Moje spełnione marzenie malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960

Post »

Kochana jadę teraz do Biedronki zobaczyć na kwiatki...bo są jakieś w sprzedaży...jak wrócę to Ci wstawię zdjęcie;))))
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

ok, bo ja nie mogę się ruszyć na razie.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ;:196 , widzę , że masz smutną rocznicę , jak prawdziwie się kogoś kochało , to jego odejście będzie boleć do końca życia , jedynie ta tęsknota będzie przybierała inne barwy i natężenie...
Słonka Ci życzę , bo te zimowe foty są okropne.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JESTEM jedynaczką , całe życie mieszkałam z rodzicami i odeszli rok po roku,żyję, bo nie mam wyjścia,ale to nie jest już normalne życie, sztuczny uśmiech, sztuczna poza,że wszystko ok,ale tak nie jest.BÓL jest tak ogromny,że rozrywa klatkę piersiową, nie ma dnia, nie ma godziny,żebym nie była z nimi myslami,duszą.TYlko oni kochali bezinteresownie, tak jak kochają rodzice.Nawet nie mogę pisac o tym,bo leca ciurkiem,tak bardzo boli i tak bardzo tęsknię.Wylałam morze łez,ale takie życie, chwil rdosnych jest tak mało, ludzie nie potrafią się szanować nawzajem,doceniać zycia, a ono jest takie kruche i krótkie.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32

Post »

;:196 też mam łzy , bo straciłam ukochanego brata (okropnie umierał) , tatkę ... wiem , rozumiem , nigdy nie będzie tych wspaniałych chwil , a w uszach głos , śmiech...
To tata kształtował mie , uczył patrzeć i widzieć to dzięki niemu i dla niego ukończyłam szkołę plastyczną , architekturę ze specjalizacją ... był niewidomy ... cieszyły go moje radości , martwiły moje kłopoty ... tatko ... jest daleko ... ale ma swoje miejsce w sercu.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze marzyłam o domku z ogrodem, rodzice tak sie cieszyli na budowe i ani jedni, ani drugie nie doczekało.Mama pochodzi z gór,zawsze kochała przyrode, roślinki wszystkie, lubiła grzebac w ziemi, ja mam to po niej.Nie wazne, żeby miec pałac nie wiadomo jak urzadzony,wazna jest intymnosć w domu, zgoda w rodzinie i ten ogród, który sprawia mi tyle radosci, gdzie moę chociaż na chwile zagłuszyc ten ogromny ból po stracie najblizszych mi osób. ALE ZROBIŁO SIE SMUTNO, WIOSNO PRZYCHODZ JUŻ, BO DEPRECHA POTĘŻNA.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogłam usiedzieć w miejscu wiedząc,że w biedronce takie rarytasy,wiec zadzwoniłam po syna i pojechałam ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Przykro mi MAŁGOsiu, że przeżywasz smutne chwile. :(
Załapałaś się na roślinki w Biedronce, ja wybieram się tam jutro. :wink: Widzę, że kupiłaś trytomę, musisz ją dobrze przykryć na zimę, moja nie przetrzymala pierwszej zimy po posadzeniu. :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trytomę jedna wysiałam 2 marca/mamy imieniny/, ale nic jeszcze jej nie widać, z cebulek bedzie szybciej. Czytałam sobie o zakupach w internecie, zrobiłam notatki, tak mi łatwiej, bo nie jestem w stanie tego wszystkiego spamietac. Nie wytrzymam,żeby jutro jeszcze tam nie jechac,bo było tyle, których w ogóle nie znam. A co jeszcze byscie polecili godnego uwagi z tego asortymentu z biedronki?
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MAŁGOSIU ;:196
To tak żebyś nie była smutna :wit
Awatar użytkownika
meg58
100p
100p
Od: 7 mar 2010, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

malgocha1960 pisze:JESTEM jedynaczką , całe życie mieszkałam z rodzicami i odeszli rok po roku,żyję, bo nie mam wyjścia,ale to nie jest już normalne życie, sztuczny uśmiech, sztuczna poza,że wszystko ok,ale tak nie jest.BÓL jest tak ogromny,że rozrywa klatkę piersiową, nie ma dnia, nie ma godziny,żebym nie była z nimi myslami,duszą.TYlko oni kochali bezinteresownie, tak jak kochają rodzice.Nawet nie mogę pisac o tym,bo leca ciurkiem,tak bardzo boli i tak bardzo tęsknię.Wylałam morze łez,ale takie życie, chwil rdosnych jest tak mało, ludzie nie potrafią się szanować nawzajem,doceniać zycia, a ono jest takie kruche i krótkie.
Małgosiu rozumiem Cię bardzo dobrze. Moich rodziców również już nie mam wśród żywych. tata zmarł 29 lat temu ( nadal jest Mi go brak był bardzo czułym i cieplym człowiekiem ) Mama odeszła 4 września 2009 ( pół roku temu) jak widzę przechodzacą starszą panią to pierwsza myśl że to moja mama. łapię się na tym iż często stoję w oknie wyglądając czy przypadkiem nie idzie do mnie , nasłuchuję kroków na schodach. Zdaję sobie sprawę że taka jest kolej życia ale w głębi zadaje sobie pytanie czemu tak wcześnie odeszli ( tata mój miał 50-lat , a mama 75). Mam męża dwóch synów i piękną kochaną wnusię ale to jest inna miłość - nie potrafię nią ;:167 zastapić miłości do rodziców
Pozdrwaiam Małgosia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

malgocha1960 pisze: A co jeszcze byscie polecili godnego uwagi z tego asortymentu z biedronki?
U mnie były jeszcze białe lilie azjatyckie , mieczyki i cebulowe irysy . Trzeba tylko dokładnie oglądać cebulki bo u mnie były w niektórych opakowaniach zepsute .
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo takiej miłości nie da się zastapić żadną inną.Krótko po ich śmierci łapałam się na tym,że widząc jakąś starszą osobę miałam żal, że ona żyje, a dlaczego rodzice nie mogli jeszcze pożyć.Wiem,że to głupie i może podłe, ale ten żal odbierał rozum.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Małgosiu ;:167 ... ;:196 ;:196 ;:196 dużo ciepełka życzę ;:3

Nooo, i gratuluje zakupów Biedronkowych ;:138 ;:138 ;:138

Mikołajek - (Eryngium L.) posadź gdzieś w kąciku, bo on bardzo się rozrasta i rozsiewa iii kujący jest, ale ładnie się prezentuje.
Jeżeli chodzi o łubin, to w tamtym roku kupiłam żółty i czerwony, a zakwitł na fioletowo :;230
Dalie cudne, szkoda tylko, że trzeba je wykopywać na zimę :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko,ty te swoje cebule wsadzasz do doniczek czy czekasz na pogodę i do gruntu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”