U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

To Ty iglaki z nasion hodowałeś? :shock: Podziwiam! ;:180
Ja też mam prawie wszystkie własnoręcznie wyhodowane, ale z sadzonek :D Z nasion chyba bym nie próbowała :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Przemku :!: Odlądam Twoje iglaki. Ładna kolekcja i widzę, że znasz się na nich więc fajnie się czyta różne informacje, jakie podajesz.
Też mam iglaki z nasionek - po prostu same sie rozsiały :)
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Trzeba mieć dużo cierpliwości na hodowlę iglaków z nasion,gratulacje ;:63
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Geniu a co tam trawnik :wink: ale jak ładnie będzie , ja przez tą długą zimę to juz mam tyle list zachcianek roślinkowych że chyba będę je ze dwa lata realizował :;230 .
Basiu dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa :wit , na szczęście u mnie nikt jeszcze nie poluje na choinkowe iglaki .

Izo jak już wykiełkowały to juz i urosły- po kilku latach :;230

Jacku a ile jeszcze ostatnio wymyśliłem nowych to lepiej nie mówić, bo gdzie ja ję posadzę ;:65

Karino jakieś 5lat :;230 w doniczce i można juz było wszdzić w ogrodzie, te tuje to wolnorosnącej odmiany więc tymbardziej trochę zeszło :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku nie wiem co lepsze żyć w nieświadomości ,że tyle pięknych roślin na świecie , czy jednak wiedzieć i ciągle zastanawiać się z kąt ja wezmę na to pieniądze . :;230 :;230 :;230

Genia :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

W tym przypadku juz chyba lepsz błoga nieświadomość :;230
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
riki
200p
200p
Od: 22 sty 2010, o 12:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemek , przepiękny masz ogród .

;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit To tym bardziej gratuluję cierpliwości ;:63
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Riki dziękuję za odwiedziny i za te słoneczka, świeciło u mnie cały tydzień a dziś deszcz ale trzeba troche odpocząć :wink:

Karino jak wykiełkowało to już sobie same rosły, więc cierpliwość aż tak bardzo się nie nadwyrężyła ;:3

Pierwszy wioseny tydzień za nami piękna pogoda sprzyjała w pracach ogrodowych ja cały tydzień pracowałem w ogrodzie, sprzatanie zimowych okryć grabienie przesadzanie, posadziłem lilie orienpety, przyjechały tez zamówiopne róże ok 30 szt, też już posadzone. Posadziłem też kilka drzewek kolumnowych jarząbów, dwa klony, jedna hortensja i świerk serbski "Pendula Brouns" -drzewka pochodzą z Pęchcia bo będąc w Ciechanowie nie mogłe się powstrzymać i podjechałem do szkółki zobaczyć czy tam też już wiosna zawitała, jeszcze nie pewnie ale juz widać jej pierwsze oznaki. Kilka zdjęć z pierwszej w tym roku wizyty w szkółce.

Obrazek
bardzo ładnie wyglądały te iryski jeszcze takich nigdy nie widziałem

Obrazek

Obrazek
śniegu juz nie ma ale jeszcze do prawdziwego przebudzenia potrzebo trochę ciepłych dni

Obrazek
tak w szkółce przygotowane do zimy były róże i obwódka z żółtolistnego bukszpanu

Obrazek
forma pendula świerka kłującego,bardzo ciekawie się prezentuje

Obrazek
część ogrodu z miniaturowymi iglaczkami jedna z moich ulubonych

Obrazek

Obrazek
alejka na progu wiosny

Obrazek
Obrazek
jak widać na stawie jeszcze zostało trochę lodu, na tej wysepce rosną trzy cypryśniki błotne, latem wyglądają tam super

Obrazek

to zdjęcie na pierwszy rzut oka może nie ciekawe ale mówi dużo w szkółce w ten sposób zimują od wielu lat gunery olbrzymnie, karpy przykryte liśćmi potem folia bombelkowa i na to kopiec z kory sposób sprawdzony i pewny jak dowiedziałem się od pracowników szkółki bo klientów jeszcze mało to można podpytać troszeczkę. W ten sam sposób okrywane są np delikatne trawy jak pampasowa czy arundo.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku to zdjęcia szkółki do której ja się wybieram .
U nas śladu po śniegu nie mam i chyba jednak ładniej nie tak szaro mimo deszczu wygląda .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Przemek, szedłem od początku a Ty mi przy końcu zostawiłeś mi zdjęcia Golden Spander :D :D w ogóle trafia mnie bo mam ciągle problemy z siecią, niektóre zdjęcia mi się nie otwieraja, ale z tego co widzę i mogę podziwiwiać to cudna już jodła szlachetna "Glauca", piękny ogzemplarz, a Golden Spreader to widzę chyba faktycznie nic nie ucierpiała przez zimę, ale tu jakośc zdjęcia mi nieco przeszkadza, żeby powiedzieć tak na 100%. Jodła pospolita "Pyramidalis" to kolejna z listy moim zdaniem wspaniałeych koreanek, już chywa wiecie, że tu mam na ich punkcie bzika, więc jak się nie zachwycać :D :D Jednym słowem, masz Ty chłopie sporo tych iglaków, czekać tylko na wiosennne przyrosty i wtedy też łatwiej będzie z tymi NN się uporać :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu tak to ta szkółka, są jeszcze i inne ale do tej zawsze najbardziej mnie po drodze :D

Sylwek fakt te zdjęcia moje to straszna mizeria ale jakos nie mogę sie zebrac aby kupić aparat, jak by był rośliną to bym się nie zastanawiał :;230 bardzo lubię iglaki i mam ich jeszcze całą listę powstała ostatnio po przeczytaniu wątku o ciekawych i rzadkich roślinach, znalazłem większość z nich w szkółce w Wołominie tylko nie wysyłają a na razie mi nie po drodze, ten mój Dolden Spreader dobrze przezimował jedynie kilka igieł przy stożku wzrostu pod koniec zimy lekko słońce i mróz przysuszyło, widziałem tez ostatnio w tej szkółce w Pęchcinie bardziej okazały egzemplarz tez bez wiekszego uszczerbku przezimował. A jodła pyramidalis jest bardzo ładna i bezproblemowa tylko ona nie jest z grupy koreanek, ciemna błyszcząca zieleń przyciąga wzrok. ;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Hehe, nie wiem co mi się koreanka tu ubzdurała :D :D a co do listy kolejnych to wszystko kwestia wilekości jak u mnie, bo inwestowac trzeba w te najmniejsze teraz i takich ciągle szukam :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

W pełni się z Tobą zgadzam też szukam maluszków ;:136 , jak mnie teraz jakaś roślina zaciekawi to sprawdzam czy wolno rośnie a jeśli nie to może jest chociaz wąskiego pokroju, jeżeli nie spełnia tych kryteriów to raczej rezygnuję, a co do koreanek to jak to mówią "głodnemu chleb na mysli" - a Tobie koreanki :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

No na to wychodzi :wink: