W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)

Post »

Mambo- mogę powiedzieć iż dobrze masz, kot nie podejdzie do skrzynki i rośliny ocaleją :D . Moje nie uznają takich szczegółów jak zajęty parapet -dzisiaj zastałam zmiażdżona przezroczystą przykrywkę nad tacką z wysiewami, bo któryś z kotów postanowił wygrzać się na moim oknie :roll: Całe szczęście że jeszcze nic nie wykiełkowało, bo była by miazga z roślin. Ale co potem???
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

He, koty czasem traktują siewki brutalnie, ja już nie wysiewam w domu, bo siewki są wleczone po całym domu, wsadzane mi do butów, gryzione itd. Ciekawe, że tzw kocia trawa jest kompletnie ignorowana :D Spokój ma tylko rzeżucha, pewnie za ostra dla kotów.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Aziza
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 sty 2010, o 21:36

Post »

treissi pisze:Danusiu on ogólnie ma problemy biedulek. Załatwia się bardzo często i rzadko...A ostatnio nie bardzo chce jeść karmę... A jak zje coś innego to jeszcze gorzej :( Nie byłam z nim u weta, bo hodowczyni, od której go adoptowałam powiedziała, że już tak ma. Ale chyba jednak się z nim wybiorę, bo się męczy. Może chociaż troszkę da mu się ulżyć.
Zawitałam na forum niedawno i przeglądam niektóre wątki od końca. Zauważyłam zdjęcia Rudego, nie mogę pisać PW więc piszę tutaj może Monika zaglądnie na wątek.

Moniko wybierz się z Rudym do weta i zrób kiciusiowi badanie w kierunku na zewnętrzną niewydolność trzustki. Wszystko co o nim napisałaś wskazuje na problemy z trzustką.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Mamabo - Fiona lubi trawe dla kotow, mama jej wciąż wysiewa, podrgyza też taką białą kaszke jak się wkłada do bukietów, uschnięte kwiatki kalanchoe oraz uschnięte kwiatki wrzosów. Na szczęście na żadne kwiaty się nie kłądzie (mogłyby nie przeżyć :;230 ) ale za to potrafi pilnować kwiatów stojących w wazonie na podłodze, głównie przed moim psem - obie mają jakiś pociąg do wody pitej z wazonu :)
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Siejecie dziewczyny kocimiętkę? Mojej nie rusza dopóki rośnie. Po zmiażdżeniu kilku łodyżek, to jest dopiero jazda! :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam kocimiętkę w ogrodzie - coraz to jakiś kot się na niej wyleguje. Teraz dopiero zaczyna odbijać po zimie, a już ja skubią. Sadzona specjalnie dla nich, żeby dały spokój innym grządkom :heja
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam co prawda działki, ale spory balkon i sporo na nim rośnie. Kiedy rośliny zaczynają odbijać zaczyna się "wielkie żarcie" mojej kocicy. Nie wiem dlaczego, ale szczególnie upodobała sobie młode powojniki :?: Innymi tez zresztą nie gardzi :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Mama też sadzi Fione kocimiętkę, bawi się nią jak mały kociak :)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

U mnie Mamba to pasjonat ogrodnictwa :D Musi być przy każdym podlewaniu, wsadza łapę pod wodę z konewki, jak ukocha sobie jakiś kwiatek, to ociera się o niego, "całuje", tak było z cyklamenem, niestety, kwiatek nie odwzajemniał uczuć, niewdzięcznik :D Kocimiętkę przynosiłam z działki, ale nie wzbudzała w kotach emocji, za to takie ziołowe tabletki na sen (chyba hova) na bazie waleriany powodują u moich kotów euforię, jak przyjmowałam, to rano koty wisiały mi na stopach, miaucząc, wyjąc i śpiewając :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam w ogrodzie kozłek lekarski z którego korzeni jest uzyskiwana waleriana, ale jeszcze żaden kot się nie domyślił, że pod ziemią takie skarby czekają :;230
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Fiona też towarzyszy mamie przy podlewaniu, przesadzaniu, pilnuje kwiatków... itd... i jeszcze musi się wody z konewki koniecznie napić :)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

No ba, pewnie, że musi :D :D :D nawet, jak wszystkie storczyki w misce się "posilają" nawozem, też spróbuje. A wazony... hm, to temat na dzieło naukowe, dlaczego kot woli z wazonu, niż z miski pić :?: w ogóle woda - prysznic, kran, rynna są zawsze najciekawsze.

Dziś znowu - południe, a łóżko nie posłane, bo jak je budzić, no żal, niech odeśpią nocne gonitwy :D

Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy nie macie wrażenia, że koty, to stwory niezmiernie ciekawskie? Przez całe moje życie były w domu psy, nigdy nie miałam kota, ale nigdy też nie sądziłam, że interesuje je wszystko co się rusza.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie da się ukryć że koty są ciekawskie -wszystkie zmiany w domu i ogrodzie są pod ich ścisłą obserwacją, każda nowa rzecz obwąchana, każde pudełko to świetne legowisko, a ile rzeczy do zabawy - rękawiczki, skarpetki, szpulki nici, doniczki, firanki, rośliny etc etc. No i jeszcze to błagalne spojrzenie przy obiedzie i przesuwająca się w stronę talerza kocia łapka :;230
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Fiona to ma jeszcze spacjalną wanienke w łazience z której pije wode :;230 (mama mnie zabije za to że tak kabluje na biednego kotka ;:125 )
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”