Leśny ogród Moni68 cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Leśny ogród Moni68 cz.6

Post »

Super wycieczka :heja Na Karaibach byliśmy dawno (10 lat) temu - St. Lucia przez 2 tygodnie - raj na ziemi ;:224 Był to spróźniony o rok miesiąc miodowy, bo zaraz po ślubie mąż nie mógł się wyrwać z pracy, ale warto było czekać :D

Taki powrót do zaśnieżonego ogrodu trochę przykry - od razu człowieka sprowadza na ziemię :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monisiu ale ta plaża cudna ;:111 fajnie masz że możesz czasami zmienić klimat jak ta nasza pogoda Ci dokuczy :wink: ważne że wypoczęliście i jesteście zadowoleni :lol:
Teraz wszyscy czekamy aż nasza wiosenka się zazieleni .....
Miłego dnia Monisiu ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu jak miło Cię znowu czytać :) bardzo się cieszę że naładowałaś akumulatory , odpoczęłaś i poczułaś ten niesamowity wiatr we włosach :) Widać jaka różnica na zdjęciach nasza zima tamten klimat ...Wszystko piękne urocze wolę tamto gorąco ale jak mi się przypomina jakie gadziny tam też mieszkają to się cieszę że jednak mieszkam w strefie umiarkowanej :)
Czekam na więcej zdjęć :) buziaczki dla Was ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko. Cieszę się że wróciłaś..swoimi wrażeniami i pięknymi fotkami będziesz nas ogrzewać. A fotki bardzo gorące...oj chciało by się choć chwilę poleżeć na takiej plaży. Opowiadaj jak najwięcej..miło choć poczytać jeśli samemu nie można odbyć takiej wyprawy. ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dominiko, tam akurat nigdy nie byłam, ale podróż poślubną miałaś super!!
Jak pisałam, wszystkie wyspy są do siebie bardzo podobne, ale mnie to nie przeszkadza, bo lubię ten klimat, ludzi, mentalność... Może nie powinnam tak pisać, ale w sumie żałuję ubiegłorocznego wyjazdu na Sri Lankę- całkowicie obcą mi kulturowo...
Jak to mówi mój Brat- lepiej wydawać pieniądze na Karaibach albo w Ameryce Południowej :lol: :lol: Ciągle jednak liczę na tegoroczną wyprawę afrykańską- mimo nieporównywalnie gorszych warunków, to jednak tam pozostało moje serce :)
Wracając do Karaibów- najlepsze wspomnienia mam z Jamajki, z pewnością za sprawą mojej ulubionej muzyki Boba Marleya :lol: i St. Barth, to już sentymentalnie... :oops:

Joluś, jestem wdzięczna losowi za to, że mogę pracować, zarabiać i jeździć w takie miejsca :) Z pewnością mogłabym wydać te pieniądze na nowe ciuchy, rośliny etc. ..., wolę jednak na podróże, tym bardziej, że teraz moje dziecię tak naprawdę poznaje świat i uczy się tolerancji na własnej skórze, a nie tylko z opowieści mamusi :lol: :lol: Byłam dumna, kiedy stanął w obronie Czarnego dziecka, któremu nie pozwolono wejść do hotelowego basenu...chociaż był gościem :(
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Zazdroszczę tego ciepełka :P .Plaża ,słońce ,zieleń ,ach ,ale się rozmarzyłam . :roll:
Za oknem też mam taką samą zimę, jak Ty w swoim ogrodzie . :?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko, dziękuję ;:167
Powiem Ci szczerze, że ten wyjazd był niezbędny...byłam już tak zmęczona i zniechęcona zimą, że balansowałam niemal na skraju wytrzymałości... Pocieszam się, że jest połowa marca, więc i u nas niedługo zrobi się cieplej :D
Buziaki dla Was ;:167

Zeniu, to dla mnie wymarzone miejsce :lol: :lol: Jeszcze jestem za młoda, dziecię musi trochę podrosnąć, ale myślę sobie, że za 10- 15 lat chciałabym w takim miejscu osiąść na stałe :) Najbardziej marzy mi się Martynika albo Komory :) Zobaczymy....
Czy dostałaś cebule? Od razu po powrocie sprawdziłam pocztę, ale nic od Ciebie nie było.... Lilii jeszcze nie dostałam, Pajda chyba czeka na lepszy czas. Z pozostałymi dostawcami umówiłam się na kontakt, jak tylko zejdzie śnieg. Po co mi teraz te rośliny??? Niby miałabym miejsce, ale niech u nich czekają.

