Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Daluś :D :D
Piękne liliowe zakupy !
Podoba mi się zwłaszcza ta najciemniejsza :D
Mnie też po wczorajszych kilku godzinkach w ogrodzie boli kręgosłupik :lol:
Dalu czy Wasz cedr nie podmarzł po takich mrozach ?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach, Dalu, Dalusieńko - aż mnie skręca, gdy widzę te cebule... Allle się będzie działo!!! I do tego widzę przewagę różowo-białych, moich ulubionych...
A ja jeszcze ani jednej, jedniusieńkiej! Ani pół!!! I nawet nie wiem jakie kupię ;:123

Chociaż się napatrzę...

I zaraz, zaraz, przesadziłaś clematisy??? To już można?
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalu. Zakupy znakomite. Ja jesienią kupiłam trochę lilii, czekam jak przezimowały i jak będzie ze znikaniem kwiatów :evil: Czy znów będą chętni do zaopiekowania się nimi. Bardziej nastawiam się na liliowce, gdyż ich nikt nie będzie ścinał /taką mam cichą nadzieję./ Tobie to dobrze, bo jak nazywasz pracujesz w "kucki" - ja za to na kolanach - brzuch przeszkadza :;230
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś ależ niesamowicie piękna i kwitnąca wiosna u Ciebie :shock: Tak dużo już różnych cudeniek kwitnie i już pszczółki pracowicie uwijają się wśród nich :D Zakupy liliowe wspaniałe, ja na razie jestem twarda 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Dalu, piękna wiosna u Ciebie :)

Super liliowe zakupy! Ale będzie się działo w lecie ;:138

Trzmielinami się nie martw, u mnie w zeszłym roku też zmarzła na pniu i odbiła, troszkę to trwało, bądź cierpliwa. W tym roku znowu mi zmarzła i też będę czekać...:D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Daluniu ;:167 ojjj, będzie u Ciebie liliowo i pachnąco ;:196

Gratuluje zakupów ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ach zakupy są takie fajne ;:138 ale będzie pięknie mhmm może i jeszcze dokupię lilii ??
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Dalu 18° ciepła to cieplutko u Ciebie Dalu, u mnie ostatnio 14° to max. Generalnie dość chłodno, odpowiednia pogoda na kopanie ziemi i wyrywanie darni. :)
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Dalu piękne liliowe zakupy. Ja próbowałam wsadzić swoje w weekend, niestety ziemia trochę głębiej jeszcze zamarznięta :(
W okolicach Wrocławia pewnie nie ma tego kłopotu :?:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dalu to tylko pozazdrościć takiej swobody działania. Możesz rozłożyć pracę na etapy. Ja jak większość dopóki robi się wcześnie ciemno na razie nie mogę w tygodniu pozwolić sobie na ten luksus. A w dodatku dziecko w szkole, więć muszę mu trochę czasu poświęcić. Zostaje weekend. I szaleństwo. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Lilie mam podobne :lol:
Dalu, nie szalej zbytnio, dawkuj sobie pracy po trochu, bo potem będzie szkoda..
Wiesz co, ja tez po tych moich chorowaniach ciągle do siebie dojść nie mogę, jestem osłabiona (ale to nic nie szkodzi.. :;230 ) a gardło boli mnie ponad miesiąc i nie ma zamiaru przejść ;:14
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Nareszcie i u mnie Dalu nieco cieplej,podobnie jak u Ciebie. W Twoim ogrodzie lilie będą prezentowały się pięknie, bo tutaj wszystkie kwiaty mają cudowną oprawę soczystej, obfitej, głębokiej zieleni. Uwielbiam u Ciebie właśnie tę bogatą zieleń. Te jej przeróżne odcienie, wiloplanowość i radośnie tańczące plamy słońca na tej niezwykłej scenie. Lubię też kameralność Twego ogrodu i choć czasami podobają mi się wielkie przestrzenie, to po namyśle, stwierdzam, że jednak lepiej czułabym się u Ciebie.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Wszędzie widać wiosnę cudownie. ;:3 I przygotowania do nowego sezonu w postaci cebulek :D będą cudnie kwitły latem.
x-d-a

