam i trzymam pomiędzy czyli 17-22 - dobrze??? Zaznaczam, że słońca na zewnątrz jak na lekarstwo.
Aśka
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
U mnie z kilku wcześniej posianych te od kozuli są największe i najładniejsze
A część główna zasiewów powinna się pokazać lada dzień.

A część główna zasiewów powinna się pokazać lada dzień.
Pozdrawiam, Maciek.
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Wszystko prawda . Zasady są proste - im mniej światła , tym niższa temperatura , w miarę możliwości oczywiście . Jeśli światła jest mało trzeba się trzymać dolnej granicy .aśka2006 pisze:Kozulo....proszę Cię o wypowiedź w sprawie temperatury w jakiej należy trzymać rozsadę pomidorów po pikowaniu.![]()
Ps. Trochę sobie poszczepiłam . 2,8 tys. szt . to za mało aby kogoś przyuczać , za dużo dla jednej osoby . Dzisiaj mam już dosyć , jutro przejrzę co jeszcze nadaje się do wysiewu . Nasion mam nadal dużo , ale podejrzewam że z niektórymi krzyżówkami nie trafiłam i tych wolę nie dawać .
Pozdrawiam , kozula .
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie pomidorki od kozuli rosną ale jak dziwnie te co mają być wysokie wykiełkowały pierwsze i błyskawicznie wystrzeliły w górę a koraliki dopiero nieśmiało zaczynają kiełkować tego samego dnia posiane 

-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje "Kozulowe" już popikowane.
Z wysianych około 50 nasion zastrajkowały tylko moje stare (chyba już za stare) maskotki i gruszkowe, a te od Kozuli wzeszły prawie wszystkie (jedynie z nr 93 coś słabo poszło- z 3 nasion wykiełkowało 1), ale co tam i tak będę miała problem, gdzie to wszystko poupychać
. Pięknie za to rośnie nr 75 - "o głowę" przerósł pozostałe.
Z wysianych około 50 nasion zastrajkowały tylko moje stare (chyba już za stare) maskotki i gruszkowe, a te od Kozuli wzeszły prawie wszystkie (jedynie z nr 93 coś słabo poszło- z 3 nasion wykiełkowało 1), ale co tam i tak będę miała problem, gdzie to wszystko poupychać

Dorota
- kozula
- Kontakt:
Jeden i drugi nowiuteńkie i rzecz jasna jeszcze nie wypróbowane . 75 to bawole serce które powinno być wczesne , 93 to krzyżówka samokończącego malinowego z bawolim sercem . Być może ich genom było nie po drodze i rośliny są niemrawe .
Zetek i Piottras , jeśli chcecie jeszcze jakieś nasiona musicie napisać pw , żebym wiedziała dokąd je wysłać . Już tylko niektóre chciejstwa mogę zaspokoić .
Pozdrawiam , kozula .
Zetek i Piottras , jeśli chcecie jeszcze jakieś nasiona musicie napisać pw , żebym wiedziała dokąd je wysłać . Już tylko niektóre chciejstwa mogę zaspokoić .
Pozdrawiam , kozula .
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kozulo a jakie masz jeszcze dostępne bo ja nie bardzo w temacie.Swoje pomidorki kupowałam na chybił trafił a tu czytam same superlatywy oTwoich i chętnie bym spróbowała też gdyby była taka możliwość 

- kozula
- Kontakt:
Głównie malinowe i trochę krzyżówek malinowych z czarnymi .
Pozdrowienia , kozula .
Pozdrowienia , kozula .
- kozula
- Kontakt:
O , jakiś gen barwy miąższu się plącze . Fioletowawe ,,nóżki '' , to nie tylko objawy chłodu , głodu czy przejedzenia . Ze znanych odmian gen barwy miąższu ma Szkarłatna Kula i nie jest to jakaś sztuczna wstawka , to wynik krzyżowania .
Marzanka , dawaj adres .
Pozdrawiam , kozula .
Marzanka , dawaj adres .
Pozdrawiam , kozula .
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Od jutra zaczynam pikowanie ,i gdzie ja biedna te wszystkie pikówki postawię
Przypominam ,że głosowanie marcowe jeszcze się nie skończyło

Przypominam ,że głosowanie marcowe jeszcze się nie skończyło

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Kozulo wysłałam adres na pw jeszcze raz dzięki 

-
- 50p
- Od: 13 lut 2008, o 13:35
a ja ostatnio odwiedziłem Kozule
i zostałem obdarowany taką ciekawostką jak "cytryniec chiński" oraz dostałem jeszcze parę ciekawych pomidorków, przepikowałem już je do "jogurtów" i co ciekawe rosną dużo silniej niż moje pikowane w tym samym czasie .. cuda jakieś, czy co