Joluś, miło Cię widzieć ;:196
Zima chyba powoli staje się tematem tabu... Jestem ciekawa, jak sobie poradziłaś z roślinami z allegro?
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj MONIKO- cieszę się,że już wrociłaś. :D :D :D
Przeżyłaś cudowną podróż i na pewno jeszcze nie jedna przed Tobą, dla mnie to egzotyka, ale uwielbiam czytać te Twoje barwne opowieści z podróży. :)
Twój Leśny Ogród nawet zimą jest cudowny. :roll:
Pozdrawiam. :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Tajko :D
Miło mi bardzo, że odwiedzasz mój wątek :) Przyznam szczerze, że zastanawiałam się, czy w ogóle tego w diabły nie rzucić, tzn. pisania na forum :lol: Po zastanowieniu jednak doszłam do wniosku, że abstrahując od różnych dziwnych zdarzeń, poznałam tutaj tyle miłych osób, od których wiele się mogę nauczyć i jednocześnie jakieś swoje doświadczenia ogrodowe przekazać i przede wszystkim zachęcić do podróżowania- spełniania swoich marzeń. Zacznijmy nawet od tych najbliższych, kilkadziesiąt kilometrów od domu, tam też na pewno dzieje się mnóstwo interesujących rzeczy :) Wystarczy połknąć bakcyla :lol: :lol:
Dziękuję za miłe słowa ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Dobrze wyskoczyć w zimową porą do ciepłych krajów ale też nie chciałabym aby w ogóle nie było zimy tylko dlaczego w tym roku tak długo się ciągnie, jak się przyzwyczailiśmy do ciepłych zim to teraz trudno się przestawić na śnieżne długie miesiące ...
Chciało by się połazić po ciepłym piachu , nie koniecznie po plaży aby trochę nacieszyć się słoneczkiem Dużo zdrowia z okazji urodzin i aby zima prędko opuściła nasze ogrody ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Moniko Droga ;:167 cieszę się, że już jesteś z nami, wypoczęta i zadowolona z wyjazdu ;:196 ;:196 ;:196
Fotki urocze - dziękuję ;:180
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko, dziękuję za życzenia ;:167
Skłamałabym mówiąc, że lubię zimę, ale w naszym klimacie jest ona nieuchronna, więc nie pozostaje nam nic innego, jak tylko pogodzić się z tym faktem. Ubolewam jedynie nad jej czasoprzestrzenią, bo chyba trwa już za długo...

Halinko, dziękuję, że jesteś ;:196 ;:196 Wieczorem postaram się więcej napisać na maila :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Monia68 pisze:Zacznijmy nawet od tych najbliższych, kilkadziesiąt kilometrów od domu, tam też na pewno dzieje się mnóstwo interesujących rzeczy :) Wystarczy połknąć bakcyla :lol: :lol:
oj Moniu święte słowa, pamiętam jak mi mówiono gdy jechałam pierwszy raz nad morze, po co szkoda kasy lepiej byś coś do domu kupiła, a ja wtedy powiedziałam tak wolę by moje dzieci popodziwiały Bałtyk i wszytko co tam zobaczyć mogą :) rzeczy się niszczą a wspomnienia są :) i od tej pory co roku staram się gdzieś wyrwać dzieci z tej mojej zapyziałej dziury, w tym roku planujemy wyjazd do Italii do siostry mojego M, to będzie od 10 lat pierwszy wypad za granicę ...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko Kochana, trzymam kciuki, żeby wyjazd się udał!! ;:196
Rodzice zawsze mi powtarzali, że co człowiek zje, wypije i zobaczy, tego nikt mu nie odbierze :) W tym duchu staram się wychowywać Pawełka, chociaż dzieci w przedszkolu zdecydowanie naciskają na "mieć" :( Miał mieć dzisiaj kolejny wykład o kosmosie, ale stwierdził, że będzie mówił o Karaibach :lol: :lol: Rano wytłumaczyłam Mu, że ważniejsze są przeżycia niż kolejne zabawki :lol: Chyba to do Niego trafiło, bo zapytał, kiedy znowu jedziemy :lol: :lol: Ech, życie...
Kochanie, w pełni popieram Twoje działania!!! Bawcie się dobrze we Włoszech i pokaż kilka zdjęć!!! Tylko nie mów, że jedziesz do mojej ukochanej Toskanii :roll: :D
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witam cię Moniko. Dobrze, że już wróciłaś z naładowanymi akumulatorami, bo twoje ostatnie posty przed wyjazdem były na prawdę smutne. Piękne miejsce na urlop. Marzy mi się taka daleka podróż, ale to chyba muszę jeszcze kilka dobrych lat poczekać. :( W tym roku wybieramy się do Grecji i też mam nadzieje dobrze wypocząć i wygrzać się nad ciepłym morzem.
Widzę, że u ciebie równie zimowa aura jak i u nas. Niestety zima pójdzie chyba dopiero po topieniu marzanny - przynajmniej takie są zapowiedzi :tan
Czekam na relacje z podróży.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”