Dominiko, tam akurat nigdy nie byłam, ale podróż poślubną miałaś super!!
Jak pisałam, wszystkie wyspy są do siebie bardzo podobne, ale mnie to nie przeszkadza, bo lubię ten klimat, ludzi, mentalność... Może nie powinnam tak pisać, ale w sumie żałuję ubiegłorocznego wyjazdu na Sri Lankę- całkowicie obcą mi kulturowo...
Jak to mówi mój Brat- lepiej wydawać pieniądze na Karaibach albo w Ameryce Południowej

Ciągle jednak liczę na tegoroczną wyprawę afrykańską- mimo nieporównywalnie gorszych warunków, to jednak tam pozostało moje serce

Wracając do Karaibów- najlepsze wspomnienia mam z Jamajki, z pewnością za sprawą mojej ulubionej muzyki Boba Marleya

i St. Barth, to już sentymentalnie...
Joluś, jestem wdzięczna losowi za to, że mogę pracować, zarabiać i jeździć w takie miejsca

Z pewnością mogłabym wydać te pieniądze na nowe ciuchy, rośliny etc. ..., wolę jednak na podróże, tym bardziej, że teraz moje dziecię tak naprawdę poznaje świat i uczy się tolerancji na własnej skórze, a nie tylko z opowieści mamusi

Byłam dumna, kiedy stanął w obronie Czarnego dziecka, któremu nie pozwolono wejść do hotelowego basenu...chociaż był gościem