Pochwalmy się swoimi pupilami - zwierzątkami cz.1

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 4 mar 2010, o 16:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pochwalmy się swoimi pupilami - zwierzatkami.

Post »

To był mój kot Bonifacy, ale nie ma go już i cieszę sie , że uwieczniłam go na zdjęciu. Pił dużo mleka, dlatego tak ładnie wygląda. Dużo spał, a na noc wychodził z domu i wracał nad ranem. Bywało, ze nie było go kilka dni i wówczas się martwiłam co sie z nim dzieje. Wracał często po 3-ech - 4-ech dniach i był bardzo głodny. Czasem wracał i nie miał ochoty na papu. Chciął tylko mleka. Okazało sie, że mój kot był bardzo sprytny i znalazł sobie legowisko u sąsiadów przy narzeczonej. Dzieciaki mojej sąsiadki mi o tym powiedziały, cytuję "proszę pani, pani kot jest narzeczonym naszej kotki Misi"

Obrazek

Mój kot nabrał takich manier, że mój mąż mówiąc o nim nazyawał go ksiaże. było to trafne i w pełni uzasadnione okreslenie.
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Podzielam stwierdzenie Iziss80, że człowieka można poznać po tym jak traktuje człowieka. Ale obserwując psa i jego reakcje na danego czlowieka również dowiadujemy się, czy ktoś jest to dobry czy zły.
Z moich obserwacji; mój pies kladł się pod stopy przy niektórych osobach, które nas odwiedzały, innym razem kiedy przyszła pewna kobieta, (której mój pies na codzień nie znał) warczał kiedy ta pani tylko się ruszyła siedząc w fotelu.
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja ukochana Bella:
Obrazek
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Połóż Belli kocyk, przecież to jest zimne. Psy też cierpią na reumatyzm.
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ona nie chciała kocyka :;230 :;230 :;230 - schowała się tam przed hukiem petard na sylwestra :lol:
Awatar użytkownika
KARINIA
500p
500p
Od: 9 lip 2009, o 18:52

Post »

Norel serdecznie dziękuję za poradę.Być może masz rację bo sama ją nauczyłam,że za każdy powrót do domu jest nagroda. Plasterek szyneczki lub coś innego. A teraz po powrocie do domu OCZEKUJE na coś dobrego.A ja nie mam sumienia jej odmówić.Muszę zmniejszyć porcje nagrody bo odmówić nie miałabym sumienia. Z tym szczekaniem to wiem na pewno,że to ze strachu.W pierwszy dzień gdy przywieżliśmy ją ze schroniska to każdy chciał ją pogłaskać i choć tłumaczyłam dzieciom (wszystkie dorosłe),że trzeba jej dać czas na oswojenie się to i tak każdy musiał wyciągną łapkę aby ją pogłaskać no i każdy został ugryziony(właściwie to ona delikatnie szczypie ze strachu).Ale z czasem zrozumiała ,że nic jej nie grozi i przestała już tak reagować na domowników.Ale obcym nie pozwala nadal na żadne poufałości i wiem na pewno,że to tylko ze strachu.Cóż trzeba czasu ,czasu i jeszcze raz czasu. :D
pozdrawiam wszystkich serdecznie

Moje pieszczochy gruboszki i inne
Awatar użytkownika
Iziss80
100p
100p
Od: 21 lut 2010, o 17:24

Post »

Grapesz My mamy taką sama sytuacje u nas. Kociak sąsiadki Pako przychodzi do naszej Cićki i razem sobie leżą i to nie tylko podczas "tego" okresu ale na codzień:) Karmimy oboje a Pako jest tak tłusty że wygląda jak Garfield bo i umaszczenie ma to samo:)[/b]
Elu zdjęcie z Bellą jest rozbrajające i zabawne...śliczny psiak...myślałam że zasneła czekając na kąpiel:))
Pozdrawiam:)
Iza
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A nas na swoich państwa "zaadoptował" Reksio. Tzn. mojego męża i mnie.
Reksio to taki sobie nieduży kundelek, który został po mojej zmarłej teściowej. Piesek powinien mieszkać z drugiego końca domu, nawet szwagier zrobił mu przed domem "wypasioną" budę z tarasem ale on woli spać w stodole na sianie byle być z nami. Byle mówić do niego, pogłaskać go, byle mógł leżeć koło kaloryfera tak jak w tej chwili. U nas zje suchą karmę i popije wodą z miski, podzieli się karmą z kotami przybłędami. U szwagra jeżeli już coś jadł, to musiała to być mięsna karma z puszki.
A najlepiej jest kiedy szwagier przychodzi do nas. Reksio udaje, że to nie on, rozpłaszczy się żeby być jak najmniej widocznym, przyciśnie się gdzieś do ściany, całym sobą mówi "to nie ja, to inny pies". Najczęściej udaje mu się zniknąć wtedy, był pies- przepadł pies.
Pozdrawiam. Małgorzata
grapesz
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja myślałam, że to jest jego legowisko. Biedne te nasze pieski w w tę noc sylwestrową.
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety, bardzo nie lubią takich hałasów :(
Awatar użytkownika
Norel
100p
100p
Od: 8 mar 2010, o 00:27