Post »

Kasiu, witam pięknie w moim ogrodzie i zapraszam jeszcze :lol:

Feluś, dziękuję za miłe słowa ;:196 W tym roku planuję posadzić sporo lilii, część już siedzi w ziemi od jesieni. Wymyśliłam sobie, że będę je sadziła we wszystkich wolnych miejscach, zwłaszcza na tle zieleni iglaków i Rh, które latem są nieco smutne...

Aniu, zdrówka życzę :D Ja już powolutku dochodzę do siebie, ale ciągle praca w ogrodzie bardzo mnie męczy. Staram się ją dozować, ale w ten sposób nie wyrobię się chyba do maja :;230

Gosiu, ogród to jest praca na pełen etat, więc jestem pełna podziwu dla Ciebie - praca zawodowa, dom, dzieci i jeszcze ogród :roll: Jesteś bardzo dzielna :!: Ja sobie mogę pozwolić na codzienne spędzanie w ogrodzie kilku godzin, chociaż teraz przed Świętami też mam więcej obowiązków ;:108

Asiu, u mnie od kilku dni jest bardzo ciepło, więc spokojnie można już sadzić i przesadzać. Ja jeszcze trochę się wstrzymuję z liliami, bo boję się nocnych przymrozków...

Isiu, koniecznie dokup kilka lilii - latem ich piękne, często pachnące kwiaty nieustannie mnie zachwycają :P

Halinko, też mam nadzieję, że mój lipcowy ogród będzie zachwycał kwitnącymi liliami...

Daisy, trzmielina na szczęście -póżno, bo póżno- ale najczęściej odbija. Podobnie zresztą jak irga...No, cóż, będę niecierpliwie czekać ;:65

Agnieszko, jak tylko słoneczko zaczęło mocniej przygrzewać, pszczółki wzięły się do roboty! To dobrze, ja zawsze bardzo się cieszę, jak w moim ogrodzie dobrze się czują wszelkie żyjątka...Dzisiaj widziałam kilka ślimaków (tych w skorupkach) i jakoś nie miałam serca zrobić im krzywdę...

Aduś, ja pracuję w różnych pozycjach, a i tak potem jestem obolała. Dzisiaj przypomniałam sobie o mojej podkładce i siadam na niej pracując - nawet dosyć wygodna jest taka pozycja.
Masz rację - liliowce są niezawodne i piękne, ale jakoś nie mogę się powstrzymać przed kupowaniem i lilii, i liliowców. I właściwie w tym sezonie nie planuję żadnych innych zakupów roślinkowych (no, może z małymi wyjatkami).

Urszulko, a wiesz te kolory -tonacja różowa, biel, trochę fioletu- to ja kupuję podświadomie. Znaczy, że to też są moje ulubione kolory!
A co do klematisów, to u mnie ziemia jest już ładnie rozmarznięta, od kilku dni jest bardzo ciepło, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je przesadzić.

Pell, ta ciemna lilia to Landini; podobno ma być "prawie" czarna...
A mój cedr to już wielkie, kilkunastoletnie drzewo i żadna zima mu nie straszna.

Kochani, dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie, napracowałam się okrutnie, a i tak końca nie widać. Widać natomiast coraz więcej kwitnących kwiatków, zwłaszcza krokusików:

Obrazek Obrazek

...choć nie tylko:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dalu, dziś wiosna to pełną parą :) piękna, słoneczna pogoda, tylko dzień wydaje się jeszcze za krótki :) we Wrocławiu krokusy opanowały trawniki, "chwała władzy", że ktoś wpadł na taki pomysł, by sadzić je na każdym skwerku :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”