Krysiu-Ignis - Myślę, że przez cały tydzień trochę tego śniegu ubyło.
Jadziu52 -
Ewuniu - mam nadzieję że i u Ciebie śnieg znika. Z tym zawiasem to jest taki kłopot - że on odpadł od słupka a nie od furtki ( dokonałam nieprecyzyjnego opisu

) a słupek głęboko wkopany zabetonowany i jeszcze brama na nim wisi z drugiej strony

. Trzeba będzie spawarkę przytaszczyć na działkę i jeszcze spawacza na dokładkę
Bałwan to całkowicie autorskie dzieło mojego syna - tylko doniczka z odzysku
Wisienko - prognoza się sprawdziła i od czwartku jest całkiem ciepło! mam nadzieję że jak pojedziemy następnym razem - to już śniegu nie będzie.
Agape - ten śnieg to niestety na pewno zimowy. Był dość mocno zmrożony od góry - tak, że pode mną wcale się nie zapadał.
Ale teraz jest na prawdę ciepło i pada taki drobniutki ciepły deszczyk może go rozpuści.......
Oranio - fakt - biało jeszcze w Waszym wąwozie, ale nad Oranię zawita wiosna wiosna, głęboko w to wierzę.
Mario Tereso - witaj pierwszy raz na mojej działce! Z tego co piszesz to naprawdę mamy podobne warunki glebowe na naszych działkach

Ja też cały czas wzbogacam - czym tylko mogę glebę chociaż na rabatkach kwiatowych. Kompost, gnojówki roślinne, gnojówka z obornika no i niestety nawozy mineralne również. Bez tego i bez podlewania - moje roślinki wyglądałyby jak miniaturki.
Coccinello-Biedroneczko - a ja sobie dzisiaj o Tobie myślałam. Byłam zrobić porządki na cmentarzu i widziałam pierwszą w tym roku biedronkę i tak mi się z tobą skojarzyło. Ja niedawno byłam u Ciebie - ale nie zostawiłam śladu....
Pszczółko-Wiesiu - obyś miała rację. Niczego bardziej nie pragnę. Widziałam dzisiaj Twoje żonkile - ach jakie piękne.....
Zojko444 - też po raz pierwszy na moich małych włościach!Witaj kochana

. Nie pomogę Ci niestety - ja robiłam wszystko pod dyktando Moderatora. Napisz na PW do któregoś z Moderków - a pomogą Ci tak jak mnie
Grażynko - Grapesz - przykro mi że masz takie odczucia. Jeśli coś takiego się wydarzyło - to zapewne przypadek a nie czyjaś zła wola. Nie wyobrażam sobie, aby na
TYM forum ktoś specjalnie zrobił Ci przykrość.