Post »

:;230 A MOJE POTFFORY JAK WCHODZA DO BRODZIKA NA MYCIE ŁAP TO SA TAKIE NIESZCZESLIWE.....
bardzo przypomina mi Vegę...ta wyadoptowaną niedawno sunię..słodka..
Andziu-wiesz to marny pomysł-choc też go słyszałam na oduczenie psa skakania. Musimy popatrzec na przyczyne zachowania-pies cieszy sie a człowiek najczesciej chcac uniknac pobrudzenia odskakuje,podnosi rece i w ogóle sie miota co pies bierze za zachete do zabawy, a z kolei jak człek sie wscieka to pies po prostu przechodzi samego siebie zeby pana zabawic no bo nie rozumie czemu zły i kółeczko sie zamyka....
Jedyne naprawde skuteczne i bezpieczne(kiedys moze sie niechcacy udepnac za mocno...) jest uprzedzanie jego skakania- trzeba sie po prostu schylac i twardo reka na grzbiecie sprowadzac psa do parteru-bez złosci-wrecz przeciwnie-pies skacze-bierzemy za obróżke ze słowem siad sciagamy go na ziemie i natychmiast chwalimy i przesadnie cwierkamy,głaszczemy tarmosimy,a przy kazdym oderwaniu łapek od ziemi-dociskamy w dół. Moze nieco uciązliwe ale jak wszystkie przyjazne zwierzetom metody daje efekt stały-pies jak sie raz nauczy to potem skoki zdazaja mu sie sporadycznie az w koncu wyrabiamy w nim odruch warunkowy ze zabawa,witanie ,głaskanie,rzeczy miłe są na 4 łapach.
Ja jestem przeciwnikiem kar jako takich a zwolennikiem wypracowywania prawidłowych reakcji na zasadzie nagradzania,brak nagrody moze byc kara! A nagroda to aprobata,głaskanie,ogólnie wygoda-kara to niewygoda,dyskomfort ale nie przemoc.Zwierzeta uwielbiaja sytuacje w których czuja sie bezpiecznie,komfortowo wiec ucza sie unikac sytuacji nieprzyjemnych-jak chocby tego uciążliwego nacisku reki na grzbiet...
Obrazek
To jeden z sasiedzkich "stajennych" kocurów- Garfield-postrach psów w okolicy i..moja Herba. Garfi jak go pierwszy raz spotkałam i chciałam mężowi pokazać ugryzł go tak że przebił skórzana rękawicę spawalniczą a i tak nie mogliśmy go oderwać! Fantastyczny prawdziwy kot-z charrrakterem:)
Obrazek
a to persica Jagoda- juz wyadoptowana-nawet niedaleko wiec czasem sie widujemy:) przy remoncie domu-uwielbiała jesc lody razem z moim mężem:))
Moje piesy w sylwestra włażą do mnie na łózko pod kołdrę i wtedy nie ma problemu-świat przestaje dla nich istnieć przy takim rarytasie jak możliwość spania z pańcią:))
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak oduczyć psa skakania na drzwi :?: Obawiam się, że mego się nie da. ;:14 Klamkę otwierała bez problemów, jak każdy chyba pies:
Obrazek
Zmieniliśmy więc klamkę na gałkę - po 4 godzinach pies wykombinował, jak ją otwierać :!: No i nasz szelmowski pomysł spalił na panewce :;230 :;230 :;230
Popatrzcie, jaką ma technikę: :;230 :;230 :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, inteligentny pies.
Pozdrawiam. Małgorzata
x_P-42

Post »

Malkar pisze:No, inteligentny pies.
Eeee tam ,"inteligentny" ... Znam tego pieska - jak gra z Elą w szachy, to zawsze przegrywa ! :;230
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu, nie zdradzaj moich rodzinnych tajemnic! :wink: :oops: :oops: :oops:

A to jej ulubione wiosenne zajęcie, bardzo pożyteczne zresztą:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”