Witajcie Mili Ogrodnicy
Romku nie byłem na kupnie moreli ale jakoś tak podeszła mi pod rękę, wiesz jak to jest z nami ogrodnikami, nie powinno się nas wpuszczać między rośliny bo zaraz coś kupimy. Okazało się poza tym że muszę dokupić jeszcze jedną tzw. zapylacza.
Torf kupuję pod planowane dosadzenie rododendronów, mam nadzieję że w Krzywaczce się zaopatrzę. Ty gdzie kupowałeś rh. do Waszego ogrodu?
Geniu ponieważ potrzebuje dokupić jeszcze jedną morelę, muszę zweryfikować plany gdzie je posadzę a Ty jeszcze mówisz że rośnie duże drzewo, to mam mały problem, ha..ha. Szkolę się teraz w wątkach 'owocowych' naszego forum, mnóstwo tam wiedzy i ciekawych osób. Mamy parę drzewek i nawet dobrze owocują, ale postanowiłem jeszcze coś dokupić. Owoce własne smakują najlepiej, nawet jeśli czasem nie są tak ładne jak na targu
Izo dziękuję za opis warunków potrzebnych do życia słoneczniczka, zastosuję się. Na opakowaniu była tylko informacja rysunkowa jak wysokie rosną i jak głęboko i w jakiej odległości od siebie posadzić. W dzisiejszych czasach skoro producent tak pakuje rośliny powinien zawrzeć więcej informacji, nie każdy musi znać wszystkie rośliny a chciałby kupując wiedzieć chociażby jak rosną